COVID-19 | Onze beschikbare diensten voor meer veiligheid. MEER INFORMATIE
/image/24/5/quartz_main.30245.jpg
/image/24/5/quartz_main.30245.jpg

QUARTZ

PEUGEOT is sinds 2009 toonaangevend in het crossover-segment. Met de concept car Quartz vernieuwt het merk zijn visie op dit segment. Deze concept combineert de stoere uitstraling van een nieuwe generatie SUV's met de sportiviteit van de snelste modellen van het merk.

SPORTIEVE CROSSOVER

/image/24/6/quartz-usp1.30246.jpg

De ultrasportieve Peugeot Quartz valt op door zijn sportieve, krachtige en stoere looks. Het koetswerk van een SUV en het passagierscompartiment van een berline zijn samengesmolten tot een gesculpteerd geheel, dat met een breedte van 2,06 meter en 305 mm brede banden superieure prestaties en rijkwaliteiten belooft.

Exterieur en interieur ogen ongemeen sportief dankzij het spectaculaire design en de innovatieve materialen: basalt, digitaal geweven stof, gevlamd leder...

EXTERIEURDESIGN

De krachtbron neemt een belangrijke plaats in, onder de lange motorkap met koelsleuven voor een optimale koeling. In profiel wordt het dynamische karakter geaccentueerd door de gestrekte lijnen. De ongeziene architectuur, zonder middenstijl en met vlinderdeuren die in tegengestelde richting openen, maakt het topklasse interieur vlot toegankelijk via wegklapbare treeplanken.

De zin voor detail benadrukt de efficiëntie van de Quartz Het panoramadak loopt achteraan uit in twee spoilers die voor de nodige downforce zorgen. Deze spoilers vallen samen met de scherpe overgang tussen de twee lakkleuren van de Quartz: felblauw vooraan en matzwart vanaf de achtervleugels, met rode accenten De Quartz valt ook op door zijn gigantische 23-duimsvelgen.

INTERIEUR

Vulkanisch basalt is een sterk maar licht materiaal dat vooral wordt toegepast in de middenconsole terwijl het interieur van de Quartz ook is bekleed met digitaal geweven stof, een wereldprimeur. In de PEUGEOT i-Cockpit wordt de bestuurder optimaal ondersteund om het prestatiepotentieel ten volle te kunnen benutten.
Het head-up instrumentenpaneel bestaat uit een groot, configureerbaar touchpad. Centraal is een polycarbonaatscherm in een hoek van 45° geplaatst, waarop in 3D-effect aanvullende informatie wordt weergegeven.

Net als een monoliet lijkt het bovenste gedeelte van het interieur uit één stuk te bestaan waarin de diverse functies zijn geïntegreerd. Alle inzittenden beschikken over een comfortabele kuipzetel.
Dankzij een nieuw fabricageproces kon de middenstijl worden weggelaten.

Voor een sportieve sfeer zijn de stijlen en de dakhemel bekleed met zwart leder, terwijl zittingen en rugleuningen zijn bekleed met vaalrood leder.

Het interieur van de Quartz is uitgesproken sportief, met een bestuurdersgerichte i-Cockpit. Het compacte stuurwiel met geïntegreerde bedieningsfuncties is geïnspireerd op de autosport. Zo kan de bestuurder met minimale bewegingen de richtingaanwijzers bedienen, de rijstanden selecteren en schakelen.

PRESTATIEPOTENTIEEL

/image/25/1/quartz_performances_singlelarge.30251.jpg

De 4,5 meter lange Quartz staat garant voor uitzonderlijke sensaties. Prestaties, precisie en intuïtiviteit resulteren in weergaloos rijgenot. Met de Quartz weet PEUGEOT luxe en sportiviteit opnieuw te definiëren.

Onder de motorkap huist de 1.6 THP 270 die door PEUGEOT Sport werd ontwikkeld. Gekoppeld aan een automatische 6-versnellingsbak levert deze viercilinder benzinemotor een koppel van 330 Nm en een specifiek vermogen van 170 pk/l, één van de hoogste ter wereld. De full hybrid plug-in aandrijflijn van de Quartz bestaat uit een verbrandingsmotor en twee elektromotoren, met een totaalvermogen van 500 pk.

De bestuurder kan kiezen uit drie rijstanden: de volelektrische stand ZEV met een autonomie van 50 km, de stand Road waarbij de batterijlading wordt gespaard door de verbrandingsmotor en de voorste elektromotor samen te laten werken en de stand Race waarbij de drie motoren samen werken en het koppel optimaal wordt verdeeld afhankelijk van de grip van elk wiel, zoals het een ultrasportieve SUV betaamt.

Photographied by Patrick Curtet
Photographied in Gemasolar solar thermal plant, owned by Torresol Energy and developed by SENER
Produced by Cream - William Blanc
© cream-paris.tv

VIND EEN VERKOOPPUNT

Er is een probleem bij het laden, probeer het later opnieuw. Aarzel niet om contact op te nemen met ons als het probleem aanhoudt.