SKIP TO CONTENT
Peugeot | familieavontuur Peugeot

DE GESCHIEDENIS VAN DE PEUGEOT-FAMILIE

 

DE GESCHIEDENIS VAN DE PEUGEOT-FAMILIE

Als parel van de Franse industrie is Peugeot ook één van de pioniers in de autosector wereldwijd. De activiteiten van het merk concentreren zich al meer dan 2 eeuwen rond passie en technologische innovatie.

1810

VAN FAMILIALE GRAANMOLEN NAAR STAALFABRIEKE

Jean-Pierre en Jean-Frédéric Peugeot gingen met hun familiale graanmolen geleidelijk over op de productie van stalen onderdelen die voor gebruik in de kledingsector dienden, of voor zaagbladen in gereedschappen en veren in horloges.

 

1891

LANCERING EN SERIEPRODUCTIE VAN TYPE 3

Het type 3 was de eerste in serie geproduceerde wagen ter wereld (64 stuks) die van Valentigney naar Parijs reed en vervolgens de eerste fietsrace Parijs-Brest-Parijs gedurende 2.045 km volgde. In januari 1893 was de PEUGEOT Type 3 de eerste wagen die in Italië reed.

 

1896

SCHEIDEN VAN TRADITIONELE EN AUTOMATISCHE FABRIEK

De zonen van Peugeot Frères gingen verder met de traditionele productie (voor onder meer fietsen en gereedschappen), terwijl Armand Peugeot het bedrijf Automobiles Peugeot oprichtte, een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

 

1897

CONSTRUCTIE VAN DE EERSTE AUTOFABRIEK IN AUDINCOURT, DOUBS

De werkplaatsen werden verlaten en het bedrijf vestigde zich in de eerste, volledig voor wagens bestemde fabriek in Audincourt. In 1898 werd in Rijsel een tweede fabriek opgericht.

 

1905

PRESENTATIE VAN DE LION PEUGEOT-WAGENS

De zonen van het bedrijf Peugeot Frères vervaardigden ook wagens, maar onder de merknaam Lion Peugeot. Ze stortten zich op een ander gamma dan dat van de PEUGEOT-wagens, om concurrentie te vermijden.

 

1910

HET SAMENGAAN VAN FABRIEKEN

Uiteindelijk verenigden de zonen van Peugeot Frères en Armand Peugeot hun krachten en richtten ze samen het bedrijf Automobiles et Cycles PEUGEOT op.  Van dan af werden alle wagens in één en dezelfde fabriek vervaardigd.

1912

DE OPRICHTING VAN DE SOCHAUX-VESTIGING

In 1929 groepeerde de nieuwe fabriek in Sochaux alle productie van Automobiles Peugeot en werd het de grootste industriële site in Frankrijk.

In 2012 vierde het zijn honderdjarig bestaan en daarmee is deze vestiging de oudste nog actieve autofabriek ter wereld.

1965

DE OPRICHTING VAN PSA

PSA (Peugeot Société Anonyme) werd opgericht om een overkoepelende holding van de automobielgroep met dezelfde naam te worden. Vandaag beheert deze holding alle bedrijven van de PEUGEOT Group.

In 1976 werd het PSA PEUGEOT Citroën, door de fusie van Citroën S.A. en PEUGEOT S.A.

PSA Peugeot Citroën werd in 2016 de PSA Group en symboliseert vandaag de dynamiek van drie sterke automerken - PEUGEOT, Connect en DS - evenals alle andere huidige en toekomstige activiteiten van de Group.

1982

TOTSTANDKOMING VAN HET PEUGEOT-AVONTUUR

Pierre Peugeot richtte © L’Aventure PEUGEOT op, een vereniging die onder de wetgeving van 1901 viel, met als missie het erfgoed van de PEUGEOT-merken te bewaken.

Het Aventure PEUGEOT Museum in Sochaux verwelkomt sinds de opening in 1988 jaarlijks tussen de 50.000 en 60.000 bezoekers.

In 2015 werd L’Aventure PEUGEOT het trademark © L’Aventure PEUGEOT Citroën DS en bracht het alle collecties van de merken van de PSA Group samen.

2010

PEUGEOT VIERT ZIJN TWEEHONDERDJARIG BESTAAN

Onder de internationale actieve autopioniers
is PEUGEOT een van de weinige bedrijven waar de nakomelingen van de oprichters nog steeds aandeelhouders zijn en nog steeds leidinggevende functies bekleden.