NIEUWE 308

Peugeot 308 HYBRID & 308 | De compacte oplaadbare berline

De intense verleiding van de nieuwe Peugeot 308, die spontaan topklasse aantoont en je bekoort door zijn kracht en dynamiek. Om van elk moment jouw moment te maken, kan je rekenen op de innovatieve en hoogtechnologische nieuwe Peugeot I-Cockpit® die je ervaring aan het stuur versterken. En voor nog meer rijcomfort, die prestatiegericht en efficentie combineert, laat je verleiden door onze Plug-In Hybridemotoren, benzine of diesel.
DESIGN

INTENSE VERLEIDING

De intense aantrekkingskracht van de nieuwe Peugeot 308, die van nature topklasse is, valt meteen op. Het is de wereldpremière van het nieuwe wapenschild van Peugeot, de tijdloze identiteit van het merk die geschiedenis en hypermoderniteit combineert. Dit embleem met de huidige typografie wordt majestueus weergegeven op het radiatorrooster. We vinden het monogram 308 terug op de motorkap, met een voorkant die de vernieuwing aangeeft.

GEWAAGDE VERHOUDINGEN

Het verrassende silhouet van de nieuwe Peugeot 308 is vanuit alle hoeken dynamisch. Zijn atletische en strakke lijnen met gedurfde proporties onderstrepen een krachtige persoonlijkheid:
 
 • De assertieve verticaliteit van het grote radiatorrooster wordt voortgezet met een lange motorkap.
 • De achterkant is gespierd en krachtig, de aerodynamica wordt versterkt door de verlaagde daklijn. Hij oogt breder, stevig op zijn wielen geplant.
 • Het slanke en vloeiende profiel onthult zijn atletische lijnen.

KOPLAMPEN VOORAAN

De ultracompacte koplampsignatuur is resoluut actueel en technologisch. De koplampen aan de voorzijde combineren finesse met kracht en benadrukken de dynamiek en de identiteit van de nieuwe Peugeot 308.

Ze zijn gebeiteld en fijn, beschikken over  led-technologieStandaard beschikbaar  of Peugeot Matrix LED-technologieBeschikbaar op de versies GT/GT Pack en worden uitgebreid met slagtandvormige dagrijlichten op de voorbumper.

ACHTERLICHTEN

De technologische en moderne signatuur van het achterlicht gaat samen met ultracompacte Full led-lichtenStandaard beschikbaar naargelang de versie  of 3D Full led-lichtenStandaard beschikbaar op de versies GT/GT Pack , met een specifieke klauw-tot-klauw-verlichting.
BESTUURDERSPLAATS

TECHNO SPIRIT

Nieuwe Peugeot i-Cockpit® -ervaring

De nieuwe Peugeot i-Cockpit®, absoluut ergonomisch en intuïtief, biedt gemakkelijk toegang tot alle functies die zorgvuldig zijn ontworpen om jouw tijd om te zetten in quality time.

Voor een gedeelde ervaring aan boord is de Peugeot i-Cockpit® heel toegankelijk voor de passagiers:

DESIGN EN TECHNOLOGIE TEN VOORDELE VAN DE ERGONOMIE

 • Alle informatie die essentieel is voor de bestuurder, wordt weergegeven op het nieuwe instrumentenpaneel.
 • Dit instrumentenpaneel bevindt zich op ooghoogte en bevat een 10-inch digitaal scherm vanaf het niveau Active Pack. In de GT-versie gaat het naar de derde dimensie met de i-Cockpit® 3D.
 • Het instrumentenpaneel is volledig personaliseerbaar en aanpasbaar en heeft verschillende weergavemodi (navigatie, radio / media, rijhulpsystemen, energiestroom, enz.).

ZOALS EEN SMARTPHONE

 • Het 10-inch high-definition touchscreen is volledig en gemakkelijk personaliseerbaar, het maakt een weergave met meerdere vensters mogelijk met "widgets" of snelkoppelingen, is zeer gebruiksvriendelijk en reageert net als een tablet.
 • De nieuwe PEUGEOT 308 biedt volledig configureerbare virtuele i-togglesBeschikbaar vanaf het niveau Allure . Ze zijn tegenover het centrale scherm geplaatst en zorgen voor esthetiek en technologie, uniek in dit segment.
 • Voor meer gemak en veiligheid is elke i-toggle een personaliseerbare tactiele snelkoppeling naar een favoriete actie op het centrale scherm (klimaatregeling, telefonisch contact, radiostation, starten van applicaties, enz.).
 

NIEUWE MIDDENCONSOLE

 • Op de middenconsole met zijn herwerkte design verenigt een boog aan de bestuurderszijde alle dynamische bedieningselementen van de wagen.
 • De boog strekt zich uit tot de speciale locatie voor het draadloos opladen van smartphonesBeschikbaar als optie of niet beschikbaar naargelang de versie . Zo is de rest van de console, open voor de passagiers, volledig gewijd aan opbergruimte: 2 bekerhouders, opslagruimte tot 34 liter inclusief een grote ruimte onder de armleuning.
   

ALTIJD GECONNECTEERD

De nieuwe PEUGEOT i-Cockpit introduceert het nieuwste PEUGEOT i-Connect Advanced-infotainmentsysteem:

INSTANT WELZIJN

 • Pas de led-sfeerverlichting (keuze uit 8 kleuren) voor elke rijmodus aan jouw voorkeuren aan.
 • Geniet van een sensationele geluidskwaliteit met het FOCAL® Premium hifi-systeemBeschikbaar als optie .
 • Reis sereen. Het AQS (Air Quality System) is in staat om zelf de luchtrecyclage te activeren. Het wordt aangevuld met het Clean Cabin SystemBeschikbaar op de versies GT/GT Pack  , een luchtbehandelingssysteem. De luchtkwaliteit wordt weergegeven op het centrale touchscreen.
 • Geniet van de ergonomie en het comfort van de omhullende, verwarmdeStandaard beschikbaar of als optie naargelang de versie en masserendeBeschikbaar als optie 10-punts voorstoelen, met 8 pneumatische vakken en 5 aanpassingsprogramma's. De stoelen hebben het label AGR (Duits ruggezondheidslabel).

TECHNOLOGIE

DRIVING PLEASURE AS I WISH*

* Le plaisir de conduite comme vous l’imaginez

La nouvelle PEUGEOT 308 s’équipe de nombreuse aides à la conduite et à la manœuvre pour renforcer votre confort et votre sécurité, notamment :

Et vous accompagne vers la conduite semi-autonome avec :

BATTERIE LITHIUM-ION (240-400V)

VOORDELEN PLUG-IN HYBRID

BESPARING

Goedkoper in gebruik :


 
EENVOUDIG IN GEBRUIK
Uitgekiende functies die het leven vergemakkelijken :

 
MOTORISATIE

PERFECT FIT*

Ontdek nieuwe rijervaringen dankzij de Plug-In Hybridemotoren die worden aangeboden op de nieuwe PEUGEOT 308:

 

HYBRID 225 e-EAT8 / tweewielaandrijving combineert:

 

HYBRID 180 e-EAT8 / tweewielaandrijving combineert:

 

De elektrische batterij van 12,4 kWh biedt tot 60 km (WLTPGeschatte gegevens, alleen ter informatie meegedeeld en onder voorbehoud van lopende WLTP-goedkeuring. Rijbereik in elektrische modus tot 60 km, afhankelijk van de opties van de wagen. Het rijbereik kan variëren afhankelijk van de werkelijke gebruiksomstandigheden (weersomstandigheden, rijstijl, enz.) ) rijbereik aan in 100% Full Electric. 

BRANDSTOFMOTOREN

De nieuwe PEUGEOT 308 is uitgerust met de nieuwste generatie CO²-ingesloten motoren van €6Motoren die besparen op brandstofverbruik, rijplezier en hoogwaardige prestaties. , allemaal uitgerust met een Stop & Start-systeem.

 

Bij benzinemotorenWLTP-goedkeuring in afwachting , driecilindermotoren met een cilinderinhoud van 1,2 L:

 

Bij dieselWLTP-goedkeuring in afwachting , 4-cilindermotoren met een cilinderinhoud van 1,5 l:

RIJBEREIK & OPLADEN

Het rijbereik van de lithium-ion batterij van de nieuwe Peugeot 308 HYBRID laat je toe om tot 60 km af te leggen in elektrische modus, volgens het WLTPVolgens het WLTP-protocol, in afwachting van goedkeuring - Bereik kan variëren afhankelijk van de werkelijke gebruiksomstandigheden (weersomstandigheden, rijstijl, enz.) homologatieprotocol (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).
 
Het WLTP protocol geeft aan de gebruikers een preciezere en realistischere visie van de rijbereikwaarden volgens het reële gebruik van de wagen.

GECONNECTEERDE DIENSTEN
E-REMOTE CONTROL VANOP AFSTAND
Beheer en plan het opladen gewoon via jouw smartphone. Je kan ook de temperatuur in de wagen regelen.
CHARGE MY CAR MET FREE2MOVE
Plan jouw elektrische ritten in alle gemoedsrust dankzij de routeplanner en de laadpunten via het Charge My CarBetalende dienst  -aanbod van Free2Move.
MYPEUGEOT® 
BEHEER JE WAGEN VANOP AFSTAND

Gratis en essentieel, de MyPeugeot®-applicatie.Afhankelijk van het hebben van toegang tot het mobiele netwerk en beschikbaar volgens de bestemmingen  Maakt je autonoom in het beheer van je wagen. Beheer je verbruik in realtime, beheer je onderhoud naar eigen inzicht, beschik over alle nodige documentatie over je wagen en beheer eenvoudig de lading van je batterij en de voorconditionering van het passagierscompartimentOp de nieuwe PEUGEOT 308 hybride .