SKIP TO CONTENT
EFFICIËNTIE

EAT8 automatische versnellingsbak en nieuwe efficiënte PEUGEOT-motor

EFFICIËNTE VERSNELLINGSBAKKEN EN MOTOREN

Als autoconstructeur geeft PEUGEOT absolute voorrang aan het milieu, zonder dat dit ten koste gaat van het rijgenot. De ingenieurs en ontwerpers van PEUGEOT hebben dan ook diverse efficiënte oplossingen bedacht en uitgewerkt.

PURETECH-MOTOREN

De PureTech 3-cilinderbenzinemotoren van PEUGEOT zijn een toonbeeld van efficiëntie en toptechnologie. Deze motorenfamilie werd in 2015, 2016 , 2017 en 2018 verkozen tot motor van het jaar in zijn categorie en is verkrijgbaar in alle PEUGEOT-modellen, van de 108 tot de 5008.

 

 

BLUEHDI-MOTOREN

Met het meest efficiënte systeem ter beperking van schadelijke emissies bevestigt PEUGEOT zijn leiderschap inzake milieuvriendelijke motortechnologie. BlueHDi staat voor de Euro6-dieselmotoren van PEUGEOT, die superieure prestaties combineren met minimale emissies.

PLUG-IN HYBRID-MOTOREN

Als technologisch pionier pakt Peugeot de energietransitie aan in de overtuiging dat technologie nog altijd het rijplezier ten goede dient te komen.

 

EAT8-AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK

Deze automatische versnellingsbak van PEUGEOT reduceert het brandstofverbruik met wel 7% dankzij een hoger rendement door een uitbreiding van Stop&Start tot 20 km/u en 8 versnellingen. Deze transmissie is bovendien lichter en compacter.

 

 

STOP & START

De Stop&Start-functeAutomatisch afzetten en starten van de motor , die beschikbaar is op zowel benzine- als dieselmotoren, verzoent ecologische prestaties met superieur rijgenot!

Stop&Start zet automatisch de motor af telkens wanneer de wagen tot stilstand komt, bijvoorbeeld aan een rood verkeerslicht of een stopbord - ideaal voor in de stad. Wanneer de bestuurder opnieuw wil vertrekken, start de motor onmiddellijk en vlot.

Deze technologie biedt tal van voordelen: lager brandstofverbruik (-15% in druk stadsverkeer vergeleken met een conventionele wagen), minder CO2-uitstoot (nulemissie wanneer de motor is afgezet) en geen motorgeluid bij stilstand.

Stop&Start kan naar wens worden uitgeschakeld om te voldoen aan alle rijstijlen.

 

 

EMP2 en CMP PLATFORMEN

Twee platformen zijn verkrijgbaar: het EMP2Efficient Modular Platform 2: PSA Peugeot Citroëns nieuwste platformgeneratie -platform en het  CMP/eCMP-multi-energieplatform vormen het hart van het ontwerp en de productie van nieuwe stads-, midrange- en topmodellen van de PSA-groep en bieden in het bijzonder:

  • Een modulaire architectuurHet platform groepeert de volgende wagenfuncties behalve het koetswerk: onderstel, ophanging, motor en versnellingsbak en de belangrijkste elektrische en elektronische systemen.  om in te spelen op de specifieke eisen van de belangrijkste wereldmarkten (4- en 5-deursberlines, breaks, monovolumes, drievolumewagens, SUV, cabriolets en coupés).
  • Diverse motoren en transmissies op één en hetzelfde platform (4-cilinder, hybride, 4-wielaandrijving,...)
  • Een lager gewicht en een lagere CO2-uitstoot in combinatie met een hogere stijfheid en veiligheid en nog meer rijgenot dankzij lichtere, innovatieve materialen zoals staal, composietmaterialen, aluminium voor de ophanging en geavanceerde procédés (zoals warmpersen en laserlassen).
  • Innovatieve technologieën die bijdragen tot meer rijgenot, een grotere wendbaarheid en meer rijcomfort en rijveiligheid (composietbodem, banden met ultralage rolweerstand,...)
  • Meer vrijheid qua styling (grote wielen, variabele wielbasis, lage motorkap en zitpositie,...) ongeacht de koetswerkvariant (SUV, berline,...)Het platform EMP2, dat in 2013 werd geïntroduceerd op de PEUGEOT 308, ligt ook aan de basis van de nieuwe PEUGEOT 3008/3008 Plug-in Hybride en 5008 SUVs, de 508/508 Plug-in Hybride, de 508 SW/508 SW Plug-in Hybride, de Rifter, de Traveller/e-Travaller en Expert/e-Expert.
Het CMP/eCMP-platform is specifiek bestemd voor de bouw van de 208/e-208 stadswagen en de 2008/e-2008 compacte SUV.

ELEKTRISCHE MODELLEN

PEUGEOT reikt als enige constructeur ter wereld duurzame mobiliteitsoplossingen aan:

  • de e-208 stadswagen en de e-2008 SUV
  • De e-Expert bestelwagen
  • De e-Traveller combispace

HYBRIDE MODELLEN

Als technologisch pionier pakt PEUGEOT de energietransitie aan in de overtuiging dat technologie nog altijd het rijplezier ten goede dient te komen.

Plug-in hybridetechnologie combineert twee energiebronnen om zich te verplaatsen: een elektromotor met oplaadbare batterij en een benzinemotor.

Zo kan over korte afstanden 100% elektrisch worden gereden (tot 59 km WLTP-rijbereik) en voor langere ritten de benzinemotor worden benut.

BATTERIJRECYCLAGE

Geheel in lijn met het streven naar een minimale impact op het milieu door zijn afgedankte wagens, werkt de Groep PSA samen met SNAMSociété Nouvelle d'Affinage des Métaux , Europees leider inzake inzameling en recyclage van aandrijfbatterijen. De overeenkomst die eind 2015 werd afgesloten in het kader van het partnership dat sinds 2012 met SNAM loopt in Frankrijk, garandeert een kwaliteitsvolle inzameling en recyclage van de batterijen van afgedankte elektrische en hybride modellen van de Groep en dit binnen het hele commerciële net en bij alle productievestigingen in Europa.

SNAM behaalt een efficiëntiegraad van 70% recyclagemassa voor de Li-ion batterijen van elektrische wagens en 84% voor de Ni-MH batterijen van hybridewagens. Deze cijfers liggen een stuk hoger dan de 50% materiaalrecyclage die door Europa is opgelegd.