SKIP TO CONTENT
Nieuwe 308 SW

PEUGEOT 308 SW HYBRID & 308 SW: THERMISCHE OF OPLAADBARE HYBRIDE BREAK

Ontsnap aan stereotypen en geniet van elk moment achter het stuur van de nieuwe PEUGEOT 308 SW.
Laat je inspireren door zijn expressieve non-conformistische stijl, zijn nieuwe technologieën die zijn ontworpen om de kwaliteit van jouw tijd aan boord intensiver te maken.
Ontdek PEUGEOT's Power of ChoiceOmvat de vrijheid om te kiezen tussen thermische of geëlektrificeerde motoren en om te worden ondersteund door speciale services. -verbintenis, geef jezelf de vrijheid om je nieuwe PEUGEOT 308 SW te kiezen die is uitgerust met een efficiënte benzine-, diesel- of Plug-In Hybride motor.

 

 

EEN INTENSE SW, VRIJ VAN ENIGE INVLOED

De nieuwe PEUGEOT 308 SW stationwagen toont het nieuwe embleem van het merk met de leeuw in het hart van zijn nieuwe verticale grille en biedt een krachtige uitstraling, versterkt door een langgerekte motorkap en een ingetrokken voorruit.
Zijn gedurfde proporties, expressieve stijl en scherp, sensueel ontwerp onthullen een assertieve en unieke persoonlijkheid, die stereotypen ontvlucht zonder in te boeten aan functionaliteit en modulariteit.
Het gestroomlijnde silhouet verwijst naar een compacte en royale bouw en tekent atletische en katachtige lijnen, elegant geaccentueerd met chromen elementen, een verfijnde lichtgevende handtekening en het nieuwe Lion-embleem van het merk.
 

OPTISCHE FINESSE

 

 

Uitgerust met de lichtsignatuur van het merk, opnieuw ontworpen door verfijnde optische eenheden, is de nieuwe compacte stationwagen 308 SW uitgerust met volledige LEDFull LED-spots met Matrix LED-technologie, standaard op de GT- en GT PACK-versies. LED-spots voor andere afwerkingen. -koplampen waarvan de PEUGEOT Matrix LEDAutomatische aanpassing van de richting van de koplampen, zodat je het grootste deel van de tijd met grootlicht kunt rijden. -technologie het rijden in het donker gemakkelijker maakt.
Als verlengstuk versterkt de bladvormige DRLDagrijverlichting: lichten die automatisch aangaan wanneer de wagen wordt gestart.  de katachtige look van je nieuwe PEUGEOT 308 SW. 

 

PROFIEL & VOLUMES

Het atletische en pittige profiel van de nieuwe compacte stationwagen PEUGEOT 308 SW getekent met een aerodynamische lijn en een gespierde achterkant die een groot koffervolume suggereertKoffervolume: van 608 liter in de onderste stand van de vloer tot 1.634 liter met neergeklapte achterbank, afhankelijk van de uitvoering. Met de Magic Flat-functie kan de achterbank met een gebaar vanuit de kofferbak worden neergelaten en profiteren van een vlakke vloer. . De handsfree achterklepVerkrijgbaar als standaard, optioneel of niet leverbaar, afhankelijk van de uitvoering.  maakt het mogelijk om de gemotoriseerde kofferklep te openen en te sluiten met een eenvoudige beweging van de voet om de toegang te vergemakkelijken.
De elegante glanzend zwarte dakdragersStandaard op GT- en GT PACK-versies accentueren elegant de vloeiendheid van zijn langgerekte silhouet.

SCHUIFDAKSPOILER

Om van elke rit een reis te maken, is de nieuwe PEUGEOT 308 SW-stationwagen uitgerust met een zonnedakspoilerBeschikbaar als optie op de GT- en GT Pack-versies.  zodat je beter kunt profiteren van het licht en de ruimtes die je passeert.

NIEUW PEUGEOT-EMBLEEM

Het nieuwe zwart-zilveren embleem, dat zijn charismatische silhouet modern accentueert, is versierd met de iconische leeuwenkop van het merk en is te zien op het radiatorrooster, de voorspatborden Standaard op GT- en GT Pack-versies.  en de achterkant van de stationwagen. Het staat voor het verlangen naar kwaliteit, tijdloosheid en de assertiviteit van het merk met 210 jaar geschiedenis en inventiviteit, ten dienste van klanten die op zoek zijn naar een steeds kwalitatievere ervaring aan boord.

ACHTERAAN

Aan de achterkant symboliseren de Full LED 3D-verlichting met klauw-tot-klauwontstekingStandaard op GT- en GT Pack-versies  het technologische en moderne karakter van de nieuwe PEUGEOT 308 SW. Perfect geïntegreerd, benadrukken ze een krachtige achterkant waarvan de aerodynamica is geoptimaliseerd door een lijn verlaagd dak en een rond de wielkasten gebogen cabine.
Een ruime keuze aan velgen met banden van klasse A en A +Klasse A en A+ banden verbeteren de rolefficiëntie en verlagen het brandstofverbruik. Afhankelijk van bestemming. , geselecteerd op hun rolefficiëntie en benchmark-weggedrag, bevestigt het atletische karakter van de nieuwe PEUGEOT 308 SW stationwagen.

TECHNOLOGISCHE GEEST, VOOR EEN INTUTIEVE EN VERSLAVENDE ERVARING AAN BOORD

Neem plaats achter het stuur van de nieuwe ergonomische, intuïtieve en ultra-connected PEUGEOT i-Cockpit®.
Een belangrijke speler in het merk op het gebied van veiligheid en kwaliteit van leven aan boord, het is volledig opnieuw ontworpen om de bestuurder en alle passagiers meer ergonomie, design en technologie te bieden.
Uitgerust met een nieuw compact, uiterst wendbaar verwarmd stuurwielVerwarmingsfunctie: Verkrijgbaar als standaard, optioneel of niet leverbaar, afhankelijk van de uitvoering. , een digitaal head-up instrumentenpaneel en een centraal touchscreen uitgerust met de nieuwe PEUGEOT i-Connect infotainment-innovatie, biedt hij iedereen een ervaring aan boord. aan hun interesses en verlangens.

ON-BOARD CONNECTIVITEIT OPNIEUW UITVINDEN

Echte innovatie op het gebied van connectiviteit aan boord, het nieuwe capacitieve 10'' HD-touchscreen uitgerust met nieuwe PEUGEOT i-Connect infotainmenttechnologie biedt een echt persoonlijke ervaring dankzij:

 

Reis met een gerust hart met verbonden navigatieMet de PEUGEOT i-Connect Advanced, standaard verkrijgbaar vanaf de Allure-versies of als optie op de Active Pack-versies. Verbonden navigatie omvat spraakherkenning in natuurlijke taal.  inclusief automatische update van TomTom®-kaarten en realtime verkeers- en gevarenzones door TomTom Services Beschikbaar afhankelijk van de bestemming. TomTom®-services bieden realtime weergave van alle essentiële rijgebeurtenissen: realtime verkeer, benzinestations, parkeerplaatsen, weersvoorspelling, lokaal zoeken en gevarenzones door TomTom Services (afhankelijk van de wetgeving van het land). Abonnement op al deze diensten is inbegrepen voor een periode van 3 jaar en daarna online verlengd of hernieuwbaar (tegen betaling 

HEAD-UP COMBINATIE

Dankzij het 10-inch digitale head-up display wordt nuttige rij-informatie binnen handbereik weergegeven, zonder van de weg af te hoeven kijken.
 
Het nieuwe, uiterst wendbare compacte stuurwiel is uitgerust met bedieningselementenHet stuur is uitgerust met bedieningselementen en stuurpennen die de toegang tot de instellingen van de handset, het centrale scherm en de belangrijkste functies van de wagen (navigatie, radio, telefoon, rijhulpmiddelen, enz.) vergemakkelijken. voor het instellen van de inhoud en weergavemodus van het instrumentenpaneel en het middenscherm.
 
Op de GT-afwerking geeft de 3D digitale handset prioriteit aan de belangrijkste informatie door deze op de voorgrond weer te geven, zoals een hologram, voor een betere leesbaarheid.
 
 

NIEUWE CENTRALE CONSOLE

De nieuwe middenconsole, met een ergonomisch en zeer strak design, bevat een nieuwe 8-traps automatische versnellingsbakbediening EAT8Afhankelijk van de motor. De nieuwe PEUGEOT 308 SW kan ook worden uitgerust met de handgeschakelde 6-versnellingsbak BVM6.  en een nieuwe, efficiëntere en compactere airconditioning.
 
Alle dynamische bedieningselementen van de wagen bevinden zich aan de bestuurderszijde, binnen handbereik.
Zonder een duidelijke versnellingspookBij motoren uitgerust met automatische versnellingsbakbediening EAT8.  biedt de console meer opslagruimte2 bekerhouders en tot 14 liter opbergruimte.  en een speciale ruimte voor draadloos opladenOpladen via inductie voor apparaten die compatibel zijn met de Qi-standaard. Verkrijgbaar als standaard, optioneel of niet leverbaar, afhankelijk van de uitvoering.  van je smartphone.

ZITCOMFORT

De nieuwe PEUGEOT 308 SW is verlengd en verlaagd en is op oordeelkundige wijze opnieuw ontworpen om alle passagiers het beste compromis te bieden tussen functionaliteit en binnenruimte.
 
Comfortabel geïnstalleerd op de voorstoelen met het label AGRAktion Gesunder Rücken (Duitse vereniging voor ruggezondheid): Duits label dat zowel ergonomie als reeks aanpassingen beloont. Verkrijgbaar als standaard, optioneel of niet verkrijgbaar, afhankelijk van de versie.  verwarmd  Afhankelijk van de uitvoering standaard of als optie leverbaar.  en massageDe massagestoelen zijn uitgerust met 8 pneumatische zakken, die 5 massageprogramma's bieden. Verkrijgbaar als standaard, optioneel of niet leverbaar, afhankelijk van de uitvoering.  waardeer de kwaliteit van de afwerkingen en de esthetiek van de geselecteerde materialen voor de decoraties en interieurbekledingVerkrijgbaar als standaard, optioneel of niet leverbaar, afhankelijk van de uitvoering. Leder en andere materialen: raadpleeg de technische kenmerken die beschikbaar zijn in het verkooppunt of op de PEUGEOT-website in je land voor details over de lederen bekleding. ; zoals schaalbare gemêleerde stof, technische breisels, Alcantara®, reliëfleer of gekleurd nappaleer.

MEER DAN WELZIJN

Adem, voel, geniet...
 
Garandeer de kwaliteit en filtratie van de lucht in de cabine, dankzij het Clean CabinFiltersysteem voor binnenkomende lucht en passagierscompartiment. Standaard beschikbaar op GT- en GT Pack-versies.  systeem.
 
Kies op basis van je wensen en je stemming van het moment je sfeer uit de 8 lichtgevende voorstellenStandaard leverbaar vanaf ALLURE uitvoeringen. .
 
Geniet ten slotte van de kwaliteit van het high-end Hi-Fi FocalFocal® is een Frans merk, wereldleider in de productie van high-fidelity-oplossingen. Beschikbaar als optie of niet beschikbaar, afhankelijk van de versie.  -geluidssysteem, uitgerust met 10 luidsprekers, een nieuwe 12-kanaals versterker en ARKAMYS digitale geluidsverwerking, voor het plezier van luisteren naar puur en gedetailleerd geluid.
POWER OF CHOICE

VRIJHEID OM TE KIEZEN

Laat je verleiden door de nieuwe PEUGEOT 308 SW en geef jezelf de vrijheid om de motor te kiezen die bij jou past:

 

 •  Zorg er bij een plug-in hybride voor dat je kan rijden zoals je wil, ook in gebieden met beperkt verkeer.
 • Bij thermisch kies je uit de krachtige en zuinige motoren € 6,- benzine of diesel, allemaal voorzien van de Stop & Start functie. 

DIENSTEN OM JE ENERGIETRANSITIE TE VERGEMAKKELIJKEN

 
 
Reis met een gerust gemoed met de gratis MyPeugeot-applicatie waarmee je het opladen of de thermische preconditionering van je nieuwe PEUGEOT 308 SW vanop afstand kan beheren.
TECHNOLOGIE
RIJPLEZIER MEER DAN OOIT
Geniet van het rijgedrag, het gemak en het rijplezier achter het stuur van de nieuwe compacte stationwagen PEUGEOT 308 SW.
Laat je begeleiden naar semi-autonoom rijden, dankzij de combinatie van adaptieve cruisecontrol met Stop and Go-functieMet de EAT8 automatische transmissie  en het actieve spraakherkenningssysteemBeschikbaar als standaard, optioneel of niet beschikbaar, afhankelijk van de versie .
 
Om je veiligheid en comfort te vergroten, zijn er veel rij- en manoeuvreerhulpmiddelen van de nieuwste generatie van het merk verkrijgbaar, uitgerust met nieuwe uitrusting, waaronder:
 
OPTIMALISEER JE RIJBEREIK
Om de batterijduur van je PEUGEOT 308 SW HYBRID te sparen en je rijstijl verder aan te passen, kies je uit de 3 rijmodi degene die past bij je traject of je wensen past:
 
REGENERATIEF REMMEN

Het regeneratieve remsysteem van de nieuwe PEUGEOT 308 SW HYBRID maakt het mogelijk om de energie terug te winnen die beschikbaar is tijdens de rem- en vertragingsfasen bij het optillen van de voetDeze vertragingsenergie, die normaal gesproken verloren gaat bij thermische versies, laadt de batterij van je PEUGEOT 308 SW HYBRID op. .
Door deze actie kan de hoogspanningsaccu gedeeltelijk worden opgeladen en kan het elektrische rijbereik van de wagen worden vergroot.
De remfunctie kan worden geactiveerd met de bediening aan de bestuurderszijde van de middenconsole, zodat de wegen kan afremmen zonder het rempedaal in te trappen. Het werkt als een motorrem en laadt de batterij op.
BATTERIE LITHIUM-ION (240-400V)
 • De capaciteit is 12,4 kWh.
 • De hoogspanningsaccu bevindt zich onder de achterbank, zonder de ruimte en het volume van de bagageruimte boven de vloerbedekking aan te tasten.
 • Met de functie "" e-SAVE "" kan de bestuurder een reserve aan elektrische energie plannen die hij tijdens zijn reis kan gebruiken, met name in afwachting van een zone met beperkt verkeer.

 

De batterij heeft een garantie van 8 jaar, 160.000 km voor 70% van zijn laadcapaciteit.

 

MOTORISATIES

OPLAADBARE HYBRIDE MOTORISATIES

De HYBRID 225 e-EAT8-motor combineert:

 

De HYBRID 180 e-EAT8-motor combineert:

 

De 12,4 kWh elektrische batterij biedt 100% elektrische autonomie tot 60 km WLTPGeschatte gegevens, uitsluitend ter informatie meegedeeld en onder voorbehoud van WLTP-goedkeuring in uitvoering. Autonomie in elektrische modus tot 60 km, afhankelijk van de opties van de wagen. Autonomie kan variëren afhankelijk van de werkelijke gebruiksomstandigheden (weersomstandigheden, rijstijl, enz.) 

 

RIJBEREIK & OPLAADTIJD

Dankzij het rijbereik van de lithium-ionbatterij in de nieuwe PEUGEOT 308 SW HYBRID kan je tot 60 km rijden in de elektrische modus, volgens het WLTPIn afwachting van WLTP-goedkeuring (wereldwijd geharmoniseerde testprocedures voor lichte wagens). Dit protocol geeft gebruikers een nauwkeuriger en realistischer beeld van de actieradiuswaarden op basis van het daadwerkelijke gebruik van de wagen. -goedkeuringsprotocol.
 

Geschatte oplaadtijden voor je PEUGEOT 308 SW HYBRID:
THERMISCHE MOTORISATIES
Drie benzinemotorenWLTP-goedkeuring in uitvoering , 3-cilinder 1.2L motoren:

Twee dieselmotorenWLTP-goedkeuring in uitvoering , 1.5L 4-cilinder motoren:
 
Deze laatste generatie € 6WLTP-goedkeuring in uitvoering  benzine- of dieselmotoren, die CO2 bevatten en zijn uitgerust met Stop & Start-technologie, bieden brandstofbesparing, rijplezier en topprestaties.
AFMETINGEN

EXTERIEURAFMETINGEN VAN DE NIEUWE PEUGEOT 308 SW

 

 

INTERIEURAFMETINGEN VAN DE NIEUWE PEUGEOT 308 SW

 

Vooraan (rij 1)
 • Elleboogbreedte: 1443 mm
 • Buste hoogte 14°: 891 mmAchteraan (rij 2)

 • Elleboogbreedte: 1414 mm
 • Knieruimte: 129 mm


AFMETINGEN VAN DE KOFFER VAN DE NIEUWE PEUGEOT 308 SW

 

 • 608 liter in de onderste stand van de koffervloerOp de thermische versies 
 • Tot 1634 liter in de onderste stand van de vloer en met de achterbank neergeklapt
 • Impact van de implementatie van de oplaadbare hybride batterij = - 60 liter