COVID-19 | Onze beschikbare diensten voor meer veiligheid. MEER INFORMATIE

FOODTRUCK

/image/41/8/foodtruck_header.30418.jpg
/image/41/8/foodtruck_header.30418.jpg

FOODTRUCK

De Foodtruck Peugeot is bedacht en ontwikkeld door het Peugeot Design Lab, de Global Brand Design-studio van het automerk, en wordt Le Bistrot du Lion genoemd. Dit nieuwe restaurant op wielen is vanaf 14 april aanwezig op de Milan Design Week 2015 en geeft vervolgens acte de présence in het Franse paviljoen van de wereldtentoonstelling Expo Milano 2015. Deze tentoonstelling heeft als thema "Voedsel voor de planeet, energie voor het leven".

Ontdek de FOODTRUCK

GESCHIEDENIS

/image/41/9/famillepeugeot_usp1.30419.jpg

De geschiedenis van Peugeot begint 200 jaar geleden in Frankrijk. Dit land staat zowel bekend om zijn gastronomische hoogstandjes als om zijn auto-industrie. En dat is geen toeval: in beide gevallen komt het aan op precisie, chemie en innovatie. Al in 1810 werd de graanmolen van de familie Peugeot omgebouwd tot een fabriek voor zaagbladen. Vervolgens groeide het merk snel: de eerste koffiemolen van Peugeot werd in 1840 verkocht en in 1874 werd de eerste Peugeot-pepermolen op de markt gebracht. Het mechanisme hiervan wordt levenslang gegarandeerd.

In 1882 werd het eerste vervoermiddel van Peugeot gelanceerd, de Grand-Bi-fiets. Kort daarna startte het merk met een ander visionair vervoermiddel: de eerste automobiel van Peugeot. Sindsdien hebben meer dan 65 miljoen motorvoertuigen van Peugeot overal ter wereld hun diensten bewezen. In 2015 is Peugeot het enige merk ter wereld dat zowel tafel- en keukengerei als voertuigen - auto's, fietsen en scooters - ontwikkelt en in een miljoenenoplage produceert.

Twee eeuwen van ingenieuze vindingen en gedurfde ontwerpen vormden de inspiratiebron voor een innovatief restaurant op wielen: de unieke visie van Peugeot op een rijdende bistro waar zinnenprikkelende gerechten worden geserveerd.

INDUSTRIËLE KNOWHOW

/image/42/0/foodtruck_savoir_industriel.30420.jpg

Sinds de lancering van het merk heeft Peugeot duizenden huis-, tuin- en keukenartikelen en voertuigen ontwikkeld en geproduceerd. Ze vormen het bewijs van de veelzijdige industriële knowhow van het merk en het vermogen nieuwe vormen en functionaliteit te verenigen. De Foodtruck Peugeot is overduidelijk op deze tradities geënt: een automobiel die stilstaand in een unieke bistro kan worden omgebouwd. Het is ons doel om alle zintuigen - zicht, smaak, reuk, gehoor en tast - te prikkelen door middel van een unieke combinatie van moderne Motion & Emotion, zoals alleen Peugeot die kan bieden.

SUCCESVOL RECEPT

De Foodtruck Peugeot is compact en perfect geschikt voor de stad. De korte overbouw voor en achter staat borg voor een uitstekende wendbaarheid, terwijl de lange wielbasis voor veel laadruimte zorgt.

Eenmaal ter plaatse kan de Foodtruck Peugeot worden uitgeklapt waardoor het voertuig twee keer zo breed wordt. Er ontstaat zo een veelzijdige ruimte die gemakkelijk aangepast kan worden aan de omgeving of het evenement. Le Bistrot du Lion bevat een keukengedeelte, een eetgedeelte, een cafégedeelte en een ruimte voor de dj. Hiermee wordt voortgebouwd op het nieuwe digitale muziekplatform van het merk, Peugeot MUSIC, dat webradio en exclusieve playlists biedt Peugeot-music.com
 

PROFESSIONEEL UITGERUST

/image/42/6/foodtruck_usp4.30426.jpg

Om er zeker van te zijn dat de Foodtruck Peugeot volledig functioneel is en aan alle normen en regels voor voedselhygiëne voldoet, heeft het Peugeot Design Lab de Franse specialist van rijdende restaurants, Euromag, ingeschakeld. De professionele keukenapparatuur is multifunctioneel zodat elke chef-kok zijn inspiratie de vrije hand kan geven en al zijn talenten kan inzetten. Ook is de keuken geschikt voor elk type keuken, of het nu een gastronomisch diner, een fusion-gerecht of een moleculair recept betreft.

CHEF-KOK SVEN CHARTIER

Chef-kok Sven Chartier heeft als eerste de leiding over de keuken van Le Bistrot du Lion. Peugeot heeft de getalenteerde Franse chef-kok Sven Chartier, van de restaurants Saturne en Le Clown Bar in Parijs, gevraagd om als eerste de scepter te zwaaien over de keuken van Le Bistrot du Lion. De eerste mobiele bistro van het merk heeft met deze chef-kok, die in lokale producten en organische landbouw gelooft, de ideale partner gevonden.

Chef-kok Chartier zal de nieuwe peper- en zoutmolenset van Peugeot gebruiken die is ontworpen om de Foodtruck bij al zijn culinaire omzwervingen te vergezellen. Deze set, die Milan is genoemd, is de meest recente hommage van het merk aan de symbiose van culinaire expertise en design.

De Peugeot molens worden in heel de wereld geëxporteerd. Jaarlijks worden zo'n 2,5 miljoen stuks gemaakt. De Peugeot molens zijn nog steeds dé referentie voor vele chef-koks dankzij de precisie van hun mechanisme en de daaraan gebonden lange levensduur.

VIND EEN VERKOOPPUNT

Er is een probleem bij het laden, probeer het later opnieuw. Aarzel niet om contact op te nemen met ons als het probleem aanhoudt.