SKIP TO CONTENT
BANDEN

BANDEN

Het is héél belangrijk dat de banden waarmee je rijdt in goede staat zijn. In het kort:  slechte banden zorgen voor moeilijkheden bij het sturen, voor langere remafstanden  en ze verhogen het risico op aquaplanning bij een nat wegdek.  Dus is het altijd belangrijk om met de op de band aangegeven indicator de staat van je banden na te gaan.

Peugeot beschikt over een ruim aanbod banden: van alle merken, aan alle prijzen, en op maat van de leeftijd van je wagen en je rijomstandigheden.

 

VIND JE WINTERKIT
  
*Banden gemonteerd en uitgebalanceerd op de velgen. De meegedeelde prijzen zijn exclusief montage en zonder milieubijdrage (de MB bedraagt 11,44€ of 19,08* incl. BTW per kit naargelang het type band). Meer info vind je op www.recytyre.be. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt. Het gelijkvormigheidsattest (COC) van je wagen is bepalend. Peugeot is niet verantwoordelijk als het aanbod niet geldig is door de beperkingen van het COC.

 

Peugeot Banden

Het is essentieel om met banden in goede staat te rijden: versleten banden verslechteren de wegligging, verlengen de remafstanden en vormen een risico op aquaplaning op nat wegdek. Respecteer daarom altijd de grens van de slijtage-indicator op je banden.


PEUGEOT biedt een brede waaier aan banden: van alle merken, tegen verschillende prijsniveaus, en aangepast aan de leeftijd van je wagen en je rijomstandigheden.

BANDENHOTEL

Wissel en bewaar je banden volgens het seizoen

Onder de 7°C geven zomerbanden niet meer voldoende grip: het rubber verhardt en hun prestaties gaan achteruit. Ze moeten worden vervangen door winterbanden.

 

Het uitrusten van een set winterwielen is op de lange termijn de meest economische oplossing.

Tussen het gebruik door moeten ze, net als zomerbanden, met zorg worden opgeslagen om hun effectiviteit te behouden.

 

PEUGEOT heeft een hotelbeveiligingsoplossing voor PEUGEOT-banden ontwikkeld, die je 2 opbergmogelijkheden biedt:

  • ofwel voor een seizoen naar keuze (duur 6 maanden)
  • ofwel voor een volledig jaar (duur 12 maanden)
We garanderen reiniging, slijtagecontrole en opslag hiervan in optimale omstandigheden van temperatuur, hydrometrie en licht en we informeren je wanneer het nodig is om je banden te vervangen.

Neem contact op met je deelnemende PEUGEOT-werkplaats voor meer informatie over de beschikbaarheid, prijzen en voorwaarden van de diensten van ons bandenhotel.