SKIP TO CONTENT
BANDEN

BANDEN

Het is héél belangrijk dat de banden waarmee je rijdt in goede staat zijn. In het kort:  slechte banden zorgen voor moeilijkheden bij het sturen, voor langere remafstanden  en ze verhogen het risico op aquaplanning bij een nat wegdek.  Dus is het altijd belangrijk om met de op de band aangegeven indicator de staat van je banden na te gaan.

In onze garages monteren we niet alleen je banden, we wisselen ook je zomer- en winterbanden. Heb je bovendien thuis geen plaats om je banden te stockeren, dan doen wij dat voor jou. Verder balanceren we ook je banden uit en controleren we de geometrie. En als je remblokken of schokdempers versleten zijn, vervangen we ze. Kortom: bij Peugeot krijg je de beste service, geniet van je van de laatste nieuwe technologie en de jarenlange knowhow.

 

Je winterkit tegen de beste prijs
Peugeot biedt je een winterkit aan vanaf € 529 (i)  Winterkit voor een Peugeot 108(SEMPERIT 165/65/14, stalen velgen). Banden gemonteerd en uitgebalanceerd op de velgen. De meegedeelde prijzen zijn exclusief montage en zonder milieubijdrage (de MB bedraagt €9,36 of €18,20 incl. BTW per kit naargelang het type band). Meer info vind je op www.recytyre.be. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt. Het gelijkvormigheidsattest (COC) van je wagen is bepalend. Peugeot is niet verantwoordelijk als het aanbod niet geldig is door de beperkingen van het COC. ​   en als je elders een goedkopere aanbieding vindt, betalen we je het verschil terug (i) Aanbod voorbehouden aan particulieren en geldig van 01/12/2023 tot 31/03/2024. Peugeot garandeert je de laagste prijs, in vergelijking met een strikt identieke winterkit (bandenmerk, draagvermogen, snelheidsindex en velgen) die een concurrent aanbiedt van 01/12/2023 tot 31/03/2024. De winterkit van de concurrent moet nieuw zijn en onmiddellijk verkrijgbaar. De prijs moet gecommuniceerd worden in een concurrerend verkooppunt dat geen deel uitmaakt van een erkend Peugeot-netwerk of op een wijdverspreid reclamemedium, met uitzondering van websites. Het concurrerende verkooppunt moet zich op Belgische of Luxemburgse bodem bevinden, afhankelijk van het geval. Op vertoon van je aankoopbewijs in je verkooppunt – en na een eventuele controle in het concurrerende verkooppunt – krijg je het verschil terugbetaald in de vorm van een voucher die tot 1 jaar na factuurdatum geldig is op een volgende aankoop of levering van diensten in je Peugeot-verkooppunt.   .

PEUGEOT BANDEN

Het is essentieel om met banden in goede staat te rijden: versleten banden verslechteren de wegligging, verlengen de remafstanden en vormen een risico op aquaplaning op nat wegdek. Respecteer daarom altijd de grens van de slijtage-indicator op je banden.

Bij Peugeot vind je kwalitatieve banden van alle merken tegen voordelige prijzen. Inclusief volledige service: snel, hoogtechnologisch en met een uitzonderlijke expertise.

BANDENHOTEL

WISSEL EN BEWAAR JE BANDEN VOLGENS HET SEIZOEN

Onder de 7°C geven zomerbanden niet meer voldoende grip: het rubber verhardt en hun prestaties gaan achteruit. Ze moeten worden vervangen door winterbanden.

 

Het uitrusten van een set winterwielen is op de lange termijn de meest economische oplossing.

Tussen het gebruik door moeten ze, net als zomerbanden, met zorg worden opgeslagen om hun effectiviteit te behouden.

 

PEUGEOT heeft een hotelbeveiligingsoplossing voor PEUGEOT-banden ontwikkeld, die je 2 opbergmogelijkheden biedt:

  • ofwel voor een seizoen naar keuze (duur 6 maanden)
  • ofwel voor een volledig jaar (duur 12 maanden)
We garanderen reiniging, slijtagecontrole en opslag hiervan in optimale omstandigheden van temperatuur, hydrometrie en licht en we informeren je wanneer het nodig is om je banden te vervangen.

Neem contact op met je deelnemende PEUGEOT-werkplaats voor meer informatie over de beschikbaarheid, prijzen en voorwaarden van de diensten van ons bandenhotel.