SKIP TO CONTENT
De nieuwe 408 in de 'The sphere"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EEN ADEMBENEMENDE SHOWCASE

Ontdek hoe we de nieuwe 408 een verrassende wending gaven.

EEN ADEMBENEMENDE SHOWCASE

Ontdek hoe we de nieuwe 408 een verrassende wending gaven.

THE SPHERE

ELK DETAIL VANUIT ALLE OPZICHTEN

"The Sphere" is een adembenemende ervaring die we gecreëerd hebben om het onverwachte ontwerp van de nieuwe 408 vanuit alle opzichten te laten zien. Wat is boven? Wat is onder? Hoe kan de nieuwe 408 ondersteboven ronddraaien of op zo’n onverwachte manier bewegen? Deze installatie die de zwaartekracht kon overwinnen was het antwoord. Een spectaculaire demonstratie die net zo aantrekkelijk en onverwacht is als de wagen zelf.

DE VERLEIDELIJKE NIEUWE PEUGEOT 408

De sterke allure en het onverwachte design van de nieuwe PEUGEOT 408 wordt gekenmerkt door zijn dynamische ‘fastback’-contouren. Zijn moderne elegantie zorgt ervoor dat hij opvalt op de weg. Meer vrije hoogte boven het wegdek zonder hoger te worden en een sportief design met vloeiende lijnen die de aerodynamische en esthetische kwaliteiten vanuit elke hoek benadrukken.

DESIGN 

De onverwachte schoonheid van de nieuwe 408, die een fastback-silhouet combineert met een hoge rijhouding en een lage positie, vertoont vanuit elk opzicht een aantrekkelijk allure. Zijn sportieve design en vloeiende lijnen benadrukken zijn aerodynamische en esthetische kwaliteiten. 

NIEUWE PEUGEOT i-Cockpit® 3D

Met de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® 3D neem je plaats in een 100% digitaal universum. De 408 is uitgerust met een 10” capacitief touchscreen, een configureerbaar digitaal display en een compact stuur met geïntegreerde bedieningselementen. 

PLUG-IN HYBRID TECHNOLOGIE

Hybride of benzine? De nieuwe 408 Plug-In Hybrid technologie kan in slechts 1u 55min volledig opladen via de 7,4kWh Wall Box met optionele boordlader. Of 3u 40min via de standaard boordlader en Wall Box. 

HOE WE HET DEDEN

Hoe overwin je de zwaartekracht en laat je een wagen op ware grootte in elke richting ronddraaien? Het was geen makkelijke opdracht. Ontdek hoe ons getalenteerde team van ingenieurs, technici en ontwerpers samenkomt en tal van onverwachte uitdagingen overwint om "The Sphere" te creëren. Een spectaculaire installatie die de nieuwe 408 ophangt alsof hij gewichtloos is en de wagen laat ronddraaien zodat hij vanuit elke hoek bewonderd kan worden.

 

HET CONCEPT

We wilden de allure van de nieuwe PEUGEOT 408 vanuit elk opzicht tonen. Om dit te doen, moesten we de zwaartekracht trotseren en een installatie creëren die de nieuwe 408 moeiteloos in elke positie kon draaien om zijn design vanuit alle opzichten te laten zien. En natuurlijk moest ze net zo aantrekkelijk en onverwacht zijn als de wagen zelf. Daarom ontwierpen we ‘The Sphere’.

 

STAP 1: 3D MODEL
Ons team begon met een reeks 3D-modellen om het idee te visualiseren en te testen of het hele gewicht van de nieuwe 408 onder elke hoek gedragen kon worden. Op die basis maakten ze een reeks kleinschalige modellen om het ontwerp te verfijnen.
STAP 2: PRODUCTIE
Wanneer vormgeving en functionaliteit op onverwachte manieren samenkomen, kan je onverwachte resultaten krijgen. Om 'The Sphere' te bouwen, te zorgen dat alles werkte en er goed uitzag, moesten we innovatief denken en onverwachte oplossingen zoeken.
STAP 3: INSTALLATIE
Een prachtig object heeft een even mooie setting nodig, en het Louvre-Lens beantwoordt hier perfect aan. Bekijk hoe het installeren van 'The Sphere' in deze speciale locatie vanuit elk opzicht gepland moest worden.

CONSTRUCTIE

De hele constructie is gemaakt van hoogwaardig staal en afgewerkt in een beschermende zilveren epoxy. De transparante bubbel/bol is gemaakt van flexibel PVC, waardoor we discrete luchtblazers konden gebruiken om de bubbel opgeblazen te houden terwijl ze nauwelijks zichtbaar zijn. 

TECHNIEK

De twee grote cirkels (5,1 m diameter) worden in beweging gebracht dankzij een vierwielaandrijfsysteem, aangedreven door elektromotoren van 3500 watt. Het grootste deel van de kracht wordt gebruikt om de rotatie van de bol te regelen en het zwaartepunt te behouden terwijl het rustig in een gestaag tempo ronddraait. 

TEAM

Een getalenteerd team van kunstenaars, ingenieurs en technici van Superbien in Parijs, maakte van het idee van 'The Sphere' een adembenemende realiteit die de zwaartekracht lijkt te trotseren. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van fantastische, onverwachte, unieke installaties. 

DE UNIEKE LOCATIE

Het Louvre-Lens museum is een indrukwekkend mooie locatie met een ultramoderne esthetiek. De strakke opstelling van gebogen glazen en aluminium gevels belichaamt een moderne schoonheid die de grootsheid van het Parijse origineel voortzet. Het onverwachte design en de adembenemende uitstraling maakten het de perfecte locatie om de nieuwe PEUGEOT 408 voor te stellen.
Schrijf je in als VIP
Wees als eerste op de hoogte over de nieuwe Peugeot 408