COVID-19 | Onze beschikbare diensten voor meer veiligheid. MEER INFORMATIE
/image/03/3/308_r_hybrid.30033.jpg
/image/03/3/308_r_hybrid.30033.jpg

STYLING

"De evenwichtige proporties van de PEUGEOT 308 in combinatie met zijn strak en technologisch design vormen de ideale basis voor een radicaal model. De PEUGEOT 308 R HYbrid benut deze troeven optimaal om nog eleganter en dynamischer te ogen." Gilles Vidal

COUPE FRANCHE

/image/03/9/308rhybrid_1504styp_002_style1.30039.jpg

Met zijn brede banden maat 235/35 R19 en 80 mm grotere spoorbreedte is de PEUGEOT 308 R HYbrid een onvervalste asfaltvreter die bovendien vervaarlijk oogt, met zijn expressieve luchtroosters in de motorkap en fraai gesculpteerde voorbumper. Het strakke lijnenspel vangt het licht optimaal en trekt onweerstaanbaar de aandacht. De PEUGEOT 308 R HYbrid is getooid met een felblauwe lak die extra opvalt door de fluorescerende pigmenten en glaspartikels die hij bevat. Deze kleur verraadt niet alleen de hybride aandrijving, hij verwijst ook naar de traditionele kleur van Franse racewagens uit het verleden. Dit blauw gaat ter hoogte van de achterdeuren over in matzwart - een nieuwe versie van de fameuze "coupe franche" waarmee de meest extreme modellen van PEUGEOT zijn getooid.

EXPRESSIEVE STYLING

Het geblokte radiatorrooster voorziet de innovatieve, 500 pk sterke krachtbron van de nodige koeling. De laterale luchtinlaten zijn voorzien van lopende LED-richtingaanwijzers terwijl de centrale luchtinlaat is getooid met een gesculpteerd 308 R HYbrid-logo.

Achteraan oogt de radicale PEUGEOT 308 R HYbrid opvallend sober. In vooraanzicht oogt de wagen dan weer uitgesproken stoer en stabiel, terwijl een fijne dakspoiler bovenop de achterklep de stroomlijn optimaliseert. De achterbumper bevat twee luchtroosters die het batterijpack helpen koelen door warme lucht af te voeren.

De witte afwerking van luchtinlaten en zijdrempelprofielen oogt als keramiek en accentueert het sportieve karakter van de wagen.

SPORTIEF EN KWALITEITSVOL INTERIEUR

/image/04/4/habitacle_sportif.30044.jpg

De PEUGEOT 308 R HYbrid maakt op seriebasis voor het eerst gebruik van materialen die tot nu toe uitsluitend werden toegepast op concept cars. Zo is het dashboard bekleed met digitaal geweven stof. Dit innovatieve materiaal kan in grote, complexe vormen worden verwerkt en voelt zacht aan zonder vulling, wat gewicht helpt besparen. Ook de deurpanelen zijn bekleed met digitaal geweven stof, in combinatie met zwart en gepatineerd leder.

De bovenkant van de deuren en de dakhemel zijn antracietkleurig uitgevoerd. De kuipzetels zijn bekleed met gepatineerd leder. Het sportieve interieur valt ook op door rode afwerkingsdetails zoals sierringen voor de instrumenten, de centreerindicator op het stuur en de middenconsole.