COVID-19 | Onze beschikbare diensten voor meer veiligheid. MEER INFORMATIE

MODELLEN MODELLEN MODELOVERZICHT 108 5 deurs 208 3 deurs 20

/image/28/5/peugeot-onyx-concept-home.44329.260285.jpg
/image/28/5/peugeot-onyx-concept-home.44329.260285.jpg

EXTERIEURDESIGN

Het vlijmscherp gelijnde koetswerk trekt de aandacht door de contrasterende materialen en kleuren. De voorschermen en portieren zijn op ambachtelijke wijze gemaakt van puur koper. De overige panelen van de body zijn van matzwart gespoten koolstofvezel.

De aerodynamische voorzijde wordt gekenmerkt door een verticale grille en slanke full-led koplampen waarvan het oppervlak tot het minimum is beperkt. De luchtstroom wordt door deze voorzijde gescheiden: een deel dringt door tot het hart van de Onyx en stroomt tussen de body en de structuur om de motor van lucht te voorzien. Het andere deel verspreidt zich over de flanken en het dubbel gewelfde dak.

De achterlichten hebben de voor Peugeot kenmerkende lichtsignatuur met drie klauwen. Ze zijn ook voorzien van kleine spoilertjes die de luchtstroom vanaf het dak en de flanken richting geven.

INTERIEURDESIGN

De portieren zorgen voor een gemakkelijke instap dankzij een beweging in twee stappen. Bij het openen komt het buitenste koperen paneel los van de binnenzijde en gaat het enkele centimeters opzij om vervolgens om zijn eigen as te draaien.

Het interieur heeft een heldere, natuurlijke sfeer. Het accent ligt op intuïtieve bediening en een minimum aan materialen. Alleen het essentiële is aanwezig.

Het interieur, dat bestaat uit gecomprimeerd en uitgerekt vilt, is gemodelleerd uit één stuk, zonder naden of verbindingen. Het dashboard werd uitgevoerd in een nieuw soort ‘hout’, Newspaper Wood genaamd. Zoals de naam al zegt is dit materiaal gemaakt van oude kranten, die worden geperst tot nieuwe blokken waaruit onderdelen worden gemaakt.