SKIP TO CONTENT
ELEKTRISCHE WAGENS

PEUGEOT ELEKTRISCHE WAGENS

De transitie naar zero uitstoot met de elektrische wagens van PEUGEOT.
Ons gamma elektrische wagens komt tegemoet aan al je behoeften, of je nu een ultracompacte stadswagen nodig hebt, een wagen om met je gezin een activiteit te plannen of een praktisch, zakelijk wagen.  
De volledig elektrische wagens van PEUGEOT combineren innovatief design, opmerkelijke milieuprestaties en state-of-the-art-technologie.

 

VOORDELEN VAN DE ELEKTRISCHE WAGENS VAN PEUGEOT

Vereenvoudigde mobiliteit

Maak je leven makkelijker:

 

 
Gerealiseerde besparingen

met een elektrische wagen van PEUGEOT:

 

 • het onderhoud is tot wel 30% goedkoper dan bij een benzine- of dieselwagen,
 

ONTDEK ONZE ELEKTRISCHE WAGENS

HET BEHEER VAN MIJN ELEKTRISCHE PEUGEOT

Hoe laad ik mijn elektrische wagen op?

THUIS OPLADEN

Thuis opladen betekent dat je je elektrische wagen thuis of op je werkplek oplaadt.  Dit is een goede laadoplossing omdat ze praktisch en economisch is:

PEUGEOT heeft een partnership met Zeborne dat je helpt bij het installeren van je laadpunt. Het bedrijf heeft veel ervaring en beschikt over een netwerk van specialisten verspreid over heel België.
 

 

LADEN AAN OPENBARE LAADPUNTEN

Net zoals er voor wagens met een verbrandingsmotor tankstations bestaan, is er ook een netwerk van openbare laadpunten voor elektrische wagens.
Dit netwerk is voortdurend in ontwikkeling en wordt steeds groter.
Er zijn nu al meer 200.000 in Europa laadpunten via het Free2Move-netwerk.
Door je aan te melden bij de dienst Charge my Car van Free2Move, geniet je van alle voordelen van dit uitgebreide netwerk.

Om het laden te versnellen, kun je ervoor kiezen om op te laden aan een zogenaamd snel laadpunt dat compatibel is met onze wagens.

Snelle openbare laadpunten laten je toe om je batterij tot wel 80% op te laden in amper 30 minuten.

Hoe beheer ik het laadbereik van mijn batterij?

Het laadbereik van een elektrisch voertuig is verbonden met het aantal kilometers dat je kunt rijden alvorens je batterij volledig leeg is.  Wanneer iemand een elektrisch voertuig aankoopt, wil hij het aangetoonde laadbereik kennen dat de producenten als het meest representatief beschouwen voor het werkelijke verbruik.
Met het WLTP(Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) -protocol kan er op de meest realistische manier aangetoond worden wat het vermoedelijke energieverbruik en laadbereik van een elektrisch voertuig is.

 

Hoe kan ik het laadbereik van mijn wagen optimaliseren?

Door gebruik te maken van:

 • de energie-indicator op het dashboard, die je helpt bij het monitoren van je werkelijke energieverbruik.
 • je smartphone, die je samen met de diensten van de MyPeugeot app helpt om je voertuig vanop afstand te laden op om het even welk moment
 • je smartphone,  waarmee je vooraf je wagen kan voorverwarmen (of koelen) tijdens het laden en zo op batterijbereik kunt besparen.
 • rijstanden zoals de Eco-rijstand en de Brake-rijstand.

Tips bij het ecorijden:

 • Gebruik de Brake-rijstand: in plaats van het rempedaal te gebruiken, rem je met de motor bij het afdalen en remmen, om zo te besparen op je batterijbereik.
 • Gebruik de Eco-rijstand: in de Eco-rijstand bespaar je op energie door de motorenergie op een verantwoorde manier aan te wenden. Op zijn best in de stad!
 • Gebruik de voorverwarmfunctie (of vooraf koelen, al naargelang): haal het meeste uit je laadtijd door vooraf je boordtemperatuur in te stellen op de MyPeugeot app.
 • Houd de banden in het oog: let altijd op de staat van je banden en de bandendruk. Wanneer je met een elektrisch voertuig rijdt, is dat nog belangrijker omdat het je laadbereik ernstig naar beneden kan halen als de banden niet in orde zijn.

Waarom voor een elektrisch wagen kiezen?

FINANCIËLE VOORDELEN

Een elektrisch voertuig aankopen is duurder dan de aankoop van een gelijkwaardig voertuig met een verbrandingsmotor.  Maar je moet de totale kost van een voertuig in beschouwing nemen, niet alleen de aankoopprijs.  Tel de brandstofkosten, de verzekeringskosten en het onderhoud van de wagen bij elkaar op.  Als je al deze factoren in rekening brengt, dan blijken elektrische voertuigen goedkoper te zijn dan voertuigen met een verbrandingsmotor.
 Gemiddeld bespaar je met een elektrisch voertuig tot 40% op je energieverbruik en tot 30% op je onderhoudskosten in vergelijking met een voertuig met een verbrandingsmotor.

DAGELIJKSE VOORDELEN

Voordelen inschrijvingstaks
Een elektrische wagen geeft je recht op gedeeltelijke of volledige vrijstelling van inschrijvingstaksen, al naargelang waar je woont.

Toegang tot stadscentra
Je zult geen problemen ondervinden bij het binnenrijden van steden die een lage emissie-uitstoot vooropstellen.

Ervaar hoe opwindend en stoer het is
Het constante schakelen van de elektrische motor zorgt voor onmiddellijke respons, wat een stille cocoonsfeer creëert en een knus gevoel oplevert.

Is elektrisch rijden goed voor alle soorten ritten?

De elektrische wagens van Peugeot, zoals de PEUGEOT e-208 en de PEUGEOT e-2008, halen voordeel uit hun optimale weggedrag, hun wendbaarheid, hun akoestische comfort en hun gewicht, waardoor je tijdens het rijden pure euforie ervaart! Terwijl je de CO2-uitstoot tot een minimum beperkt.

Het klopt niet dat elektrische wagens minder prestaties leveren dan voertuigen met een verbrandingsmotor. Het is niet omdat ze erg stil zijn, dat elektrische voertuigen niet krachtig zijn.  Ze kunnen dezelfde snelheid bereiken als voertuigen met een verbrandingsmotor en tegelijkertijd bieden ze zelfs meer rijcomfort, omwille van hun stille motor en het verminderde trilgeluid. Meer nog, op het vlak van optrekken en snelheid minderen is de motor van een elektrische wagen even snel als bij voertuigen met een verbrandingsmotor.

Dankzij de dienstverlening van MyPeugeot en Free2Move:

 • kun je je elektrische trip in alle veiligheid plannen, zowel in de stad of verder weg, door de    ChargeMyCar-dienstverlening en het netwerk met laadpunten van onze partner Free2Move te gebruiken.
 • Wil je een langere rit maken? Met de dienstverlening van de MobilityPass kun je een wagen met een verbrandingsmotor huren tegen een voordelige prijs.

Hoe kan ik mijn elektrische PEUGEOT financieren?

PEUGEOT biedt je financieringsmogelijkheden voor je elektrische wagen. Kies degene die het beste bij je past.


DE PRIVATE LEASE

OOK TOEGANKELIJK VOOR PARTICULIEREN

Wil je jouw budget beter kunnen plannen? Regelmatig van wagen wisselen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de verkoop van je vorige wagen en de financiering van de nieuwe? Je aanvankelijke leencapaciteit behouden om in andere projecten te investeren? Dan is de PEUGEOT Private Lease iets voor jou.


FINANCIERINGSOPLOSSINGEN

Koop je elektrische wagen op krediet met PEUGEOT en profiteer van een eenvoudige en flexibele financieringsoplossing. Je hebt de keuze uit je terugbetalingsperiode, voor maandelijkse betalingen aangepast aan je budget. Je hebt ook de mogelijkheid om de datum van je afbetaling te bepalen. Weet ten slotte dat je wagen tot 100% van de aankoopprijs kan worden gefinancierd.

ONTDEK DE LAADPUNTEN IN JE BUURT

MYPEUGEOT APP

Profiteer van diensten die in realtime met je account gesynchroniseerd worden, dankzij de gratis MyPeugeot®* app:

 • Houd de status van je voertuig in het oog
 • Krijg vlot en snel bijstand
 • Beheer het onderhoud en de noodzakelijke diensten van je wagen.

VOOR PROFESSIONELEN

Of je nu beroepshalve als zelfstandige werkt, een vakman bent, een bedrijfsleider of een fleet manager, of voor een bedrijf een wagen gebruikt, je kunt altijd de elektrische wagens van PEUGEOT leren kennen, met aanbiedingen en dienstverlening speciaal op maat voor onze zakelijke klanten.