SKIP TO CONTENT
NIEUWE 308

Peugeot 308 HYBRID & 308 | De compacte oplaadbare berline

De intense verleiding van de nieuwe Peugeot 308, die spontaan topklasse aantoont en je bekoort door zijn kracht en dynamiek. Om van elk moment jouw moment te maken, kan je rekenen op de innovatieve en hoogtechnologische nieuwe Peugeot I-Cockpit® die je ervaring aan het stuur versterken.

 

Voor een rijcomfort dat efficiëntie en prestaties het beste combineert, ontdek onze Power of Choice-verbintenisOmvat de vrijheid om te kiezen tussen brandstof of plug-in hybride motorisatie en om vergezeld te worden van diensten speciaal voor elektrische wagens  en laat je meeslepen door het benzinegamma , diesel- of plug-in hybride motoren met tot 60 km rijbereikHet aangegeven brandstofverbruik, CO₂-emissies en actieradiuswaarden voldoen aan de WLTP-testprocedure op basis waarvan de nieuwe voertuigen sinds 1 september 2018. Deze WLTP-procedure vervangt de European Driving Cycle (NEDC), de eerder gebruikte testprocedure. Omdat de testomstandigheden realistischer zijn, zijn het brandstofverbruik en de CO₂-emissie gemeten volgens de WLTP-procedure in veel gevallen hoger dan die gemeten volgens de NEDC-procedure. De waarden van brandstofverbruik, CO₂-uitstoot en autonomie kunnen variëren afhankelijk van de werkelijke gebruiksomstandigheden en verschillende factoren zoals: oplaadfrequentie, rijstijl, snelheid, specifieke uitrusting, de opties, de soorten banden, de buitentemperatuur en het thermisch comfort aan boord van de wagen. Neem zeker contact op met je verkooppunt voor meer informatie. .

AANBIEDINGEN VAN HET MOMENT

ONTDEK ONZE AANBIEDINGEN ONLINE

Configureer en bestel je toekomstige Peugeot 308 onmiddellijk online.

ONTDEK ONZE AANBIEDINGEN VAN HET MOMENT

Aanbiedingen van het moment op heel ons Peugeot-gamma.
GEWAAGDE VERHOUDINGEN

Het verrassende silhouet van de nieuwe Peugeot 308 is vanuit alle hoeken dynamisch. Zijn atletische en strakke lijnen met gedurfde proporties onderstrepen een krachtige persoonlijkheid:

 • De assertieve verticaliteit van het grote radiatorrooster wordt voortgezet met een lange motorkap.
 • De achterkant is gespierd en krachtig, de aerodynamica wordt versterkt door de verlaagde daklijn. Hij oogt breder, stevig op zijn wielen geplant.
 • Het slanke en vloeiende profiel onthult zijn atletische lijnen.

INTENSE VERLEIDING

De intense aantrekkingskracht van de nieuwe Peugeot 308, die van nature topklasse is, valt meteen op. Het is de wereldpremière van het nieuwe wapenschild van Peugeot, de tijdloze identiteit van het merk die geschiedenis en hypermoderniteit combineert. Dit embleem met de huidige typografie wordt majestueus weergegeven op het radiatorrooster. We vinden het monogram 308 terug op de motorkap, met een voorkant die de vernieuwing aangeeft.

GEWAAGDE VERHOUDINGEN

Het verrassende silhouet van de nieuwe Peugeot 308 is vanuit alle hoeken dynamisch. Zijn atletische en strakke lijnen met gedurfde proporties onderstrepen een krachtige persoonlijkheid:
 
 • De assertieve verticaliteit van het grote radiatorrooster wordt voortgezet met een lange motorkap.
 • De achterkant is gespierd en krachtig, de aerodynamica wordt versterkt door de verlaagde daklijn. Hij oogt breder, stevig op zijn wielen geplant.
 • Het slanke en vloeiende profiel onthult zijn atletische lijnen.

KOPLAMPEN VOORAAN

De ultracompacte koplampsignatuur is resoluut actueel en technologisch. De koplampen aan de voorzijde combineren finesse met kracht en benadrukken de dynamiek en de identiteit van de nieuwe Peugeot 308.

Ze zijn gebeiteld en fijn, beschikken over  led-technologieStandaard beschikbaar  of Peugeot Matrix LED-technologieBeschikbaar op de versies GT/GT Pack en worden uitgebreid met slagtandvormige dagrijlichten op de voorbumper.

ACHTERLICHTEN

De technologische en moderne signatuur van het achterlicht gaat samen met ultracompacte Full led-lichtenStandaard beschikbaar naargelang de versie  of 3D Full led-lichtenStandaard beschikbaar op de versies GT/GT Pack , met een specifieke klauw-tot-klauw-verlichting.
BESTUURDERSPLAATS
TECHNO SPIRIT*

Nieuwe Peugeot i-Cockpit® -ervaring

De nieuwe Peugeot i-Cockpit®, absoluut ergonomisch en intuïtief, biedt gemakkelijk toegang tot alle functies die zorgvuldig zijn ontworpen om jouw tijd om te zetten in quality time.

Voor een gedeelde ervaring aan boord is de Peugeot i-Cockpit® heel toegankelijk voor de passagiers:

DESIGN EN TECHNOLOGIE TEN VOORDELE VAN DE ERGONOMIE

 • Alle informatie die essentieel is voor de bestuurder, wordt weergegeven op het nieuwe instrumentenpaneel.
 • Dit instrumentenpaneel bevindt zich op ooghoogte en bevat een 10-inch digitaal scherm vanaf het niveau Active Pack. In de GT-versie gaat het naar de derde dimensie met de i-Cockpit® 3D.
 • Het instrumentenpaneel is volledig personaliseerbaar en aanpasbaar en heeft verschillende weergavemodi (navigatie, radio / media, rijhulpsystemen, energiestroom, enz.).

ZOALS EEN SMARTPHONE

 • Het 10-inch high-definition touchscreen is volledig en gemakkelijk personaliseerbaar, het maakt een weergave met meerdere vensters mogelijk met "widgets" of snelkoppelingen, is zeer gebruiksvriendelijk en reageert net als een tablet.
 • De nieuwe PEUGEOT 308 biedt volledig configureerbare virtuele i-togglesBeschikbaar vanaf het niveau Allure . Ze zijn tegenover het centrale scherm geplaatst en zorgen voor esthetiek en technologie, uniek in dit segment.
 • Voor meer gemak en veiligheid is elke i-toggle een personaliseerbare tactiele snelkoppeling naar een favoriete actie op het centrale scherm (klimaatregeling, telefonisch contact, radiostation, starten van applicaties, enz.).
 

NIEUWE MIDDENCONSOLE

 • Op de middenconsole met zijn herwerkte design verenigt een boog aan de bestuurderszijde alle dynamische bedieningselementen van de wagen.
 • De boog strekt zich uit tot de speciale locatie voor het draadloos opladen van smartphonesBeschikbaar als optie of niet beschikbaar naargelang de versie . Zo is de rest van de console, open voor de passagiers, volledig gewijd aan opbergruimte: 2 bekerhouders, opslagruimte tot 34 liter inclusief een grote ruimte onder de armleuning.
   

ALTIJD GECONNECTEERD

De nieuwe PEUGEOT i-Cockpit introduceert het nieuwste PEUGEOT i-Connect Advanced-infotainmentsysteem:

INSTANT WELZIJN

 • Pas de led-sfeerverlichting (keuze uit 8 kleuren) voor elke rijmodus aan jouw voorkeuren aan.
 • Geniet van een sensationele geluidskwaliteit met het FOCAL® Premium hifi-systeemBeschikbaar als optie .
 • Reis sereen. Het AQS (Air Quality System) is in staat om zelf de luchtrecyclage te activeren. Het wordt aangevuld met het Clean Cabin SystemBeschikbaar op de versies GT/GT Pack  , een luchtbehandelingssysteem. De luchtkwaliteit wordt weergegeven op het centrale touchscreen.
 • Geniet van de ergonomie en het comfort van de omhullende, verwarmdeStandaard beschikbaar of als optie naargelang de versie en masserendeBeschikbaar als optie 10-punts voorstoelen, met 8 pneumatische vakken en 5 aanpassingsprogramma's. De stoelen hebben het label AGR (Duits ruggezondheidslabel).

POWER OF CHOICE
VRIJHEID OM TE KIEZEN

Met de nieuwe PEUGEOT 308 heb je de vrijheid om je motorisatie te kiezen en kan je genieten van een voorbeeldige wegligging, eersteklas rijcomfort en uitstekend rijplezier.

TECHNOLOGIE

DRIVING PLEASURE, MORE THAN EVER

De nieuwe PEUGEOT 308 is uitgerust met tal van rijhulpsystemen om je comfort en veiligheid te verhogen, met name:

 

En ondersteunt je op weg naar semi-autonoom rijden met:

BATTERIE LITHIUM-ION

De batterij heeft een garantie van 8 jaar, 160 000 km voor 70% van het laadvermogen.

OPTIMALISEER JE RIJBEREIK

KEUZE VAN RIJMODUS

REMMODI

Dit systeem maakt het mogelijk om de energie terug te winnen die beschikbaar is tijdens de rem- en vertragingsfasen bij het optillen van de voet (energie die normaal gesproken verloren gaat bij thermische versies).

Door deze actie kan de hoogspanningsbatterij gedeeltelijk worden opgeladen en wordt de elektrische rijbereik vergroot.

De remfunctie kan worden geactiveerd om de wagen te laten afremmen zonder het rempedaal in te trappen. Het werkt als een motorrem en laadt de batterij op.

TECHNISCHE INFORMATIE PEUGEOT 308 HYBRID

Plug-In Hybridemotoren

HYBRID 225 e-EAT8 / tweewielaandrijving combineert:

 

HYBRID 180 e-EAT8 / tweewielaandrijving combineert:

 

De elektrische batterij van 12,4 kWh biedt tot 60 km WLTP Geschatte gegevens, alleen ter informatie meegedeeld en onder voorbehoud van lopende WLTP-goedkeuring. Rijbereik in elektrische modus tot 60 km, afhankelijk van de opties van de wagen. Het rijbereik kan variëren afhankelijk van de werkelijke gebruiksomstandigheden (weersomstandigheden, rijstijl, enz.) ) rijbereik aan in 100% Full Electric . 

 

308 HYBRID OPLADEN & RIJBEREIK

TOT WEL 59 KM (WLTP) IN DE ELEKTRISCHE MODUS

Dankzij het bereik van de lithium-ion batterij van de PEUGEOT 3008 HYBRIDE SUV reis je tot wel 59 km in elektrische modus, volgens het WLTP Het aangetoonde brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en het rijbereik zijn correct en stemmen overeen met het WLTP, een protocol dat sinds 1 september 2018 als norm voor nieuwe voertuigen wordt gehanteerd. Het WLTP-protocol vervangt het New European Driving Cycle (NEDC), dat tot dan toe in gebruik was. Omdat de metingen zo realistisch mogelijk worden uitgevoerd, liggen de aangetoonde waarden van onder andere het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot volgens het WLTP-protocol meestal iets hoger dan voorheen gemeten tijdens de NEDC-procedure. Het aangetoonde brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en het rijbereik kunnen wisselen al naargelang de werkelijke gebruiksomstandigheden en verschillende factoren, zoals laadfrequentie, rijstijl, snelheid, specifieke uitrusting, opties, type banden en omgevings- en binnentemperaturen. Neem voor meer informatie contact op met je verdeler.   (Worldwide harmonised Light Vehicles Test Procedures) gecertificeerd protocol.

Geschatte oplaadtijden:

 
Lees meer over het rijbereik Lees Meer Over Opladen

MOTORISATIONS THERMIQUES

De nieuwe PEUGEOT 308 is uitgerust met de nieuwste generatie CO²-ingesloten motoren van €6 Motoren die besparen op brandstofverbruik, rijplezier en hoogwaardige prestaties. , allemaal uitgerust met een Stop & Start-systeem.

 

Bij benzinemotoren WLTP-goedkeuring in afwachting  , driecilindermotoren met een cilinderinhoud van 1,2 L:

 

Bij diesel WLTP-goedkeuring in afwachting , 4-cilindermotoren met een cilinderinhoud van 1,5 l:

 
AFMETINGEN
exterieurafmetingen

Lengte  :   4367 mn

Breedte Hors rétroviseurs  :  1859 mn

Hoogte :   1441 mn

INTERIEURAFMETINGEN 
 • Vooraan (Rij 1) 

Elleboogbreedte :  1443 mn

Buste hoogte :  891 mn  

 

 • Achteraan (Rij 2) 

Elleboogbreedte : 1411 mn

Knieruimte :  129 mn

AFMETINGEN VAN DE KOFFER
 • 412 L voor de nieuwe 308
 • 361 L voor de nieuwe 308 HYBRID
PRIJZEN & ACCESSOIRES
 • Raadpleeg de catalogus van de nieuwe Peugeot 308
 • Raadpleeg de brochure met prijzen, uitrusting en technische kenmerken.
Het gamma originele PEUGEOT-accessoires is ontworpen om je nieuwe 308 te personaliseren, uit te rusten en te onderhouden.