SKIP TO CONTENT
PEUGEOT BOXER 4X4 CONCEPT

PEUGEOT BOXER 4X4 CONCEPT

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, een baanbreker die open staat voor elk avontuur.

Met zijn karakteristieke stijl en zijn innovatieve materialen, benadrukt PEUGEOT zijn diepgaande en opwindende kijk op de toekomst van de vrijetijdswagen. 

Als erfgenaam van de PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT, werd hij ook ontworpen voor het exploreren van allerlei soorten terreinen.

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: de terreinbreker!

De zwervende avonturier

De PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: deze zwervende showwagen staat voor de pioneersvisie van PEUGEOT op de toekomst van de outdoor recreatievoertuigen. Deze rifter baande zich voor het eerst een weg tijdens de 2018 Geneva Motor Show.

 HERSCHRIJF DE REGELS

PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT, een baanbreker die open staat voor elk avontuur.

Met zijn opvallende design en zijn innovatieve materialen werd de PEUGEOT BOXER voor de 2019 VDL*-show omgebouwd tot een zwervende avonturier die voor alles openstaat.

De eerste uitdaging was om te breken met het heersende concept van de traditionele camperbus en een showcase te tonen van de visie van PEUGEOT op dit soort wagens. Om dit segment dat vrijheid nastreeft meer leven in te blazen, lag de focus op stijl en de kick van het avontuur.

De WANDERLUST GROENE kleur van de bestelwagen zorgt ervoor dat hij volledig opgaat in de natuur. De glanzende, parelmoeren afwerking laat het voertuig één worden met de natuur. Het koetswerk werd opgesmukt met MINT-tinten en aflopende DARK CHROMEN stickers die overal opduiken en een gestroomlijnde look geven aan de achterkant.
De nieuwe grille is uitgedost met de meest recente stijlupdate van het merk, met name een helderglanzende GIETIJZEREN grille-afwerking, terwijl het robuuste karakter van de rocker-panelen is verbeterd, in navolging van de beschermende bumper aan de voorkant en de gekartelde brede vleugels. De verhoudingen van de voorkant zijn grondig veranderd door aan de voorruit een vizier toe te voegen. Praktisch gemak blijft prioriteit, nu de voorruit en de motorkap een nieuw ontwerp kregen.
's Nachts bij je slaapgedeelte geraken, zal makkelijker gaan dan tijdens de dag, want er werden, zoals bij de PEUGEOT 508, 8 LED-modules geïntegreerd in het bovengedeelte boven de voorruit zodat het niet moeilijk is om je weg naar achteren te vinden als het al donker is. 

RESPECTEER HET MILIEU

Deze bestelwagen is gebaseerd op de PEUGEOT BOXER L3, waarvan de lengte van 6 meter geoptimaliseerd werd om 10m² leefruimte aan de avonturiers voor te behouden. Ideaal voor 2 tot 3 personen. We onderscheiden 4 afzonderlijke hoeken in het interieur: een keuken met zithoek, een slaapzone, een badkamer en een bestuurderscabine. De vele opbergruimtes laten je toe om al je uitrusting voor je extreme sportactiviteiten of voor het dagelijkse leven in een bestelwagen met je mee te nemen!
Milieu-efficiëntie en duurzaamheid staan voorop bij de PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT. Er ging bewust veel aandacht naar de keuze van materialen: de tafel, de werktafel en de wastafel zijn vervaardigd uit ARAGONITE, een natuurlijk wit mineraal dat enerzijds de sterkte van natuursteen heeft en anderzijds de schoonheid van porselein benadert. De vloer is volledig gemaakt uit materialen die voor 100% gerecycleerd zijn en voor 100% opnieuw recycleerbaar zijn! Het plastiek dat werd gebruikt is gemaakt van benzinetanken van autos (85%), melkflessen (10%) en verschillende goedkope merkproducten (zoals onder meer zeepflacons) (5%). Met 50 kg aan gerecycleerd plastiek wordt er voor 75 kg aan CO2 bespaard, in vergelijking met een standaard plastieken vloer.
Het interieur is een verkwikkende cocon, gedecoreerd in relaxerende ecrukleuren, die contrasteren met de buitenkant. Het houtwerk voegt extra warmte toe aan het interieur, terwijl de bekleding en de stiknaden speciaal voor dit model werden ontworpen. De sportieve, technische Alcantara® GREVAL GRIJZE visgraatafwerking, is afkomstig uit de nieuwe bekleding van de PEUGEOT e-208 GT, de 508 HYBRIDE GT, de 508 SW HYBRIDE GT en de 3008 HYBRIDE 4. De MINT-kleurige BOXER-logos werden toegevoegd door een bijzondere stoftransfertechniek aan te wenden die door de meeste textielmerken wordt gebruikt. Het gebruik van de MINT-kleur voor de gordelstof maakt dat de gordels niet meer zo saai uit de hoek komen als dat vroeger het geval was.

EXPLOREER

Opdat deze natuurverkenner ook nog eens duurzaam en milieuverantwoord zou zijn, werd ervoor gezorgd dat de PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT de laatste nieuwe uitstootnormen haalt (met DPFDiesel roetfilter met additief  en SCRSelectieve katalytische reductie ) en in regel is met de meest recent gehanteerde Euro 6-normen. 

 

De PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT is veel meer dan een stijloefening. Hij dient zich zowel thuis te voelen op grind, modder, sneeuw als op een rotsachtige parcours.

De 4x4- aandrijving wordt voorzien door een visco-koppeling en een verdeelbak aan de voorkant, die wordt bediend via 3 schakelaars.

Er zijn 3 rijstanden beschikbaar:

de 2WD-rijstand, om te rijden met 2-wielaandrijving, voor dagelijkse ritten

de 4WD-rijstand, die stroom levert aan de achterwielen in geval van tractieverlies

de Lock-rijstand, gebruikt om de achteras te vergrendelen, handig voor extreme oversteken en bruggen

4 hoogwaardige banden, om de doeltreffendheid van de 4-wielaandrijving te verhogen.  De PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT is uitgerust met off-road banden en met 16” aluminium velgen.

De stootbumpers, die aan de voorkant met 30 millimeter en aan de achterkant met 50 millimeter zijn verhoogd, en de BlueHDi 165-motor met een koppel van 370 Nm en een handgeschakelde 6-traps versnellingsbak, zorgen ervoor dat hij zo goed als elk obstakel aankan.

Je zult niet snel de weg kwijtraken met het nieuwe navigtiesysteem met 9-inch touchscreen, waarmee je de afmetingen van je voertuig kan ingeven en zo kunt vermijden dat je wegen neemt die een potentieel gevaar betekenen voor je  afmetingen.

Het navigatiesysteem is compatibel met de WAZE realtime verkeersapp en laat toe dat er twee telefoons tegelijk met Bluetooth® verbonden zijn.

NOG MEER AVONTUREN

Opdat je zin naar avontuur niet beknot wordt, bestaat het design van de PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT ook nog uit een Canadees kano-element in walnoothout, dat op de dakdrager kan worden gemonteerd. Het werd bovendien op maat gemaakt, zodat het openen van het zonnedak van de wagen niet belemmerd wordt. De op maat gemaakte zijladder past over de wielkast en biedt  makkelijk toegang tot de dakdrager, terwijl de aan de zijkant gemonteerde uitrusting toch nog toegankelijk blijft.
En tenslotte zal de PEUGEOT eM02 FS Powertube ATV het resterende werk opknappen. De nieuwste generatie PEUGEOT e-Bikes bestaat onder andere uit elektrisch ondersteunde mountainbikes. De compacte batterij is rechtstreeks in het kader verwerkt, wat resulteert in een strakke en stijlvolle uitstraling. Door zijn dubbele vering, is hij veelzijdig en dan ook de ideale metgezel tijdens je avontuurlijke reizen. Hij kan aan de achterkant van PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT geplaatst worden, op een daartoe bestemd rek. Zijn MINT-kleur is identiek aan deze van het lijstwerk van de bestelwagen en contrasteert subtiel met de matzwarte deuren.

DE BESTE EXPERTEN INZETTEN

De laatste uitdaging was om de hulp in te roepen van vooraanstaande partners in hun vakgebied en hen de mogelijkheid te bieden om buiten de gebaande paden te denken.

DANGEL

De wielaandrijving is ontwikkeld in samenwerking met DANGEL, de jarenlange partner van het merk en een gerenommeerde specialist in 4WD-conversies. Voor de gelegenheid kreeg hun logo ook een MINT-kleur.

ALPINE

ALPINE heeft het navigatie- en entertainmentsysteem verzorgd en het is speciaal voor campers ontwikkeld. Deze optie werd vooraf in de fabriek gemonteerd. Met het 23 cm-scherm en de mogelijkheid om de afmetingen van het voertuig in te voeren, ben je verzekerd van een stressvrije rit. De kaarten bevatten tankstations, een volledige lijst met nuttige bestemmingen in heel Europa en de gegevensdata van dealers. 

KERROCK EN SASMINIMUM

De wastafel, werktafel en tafel werden vervaardigd door KERROCK.

De start-up SASMINIMUM ontwierp de vloer, wat een onderdeel van hun “Le Pavé”-project was. Ze verzamelen plastic afkomstig uit de natuur en de kustlijn: afval dat normaal gesproken niet in andere recyclingstromen terechtkomt. De vloer is gecertificeerd door het Waste & Hope-label, wat betekent dat de grondstof duurder is in aanschaf, maar op zijn beurt de sociale en ecologische activiteiten van deze organisatie financiert. Dit product is 100% gerecycleerd en 100% recycleerbaar.