COVID-19 | Onze beschikbare diensten voor meer veiligheid. MEER INFORMATIE

INTERIEURDESIGN

/image/54/2/exalt.30542.jpg
/image/54/2/exalt.30542.jpg

INTERIEURDESIGN

Het interieur van de Peugeot Exalt is zowel voor de bestuurder als de passagiers bijzonder uitnodigend.

PEUGEOT i-COCKPIT

/image/55/0/exalt_interieur.30550.jpg

De Peugeot i-Cockpit zorgt voor een bijzondere rijbeleving, waarbij plezier voorop staat. Het compacte, met leder en gechineerd stof beklede stuurwiel ligt prettig in de hand, terwijl het digitale head-up instrumentenpaneel gemakkelijk afleesbaar is. Beide zijn recht voor de bestuurder geplaatst. In het verlengde van de middenconsole zijn twee wegklapbare touchscreens in het dashboard aangebracht. Met het bovenste scherm kunnen voorzieningen als de boordcomputer en het hifi- en navigatiesysteem worden bediend. Het tweede scherm bevat een permanent zichtbaar deel voor de bediening van de automatische airconditioning en het Pure Blue-systeem. Het dashboard bevat negen, intuïtief te bedienen Toggle Switches die qua ontwerp gelijkenis vertonen met onderdelen van muziekinstrumenten. De bestuurder kan zelf bepalen welke functie deze schakelaars hebben. Hij kan dus centraal alle bedieningselementen regelen en zo nog relaxter rijden.

ERGONOMIE EN GELUIDSCOMFORT

/image/55/1/interior_exalt.30551.jpg

Dankzij het weldadige geluidscomfort kunnen de inzittenden optimaal profiteren van de bijzondere materialen die in het interieur zijn verwerkt: gechineerde stoffen, gepatineerd leder, onbewerkt staal, ebbenhout. Deze edele houtsoort is voorzien van een door het designhuis PINWU Studio ontworpen motief.  

De kuipstoelen hebben een frame van composietmateriaal. De zitting en rugleuning zijn bekleed met gechineerde stof, terwijl de zijdelen zijn bekleed met gepatineerd leder. Ter hoogte van de ellebogen en de onderarmen is het interieur van de Exalt met hout in warme tinten afgewerkt. De band die onder de voorruit en de zijruiten loopt, en het dak zijn bekleed met een gechineerde stof op basis van natuurlijk wol. Tussen deze twee materialen is een lijst in 3D-print aangebracht waarachter de componenten van het hifisysteem schuilgaan.