SKIP TO CONTENT
DE LEEUWEN VAN PEUGEOT

EVOLUTIE VAN HET PEUGEOT-LOGO

EVOLUTIE VAN HET PEUGEOT-LOGO

 

EVOLUTIE VAN HET PEUGEOT-LOGO

Sinds de iconische PEUGEOT-leeuw voor het eerst verscheen, is het logo voortdurend geëvolueerd en heeft dit symbool het vurige, katachtige karakter van het merk voortdurend benadrukt.

 

1905

HET ONTSTAAN VAN EEN KLAUW

De grilles van de wagens van het merk Lion Peugeot werden altijd al getooid met de leeuw die over een pijl liep. In de daaropvolgende jaren werd er voor de fietsen en gereedschappen variaties op hetzelfde thema gebruikt.

1923

HET LEEUWENFENOMEEN SPOORT ANDEREN AAN

PEUGEOT-eigenaren versierden hun radiatordoppen ook graag met een leeuw, ontworpen door de beeldhouwer Baudichon.

1933

DE LEEUW HEERST OVER DE GRILLE

Elke PEUGEOT-wagen had in 1933 een leeuwenkop bovenop de grille. In 1935 veranderde het ontwerp in de vorm van de "Sochaux"-cilinderlijn.

1948

DE 203 NEEMT DE LEEUW VAN HET WAPENSCHILD VAN FRANCHE-COMTÉ OVER

Het hoofd van een leeuwin sierde de motorkap van de 203, waarna ook andere insignes hun intrede deden met de leeuw uit het wapenschild van de Franche-Comté.

1955

DE FRANCHE-COMTÉ-LEEUW SIERT OOK DE 403

Om veiligheidsredenen werden in september 1958 de leeuwenkoppen echter van de motorkap van zowel de 203 als de 204 gehaald.

1960

DE LEEUW VERANDERT VAN STIJL

De PEUGEOT 404 kwam met een nieuwe leeuw, een met vloeiende manen, getooid met PEUGEOT-letters, die in het midden van de grille stond.

1968

DE LEEUW OP NIEUW TERREIN

Op de 504 nam de leeuw een superslanke stijl aan, een eerder platte vorm, die ofwel in goudlak was vervaardigd, ofwel verchroomd.

1975

HET LEEUWENEMBLEEM

De nieuwe heraldische PEUGEOT-leeuw werd nu met hoekige aspecten gepresenteerd, uitgehold aan de binnenkant. Het logo werd eerder bekend als een leeuwenomtrek of insigne.

1998

DE LEEUW EVOLUEERT EN KRIJGT MEER DIEPGANG

Het logo toont meer diepgang door de weerspiegeling van de nieuwe chromen afwerking.

2010

DE LEEUW KRIJGT EEN NIEUWE LAKLAAG

De meer dynamische PEUGEOT-leeuw met intense, vloeiende lijnen wordt ditmaal gecreëerd met een tweezijdig metalen effect van contrasterende matte en glanzende afwerkingslak.