SKIP TO CONTENT
PLUG-IN HYBRIDES

 

 

 

 

 

ONZE PLUG-IN HYBRIDE WAGENS

PEUGEOT PLUG-IN HYBRIDEWAGENS

Ontdek nieuw rijplezier met de PEUGEOT plug-in hybridewagens. Plug-in hybridewagens zijn veelzijdig en staan je toe lange ritten af te leggen.
Ga in een oogwenk over op volledige elektrische modus en rijd tot wel 59 km. Zowel de berline-, break- of SUV- modellen van onze plug-in hybridewagens voldoen aan al je behoeften omdat ze een innovatief design, milieuprestaties en state-of-the-art-technologie combineren, zonder compromissen te maken..

 

 

DE VOORDELEN VAN EEN PLUG-IN HYBRIDE

GEBRUIKSVRIENDELIJK

Maak je leven eenvoudiger met de plug-in hybridewagens.

 • Snel en intuïtief laden
 • Boordschermen tonen in realtime informatie over je traject
 • De MyPeugeot app maakt het mogelijk om bepaalde functies van op afstand te bedienen
 • Rijden in alle vrijheid: geniet van de vrijheid om lange afstanden af te kunnen leggen

RIJPLEZIER

Ontdek nieuw rijplezier met de volledig elektrische modus van de PEUGEOT plug-in hybridewagens:

 • Vlot en stabiel rijden
 • Snel vertrekken met onmiddellijk koppelen
 • Stille motor
 • Minder trillingen
 • Bewegingsvrijheid: een rijbereik tot wel 59 km in 100% elektrische modus.

BESPARING

Een plug-in hybridewagen kopen, levert velerlei besparingen op:

ONTDEK ONS PLUG-IN HYBRIDEGAMMA

ONTDEK DE NIEUWE PEUGEOT 3008 HYBRID & HYBRID4
Dankzij zijn intelligente, moduleerbare design kun je de nieuwe SUV PEUGEOT 3008 HYBRID bij de start van een nieuw avontuur naar wens aanpassen.
Dit type hybride biedt zowel 2-wiel- als 4-wielaandrijving aan voor een betere controle over de wagen, om het even welk soort baan je neemt.
 
ONTDEKKEN
ONTDEK DE PEUGEOT 508 HYBRID
Met zijn sportieve fastbackdesign is de top-of-the-range PEUGEOT 508 HYBRID een onmisbare partner tijdens je dagelijkse ritten. Ga over op volledige elektrische modus voor stadsritten en gebruik de verbrandingsmotor voor de langere trips.
 
ONTDEKKEN
ONTDEK DE PEUGEOT 508 SW HYBRID
Met zijn sportief design, zijn luxueus interieur en zijn ruimtesensatie, is de top-of-the-range PEUGEOT 508 SW HYBRID dé ideale partner voor al jouw reizen. Haal alles uit zijn indrukwekkende bagageruimte en elektrische modus wanneer je de baan op gaat.
 
ONTDEKKEN
NIEUWIGHEDEN

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Met de nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED toon je jouw gevoel voor schoonheid en jouw liefde voor innovatie, en geniet je van indrukwekkende prestaties gecombineerd met een geringe uitstoot: de kenmerken van de nieuwe efficiënte en geëlektrificeerde PEUGEOT SPORT ENGINEERED-modellen.
 
Maak nu een afspraak in een van onze toegewezen expertisecentra's, waar onze experts je verwelkomen voor een uitzonderlijk moment achter het stuur van de nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED Berline of Break.

NIEUWE PEUGEOT 308 BERLINE

De intense verleiding van de nieuwe Peugeot 308, die spontaan topklasse aantoont en je bekoort door zijn kracht en dynamiek.
 
En voor nog meer rijcomfort, die prestatiegericht en efficentie combineert, laat je verleiden door onze Plug-In Hybridemotoren, benzine of diesel.
 
 

PLUG-IN HYBRIDEMOTOR

LITHIUM-ION BATTERIJ
De PEUGEOT plug-in hybridewagens beschikken reeds bij aankoop over een lithium-ion batterij. Het batterijbereik van een volledig elektrische hybridewagen gaat tot wel 59 km WLTP. De batterij met hoog voltage bevindt zich onder de voorzetels.

Met de e-SAVE-functie van de plug-in hybridewagens beschikt de bestuurder over een elektrische energievoorraad10 km, 20 km of opgeladen batterij. Dit betekent dat men op om het even welk moment tijdens de rit over een reserve aan energie kan beschikken, in het bijzonder bij het binnenrijden van een LEZ-zone. 
MOTOR
Een plug-in hybridewagen is een wagen dat een verbrandingsmotor, een of twee elektrische motorsin het geval van de PEUGEOT 3008 HYBRIDE 4 en een batterij met elkaar combineert.

De PEUGEOT plug-in hybridewagens zijn uitgerust met de nieuwste e-EAT8, een elektrische 8-traps automatische versnellingsbak.

De PEUGEOT SUV 3008 is verkrijgbaar met 4-wielaandrijving. 

RIJSTIJLEN

Ontdek 2 soorten nieuwe rijstijlen: elektrisch en met verbranding. De PEUGEOT plug-in hybridewagen biedt tot wel vier exclusieve rijstijlenechter, er kan maar één rijstijl tegelijk worden aangewend op maat van jouw behoeften.
Energie laden tijdens het remmen en vertragen is bij elke rijstijl mogelijkgemiddeld wordt 90% van het regeneratief remmen opgeslagen in de batterij.

ELEKTRISCHE MODUS

De basismodus van de PEUGEOT plug-in hybridewagens is de elektrische modusvan bij het starten van de wagen, in acht genomen dat de batterij is opgeladen . Haal alles uit de ELEKTRISCHE modus bij volledig elektrisch rijden. Geniet van alle voordelen van elektrische rijden, zoals rijden met stille motor, met zero CO2-uitstoot en met respect voor het milieu.

HYBRIDE MODUS

De HYBRIDE modus laat je toe om elektrisch of met verbranding te rijden, al naargelang je rijstijl of het soort baan waarop je rijdt. Deze automatische modus biedt je een aantal voordelen van zowel elektrisch rijden als rijden op brandstof, zoals onder andere het geoptimaliseerd aanwenden van de elektrische energie.

SPORTIEVE MODUS

Benut het volle vermogen van de motorkoppeling dat de plug-in hybridewagen je biedt. De sportieve modus koppelt de kracht van twee soorten energie om het beste uit jouw plug-in hybridewagen te halen. De maximumkracht van het samengestelde vermogen van de SUV Peugeot 3008 HYBRID4 gaat tot wel 300 PK.

COMFORTMODUS

Deze modus laat je toe de HYBRIDE modus te combineren met het comfort van de schokvrije ophangingenkel met AMVAR (schokvrije ophanging). Afhankelijk van het type is dit standaard beschikbaar, maar ook verkrijgbaar als optie en soms helemaal niet beschikbaar .
De schokvrije ophanging laat een betere grip op de weg toe, waardoor je stabieler rijdt en optimaal comfort behoudt.

PLUG-IN HYBRIDETECHNOLOGIE

REGENERATIEF REMMEN
Laad tijdens het remmen of vertragen de batterij van de Peugeot plug-in hybridewagens op door met de motor te remmen. Dankzij het regeneratieve remmen laadt de batterij van jouw hybridewagen gedeeltelijk op en verhoog je het rijbereik van je wagen.
 
CO2-UITSTOOT
De plug-in hybridemotor helpt de CO2-uitstoot te verlagen tot amper 49 g/km (WLTP). In volledige elektrische modus is er geen CO2-uitstoot tijdens het rijden.
 
BRANDSTOFVERBRUIK
Het gemiddelde brandstofverbruik van een hybridewagen is 2.2 l/100 km (WLTP), wat een gemiddelde besparing van 40% op brandstofverbruik bij een gewone wagen oplevert. 

HOE JE PLUG-IN HYBRIDEWAGEN OPLADEN

Door hun praktisch design laad je de PEUGEOT plug-in hybridewagens makkelijk op.  De laadklep bevindt zich aan de linkervleugel van de wagenNaast de tankdop Van zodra je wagen opgeladen is, berg je de laadkabel op in een speciale daarvoor bestemde plek onder de vloer van de kofferruimte. Terwijl je plug-in hybridewagen aan het laden is aan het laadpunt, licht een gekleurd lampje op dat aangeeft dat het laden bezig is. De oplaadtijd van de wagen hangt af van het vermogen van het stopcontact en het laadpunt.

Om je elektrisch rijbereik zo veel mogelijk te verhogen, bieden de Peugeot plug-in hybridewagens verschillende laadoplossingen aan.

 

THUIS OPLADEN

Laad je plug-in hybridewagen thuis of op je werkplek op.

LADEN AAN OPENBARE LAADPUNTEN

Laad je hybridewagen op aan een openbaar laadpunt. Met de Charge My Car-dienstverlening van Free2Move heb je de keuze uit tot wel 220.000 verspreid over heel Europa.


Met het navigatiesysteem van je wagen vind je makkelijk de laadpunten en met de Free2Move ServicesFree2Move Services Laadpas (tegen betaling) Laadpas heb je toegang tot een uitgebreid netwerk van openbare laadpunten verspreid over heel Europa.

ECORIJDEN-TIPS VOOR JOU

VLOT RIJDEN

Vermijd een te hoog energieverbruik door je rijstijl aan te passen. Vermijd snel optrekken of te vaak en overbodig versnellen en afremmen
Op autosnelwegen pas je je snelheid aan opdat een te hoge snelheid het rijbereik van je hybridewagen niet te snel zou uitputten.

MAAK GEBRUIK VAN DE REMMODUS

Doe aan motorremmen in plaats van voortdurend de rempedaal in te duwen, zodat je middels remmen en vertragen energie opslaat om je batterij op  te laden.

GEBRUIK VOORCONDITIONERING

Terwijl je voertuig laadt, maak je handig gebruik van  voorconditionering, zodat je minder energie verspilt met het verwarmen of koelen bij vertrek. Voorverwarmen of koelen tijdens het laden vermindert het rijbereik niet.

ONDERHOUD VAN DE BANDEN

Ongeacht de aard van je motor, is het toch ook belangrijk om de staat van je banden op te volgen. Plug-in hybridewagens verbruiken minder energie, maar bij een verkeerd type banden of bij banden met verminderde druk verbruik je meer energie en rijd je bovendien een stuk minder veilig

PEUGEOT SERVICES

Dankzij de dienstverlening van MyPeugeot en de app Free2Move, bepaal je zelf hoe je je plug-in hybridewagen gebruikt.
AFSTANDSBEDIENING
Beheer en plan zelf het opladen van jouw hybridewagen buiten de piekuren met behulp van je smartphone. Je bepaalt er ook zelf de binnentemperatuur mee.
 
MEER WETEN
CHARGEMYCAR MET FREE2MOVE SERVICES
Met de routeplanner van onze partner Free2Move en zijn netwerk van laadpunten plan je je elektrische trip in alle veiligheid.

Naast de specifieke dienstverlening die onze plug-in hybridewagens bieden, geniet je ook nog van een ruime dienstverlening die jouw rijplezier verbetert.
 
FREE2MOVE SERVICES LEES HIER MEER OVER DE GECONNECTEERDE DIENSTEN
MYPEUGEOT APP

Geniet van de realtime, op maat aangeboden, diensten die dankzij  de gratis MyPeugeotBeschikbaar al naargelang het land app syncen met je account:

 • Houd de status van je voertuig in het oog (rijgegevens, locatie).
 • Krijg vlot en snel bijstand
 • Beheer het onderhoud en de dienstverlening van je voertuig.
 
MEER WETEN

ANDERE VRAGEN OVER PLUG-IN HYBRIDEWAGENS

Een plug-in hybride of een elektrische wagen: wat te kiezen?

Een hybridewagen of een volledig elektrische wagen: het een is niet beter dan het ander. Om uit te zoeken welke wagen met lage uitstoot het best bij je past, houd je best rekening met je rijgewoontes en behoeften.
Een elektrisch voertuig is een betere keuze wanneer je dagelijks enkel stadsritten aflegt.
Als je gewoon bent om regelmatig lange afstanden af te leggen, dan is een hybridewagen meer iets voor jou.  Plug-in hybridewagens laten reizen in volledige elektrische modus of in hybridemodus toe. Dat betekent dat je kunt afwisselen tussen rijden in volledig elektrische modus of rijden op je verbrandingsmoter al naargelang het soort wegen dat je berijdt.

 

Hoe je plug-in hybridewagen opladen

De PEUGEOT plug-in hybridewagens combineren de voordelen van een wagen met een benzinemotor en een elektrische wagen in één en dezelfde auto.
Een hybridewagen maakt gebruik van twee energiebronnen: een benzinemotor en een of twee elektrische motors met een batterij voorzien van een externe oplaadpoort.  Het verschil tussen een full hybridewagen en een plug-in hybridewagen ligt hem in het feit dat deze laatste ingeplugd dient te worden om de batterij op te laden en tot 50 km in elektrische modus met onze  PEUGEOT-modellen, anders dan bij de niet-oplaadbare modellen, waar dat maar 2 of 3 km is.
Met een hybridewagen kun je wisselen van rijmodus: volledig elektrisch, in hybridemodus of rijden met behulp van je verbrandingsmotor. Je stelt je rijmodus in al naargelang het soort baan dat je berijdt.

Stoten plug-in hybridewagens minder CO2 uit dan voertuigen met een benzinemotor?

Dankzij zijn batterij kan de plug-in hybridewagen kilometersver in elektrische modus rijden zonder enige CO2-uitstoot. Voor een optimale CO2-uitstoot kies je tijdens je dagelijkse stadsritten best voor de volledig elektrische modus.  Dit betekent dat je regelmatig de batterij van je hybridewagen dient op te laden voor een optimaal gebruik van je elektrische motor.
Door bepaalde ecorijden-technieken aan te wenden tijdens je ritten in HYBRIDE-modus, optimaliseer je het rijbereik van je wagen in elektrische modus en reduceer je ook je CO2-uitstoot.