SKIP TO CONTENT

26 september 2022

7 minuten leestijd

Wil je al onze artikels ontvangen? Inschrijven

De “PEUGEOT Club Belgium” zet de legende van het leeuwenmerk voort.

Brussel. Vrijdag 23 september werd de “PEUGEOT Club Belgium Adventure Rally 2022” georganiseerd in de streek van Achouffe te Houffalize. Dit was een remake van een Internationale driedaagse Rally die in 2019 reeds werd georganiseerd. Toen stonden een aantal leden van de PEUGEOT Club Belgium in voor de organisatie van dit prachtig “PEUGEOT AVENTURE” evenement voor de hoofdzetel van PEUGEOT. Zij kregen nu de gelegenheid om zelf te genieten van deze prachtige streek in hun eigen PEUGEOT Oldtimer of Youngtimer.

 

De club is immers bijzonder begaan met al zijn leden en streeft naar een echte vriendenkring met ruime belangstelling voor al wat met het merk PEUGEOT te maken heeft en waar het plezant is elkaar telkens opnieuw te kunnen ontmoeten tijdens de verschillende clubevenementen.

 

Aan de start stonden een aantal bijzondere PEUGEOT wagens: een 204 break, een 205 cabrio, een 205 5-deurs, een 304 cabrio, een 403 cabrio, een 504 berline, een 504 coupé, een 505 GTI, een 505 V6, een 505 Pick-up, een 405 en een 305, beiden berlines. Dit bovenop  nog vele andere wagens uit de verre en recentere geschiedenis van het merk PEUGEOT. Stuk voor stuk pareltjes om mee te rijden en vooral te genieten van het prachtige landschap en weer.

 

Achter elke wagen van de Club zit een echt verhaal. Zo was een PEUGEOT 504 van één van de Clubleden de star in een aantal Franse filmen zoals “Le coeur en braille” uit 2016, “Potiche” uit 2010 met Catherine Deneuve aan het stuur van de PEUGEOT 504 en “Rien à déclarer” uit 2010.

 

Maar de Club werd al veel langer opgericht: op 25 oktober 1979 was de officiële start van de PEUGEOT Club Belgium, ontstaan uit de passie voor vintage PEUGEOT voertuigen. Zo werd uit een vriendenkring van een vijftal personen de huidige vereniging geboren te Waterloo. De Belgische Club voor Oude PEUGEOT wagens of PEUGEOT Club Belgium, is een nationale club die bruist van initiatieven.

 

 

De agenda van de Club is steeds goed gevuld. Belangrijk te weten is dat het vooral de leden zelf zijn die de club levendig houden door hun initiatieven en het organiseren van rondritten of andere evenementen. Hierbij ondersteunen de leden van het bestuur de organiserende leden waar zij kunnen.

 

 

Dit is volledig in lijn met de drijfveren van het merk PEUGEOT, ontstaan uit de gedreven wil van een man en zijn hele familie. De Peugeot-dynastie richtte zijn eerste bedrijf op in 1810 (het begon met de productie in 1889) en gedurende meer dan twee eeuwen begeleidt het merk een wereld in permanente revolutie en heeft het zijn producten en diensten voortdurend aangepast aan de behoeften en eisen van zijn klanten.

 

 

In 212 jaar bouwde PEUGEOT producten voor miljoenen klanten: auto's en motorfietsen, maar ook gereedschap, radio's, naaimachines, peper- en koffiemolens, enz., waarvan sommige heel legendarisch zijn geworden.

 

Vorig jaar nog ging de geheel nieuwe PEUGEOT 308 in productie in de Stellantis fabriek in Mulhouse, precies 212 jaar en drie dagen na de oprichting van het merk PEUGEOT.