COVID-19 | Onze beschikbare diensten voor meer veiligheid. MEER INFORMATIE

TECHNOLOGIE

/image/54/2/exalt.30542.jpg
/image/54/2/exalt.30542.jpg

TECHNOLOGIE

De in de Peugeot Exalt toegepaste technologie maakt van elke rit een bijzondere ervaring. De bestuurder kan bovendien van elk moment van de reis genieten dankzij de knowhow van Peugeot op het gebied van ondersteltechniek.

HYBRID4-TECHNOLOGIE

/image/55/2/technologie_hybrid4.30552.jpg

De slechts 1700 kg wegende Peugeot Exalt wordt aangedreven door een plug-in HYbrid4-aandrijflijn die het totale vermogen van 340 pk verdeelt over de vier wielen. Onder de fraai gevormde motorkap bevindt zich de 1.6 THP 270-motor die door Peugeot Sport is ontwikkeld. Gekoppeld aan een automatische transmissie met 6 versnellingen levert deze viercilinder benzinemotor een specifiek vermogen van 170 pk/l, een van de beste waarden ter wereld. In de multilink-achtertrein is een motor/generator van 50 kW geïntegreerd die tijdens het rijden in de elektrische of de hybridestand wordt gebruikt. Deze motor/generator laadt bovendien de accu op door tijdens het remmen energie terug te winnen. Bij het loslaten van het gaspedaal remt het weerstandskoppel van de motor/generator de auto af. De HYbrid4-technologie zet zo de bewegingsenergie om die anders door de schijven en blokken als warmte zouden worden afgegeven. De intelligente HYbrid4-technologie kan zich razendsnel aan de wensen van de bestuurder aanpassen door het selecteren van de meest geschikte stand: 100% elektrisch, 100% benzine of hybride benzine-elektrisch.

 

Deze technologie wordt ook toegepast bij de 3008 HYbrid4 en de 508 HYbrid4.

PURE BLUE-SYSTEEM

/image/55/3/exalt_pure_blue.30553.jpg

Voor een optimaal comfort van de inzittenden is de Peugeot Exalt uitgerust met het innovatieve luchtreinigingssysteem Pure Blue. Als de auto stilstaat en geen inzittenden in de auto aanwezig zijn, reinigt Pure Blue het interieur door bacterie- en schimmelwerende producten te verspreiden. Zodra de auto rijdt, behandelt een actief filter de lucht voordat het in het interieur wordt toegelaten. Zo worden vluchtige organische stoffen en fijnstof geëlimineerd. De inzittenden ademen dus altijd schone lucht in.

TOGGLE SWITCHES

/image/55/4/toggle_switches.30554.jpg

De Toggle Switches zijn verdeeld over twee groepen: twee schakelaars links en zeven schakelaars rechts van het kleine stuurwiel. Er kunnen verschillende functies aan de Toggle Switches worden toegekend. De bestuurder kan de functie van de schakelaars namelijk zelf bepalen. Zo kan een van de Toggle Switches worden gebruikt om het uv-lichtsysteem in te schakelen. Dit systeem, dat in de koplampen is geïntegreerd, is bijzonder doeltreffend in de schemering. In deze omstandigheden, met relatief weinig licht, laat het uv-licht de wegmarkeringen beter uitkomen, wat de veiligheid verbetert.