BANDEN

BANDEN

Het is héél belangrijk dat de banden waarmee je rijdt in goede staat zijn. In het kort:  slechte banden zorgen voor moeilijkheden bij het sturen, voor langere remafstanden  en ze verhogen het risico op aquaplanning bij een nat wegdek.  Dus is het altijd belangrijk om met de op de band aangegeven indicator de staat van je banden na te gaan.

Peugeot beschikt over een ruim aanbod banden: van alle merken, aan alle prijzen, en op maat van de leeftijd van je wagen en je rijomstandigheden.

BANDENHOTEL

Verwissel je banden en breng ze naar de opslag al naargelang het seizoen

Bij een temperatuur lager dan 7°C zullen zomerbanden niet langer volstaan om voldoende grip op de weg te garanderen: het rubber verhardt en de prestaties verminderen. Daarom heb je winterbanden nodig.

Een set winterbanden monteren is dan de goedkoopste oplossing op lange termijn.

Wanneer je ze niet gebruikt, breng je ze naar de opslag, zodat ze in goede staat blijven. Dat geldt ook voor zomerbanden.

Peugeot draagt zorg voor je banden met het Bandenhotel, dat twee opslagmogelijkheden aanbiedt:

  • ofwel voor één seizoen naar keuze (6-maanden opslag)
  • of voor het hele jaar (12-maanden opslag)

Wij zorgen voor het schoonmaken en bekijken de slijtage, zodat je banden in optimale conditie blijven, al naargelang de weers- en lichtomstandigheden. We  laten je tijdig weten wanneer het nodig is om ze te vervangen.
 
Om meer te weten te komen over onze beschikbaarheid, tarieven en de voorwaarden van het Bandenhotel, neem je contact op met je deelnemende PEUGEOT-werkplaats.