SKIP TO CONTENT
PEUGEOT SUV 2008

 

 

PEUGEOT e-2008 & 2008: de elektrische en veelzijdige SUV

AANBIEDINGEN VAN HET MOMENT
 
 
 
FASCINERENDE E-SUV

Met zijn stoer en gestroomlijnd silhouet en royale grondspeling verraadt de nieuwe SUV Peugeot 2008 een ruim interieur en beheerste kracht.

Zijn imposant front, typische lichten en horizontale motorkap bekroond met een  Black Diamond Standaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het typeStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type -dak  verraden een sportieve, standvastige persoonlijkheid.

 

EEN IMPOSANTE VERSCHIJNING

Het imposante en karakteristieke front van de nieuwe Peugeot 2008 SUV wordt gekenmerkt door een hellende voorruit, die zijn gestrekte en atletische looks accentueert.

Zijn horizontale motorkap gaat over in een grote verchroomde grille. Die is geflankeerd door koplampen met karakteristieke lichtsignatuur en full ledFull Light Emitting Diode: leds beperken het energieverbruik, maar maken ook de lichten krachtiger. Standaard verkrijgbaar al naargelang het type -technologie, die zijn eigentijdse katachtige blik benadrukken

 

WEES AANWEZIG

Over de achtersteven van de PEUGEOT 2008 SUV loopt een glanzende zwarte strook. Die wordt benadrukt door een spoiler en een dubbele chroomuitlaat die zijn stoere lijn puntgaaf afwerken.  Naast de achterste signatuurledlampen accentueren de 3 strepen van de daglichten zowel zijn vooruitstrevend design als zijn zichtbaarheid. Verkrijgbaar naargelang het motortype 

EEN RUIME KIJK OP DE WERELD

Het panoramische, openschuivende zonnedakVerkrijgbaar als optie of niet verkrijgbaar naargelang het type   van de nieuwe Peugeot 2008 SUV dompelt laat het interieur onder in natuurlijk licht.  Alle passagiers, ook die achterin, kunnen hiervan genieten.

 

ROYALE BINNENRUIMTE

 De achterruimte is maximaal bemeten om alle inzittenden nog meer comfort en ruimte te bieden, met tal van opbergvakken die oordeelkundig over het interieur zijn verdeeld. 

De geluidsisolatie weerstaat glansrijk de vergelijking met een luxeberline.  

EEN RUIME, MAKKELIJK TE BEREIKEN KOFFER

De koffer heeft een lage drempel en een grote opening.

Gecombineerd met de 1/3-2/3 neerklapbare achterzetel biedt hij indrukwekkend veel laadruimte, die je aan jouw praktische wensen kan aanpassen.

Zet de modulaire dubbele koffervloer in de hoogste positie en je laadt snel en zonder je lichaam op de proef te stellen in en uit.

In de laagste positie wordt de koffer nog royaler.Naargelang de kenmerken en het motortype biedt de koffer minimaal 434 l en met de achterzetel neergeklapt maximaal 1.467 l 

 

OPMERKELIJKE KENMERKEN VAN DE ELEKTRISCHE VERSIE

De dichroïsche leeuw, die afwisselt tussen groen en blauw, decoreert de geruite grille in koetswerkkleur vooraan. Op de voorvleugels en de achterklep prijkt het 'e'-monogram. Samen vormen ze de handtekening van de elektrische versie.Enkel verkrijgbaar met het GT-interieur op de elektrische versie. 

 

UNIEKE RIJERVARING

Verrijk je rijervaring aan het stuur in de nieuwe PEUGEOT 3D i-Cockpit® met intuïtieve ergonomie, een compact stuur, een capacitief 10" HD touchscreen en een configureerbaar instrumentenbordVerkrijgbaar als optie of niet verkrijgbaar naargelang het type  .  Je kan zonder contactsleutel in de hand instappen en starten, wat betekent dat je de deuren ontgrendelt en vergrendelt met de sleutel in je zak. Gewoon de wagen benaderen of verlaten volstaatHandenvrije toegang en start. Afhankelijk van het type is dit standaard beschikbaar, maar ook verkrijgbaar als optie en soms helemaal niet beschikbaar . 

Je kan ook elke rit aan je stemming aanpassen door een van de rijstanden te selecterenSport, Normal, Eco . 

 

ELEKTRISCH RIJDEN

Aan boord van de nieuwe PEUGEOT e-2008 SUV de belangrijkste informatie over elektrisch rijden lees je af op het digitale 3D-instrumentenbord:

VERHOOGDE REACTIVITEIT

Om je reactievermogen aan het stuur te ondersteunen, toont het 3D-instrumentenbord alle nuttige info,  zoals navigatie en rijhulpsystemen, perfect in je gezichtsveld. 

Er zijn twee parametreerbare uitleesniveaus, die je kan optimaliseren en naar maat aanpassen. 

De belangrijkste informatie, zoals snelheid en veiligheidswaarschuwingen, zie je als hologram geprojecteerd om snel je aandacht te trekken.Verkrijgbaar als optie of niet verkrijgbaar naargelang het type  

ULTRAGECONNECTEERDE SUV

Dankzij het geconnecteerde navigatiepack met stemherkenning, met inbegrip van de realtime verkeersinfo en gevarenzones van TomTom®Met de TomTom Services zie je alle elementen die essentieel zijn tijdens het rijden in real time: verkeer, brandstofprijzen, parkeerterreinen, weer, lokale informatie en gevarenzones (volgens de plaatselijke wetgeving). Een abonnement van 3 jaar op al deze diensten is inbegrepen. Je kan het verlengen of vernieuwen (mits betaling). , blijf je in real time op de hoogte van de verkeerssituatie, rijtijd en gevarenzones. Blijf geconnecteerd door je favoriete smartphone apps te dupliceren met de functie Mirror ScreenMet de standaard Mirror Screen-functie kan je je smartphone apps op het touchscreen overbrengen. De Mirror Screen-functie verloopt via Android AutoTM (voor Android smartphones), Apple CarPlayTM(voor smartphones met iOS) of, tot mei 2021, het gebruik van MirrorLink®-technologie (voor Android smartphones die compatibel zijn met MirrorLink®) indien van toepassing, in het geval dat je een mobiele provider hebt en verbonden bent met het internet. Enkel deze 3 goedgekeurde apps functioneren als de auto stilstaat en rijdt, indien van toepassing. Tijdens het rijden zullen bepaalde functies in de desbetreffende apps uitgeschakeld worden. Sommige soorten informatie die met je smartphone gratis toegankelijk zijn, vereisen toch een betaalde toegang tot een equivalent goedgekeurde Android Auto, Apple CarPlayTMof MirrorLink® app. Meer info vind je op de site van PEUGEOT in jouw land.  .  Je smartphone laad je door inductie in de daartoe voorziene zone op de middenconsoleDraadloos laden via elektromagnetische inductie. *Standaard verkrijgbaar of als optie, naargelang de afwerking , terwijl de passagiers zowel voorin als achterin beschikken over USB-aansluitingen.Tot 4 USB-A- en USB-C-aansluitingen. 

DE ZUIVERHEID VAN FOCAL® AUDIO

Vul de binnenruimte van je  PEUGEOT 2008 SUV met muziek waar je van houdt. Het exclusieve HiFi Focal®Focal® is een Frans merk en wereldleider in de productie van hifi-oplossingen. Verkrijgbaar naargelang de afwerking en het motortype -systeem schenkt je perfecte, pure geluidskwaliteit.  De 10 luidsprekers — 1 centrale luidspreker, 4 tweeters, 4 woofers en 1 subwoofer – spreiden het geluid over de passagiersruimte voor een rijke, gedetailleerde en dynamische hifi-ervaring. Grensverleggend, in één woord.Luidsprekers en subwoofer 

UN CONFORT D’ASSISE HAUT DE GAMME

Zit achterover en relax in de ergonomische, omsluitende zetels met dynamische vorm van je  PEUGEOT 2008 SUV. De voorzetels kan je verwarmenStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang de afwerking  , hebben een massagefunctieStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang de afwerking. De massagefuncties en elektronische afstelling zijn enkel op de bestuurderszetel aanwezig.  en kan je ook elektronischStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang de afwerking. De massagefuncties en elektronische afstelling zijn enkel op de bestuurderszetel aanwezig.  afstellen. 

Interieur van de PEUGEOT e-2008 SUV is afgewerkt met een exclusieve Alcantara© Gréval Grey-bekleding met groene en blauwe stiksels.

POWER OF CHOICE

EXCITING CHOICE*

Kies de motorisatie die bij je past :  

* Een spannende keuze

TECHNOLOGIE

DE TOEKOMSTGERICHTE SUV*

Om je veiligheid te vergroten, je bij het maneuvreren bij te staan en vooruitziend te rijden in de wereld rondom je biedt de PEUGEOT 2008 SUV een hele reeks technologische hoogstandjes van de nieuwste generatie en rijhulpsystemen Standaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type  .   

*De SUV van de nieuwste generatie.

 

SEMI-AUTONOOM RIJDEN

Dankzij de PEUGEOT DRIVE ASSIST PLUS Standaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type -technologie rijd je semi-autonoom. 

Met de rijstrookassistentie Met dit systeem behoud je je gekozen positie op de rijstrook  en de adaptieve cruise control met Stop & Go Het systeem gebruikt een radar die gemonteerd is in het midden van de voorbumper en een camera bovenop de voorruit. , -functie stem je de snelheid automatisch af op die van je voorligger, zodat de tussenafstand constant blijft. 

VERGROOT JE TRACTIE

Haal alles uit de veelzijdigheid van je PEUGEOT 2008 SUV.

Pas zijn tractie aan de wegomstandigheden aan door een van de drie Advanced Grip Control Aangepast motorsysteem. Verkrijgbaar naargelang de afwerking en het motortype   - standen te kiezen: zand, modder of sneeuw.


Op steile hellingen controleer je je snelheid met de Hill Assist Descent Control  HADC: Rijhulpsysteem om de snelheid op hellingen te controleren. Verkrijgbaar naargelang de afwerking en het motortype 
.

 

SIMPLICITE DE FONCTIONNEMENT DU SUV e-2008

Ontdek op deze 3D-animatie hoe gemakkelijk het is om met je compacte elektrische  PEUGEOT e-2008 SUV te werken. Hier zijn de voornaamste kenmerken:

 

 • Plaats van de aandrijflijn
 • Werking
 • Opladen 
 • Rijstanden
 • Regeneratief remmen en meer 

OPTIMALISEER JE RIJBEREIK

Stem je rijstijl niet alleen af op je humeur, maar ook op de staat van de weg, dankzij de 3 rijstanden die de PEUGEOT e-2008 SUV  je aanbiedt:

 • Eco: geoptimaliseerd bereik
 • Normal: optimaal comfort voor dagelijks gebruik
 • Sport: geeft prioriteit aan prestaties en rijplezier met maximale inzet van energie en koppeling

 

REMBEGRENZER

Door de 'Brake'-stand te activeren (motorremmen), begrens je het gebruik van de rempedaal, terwijl je batterij oplaadt tijdens het vertragen.

 

Er zijn twee remstanden beschikbaar:

 

 • Moderate (gematigd): voor een remgevoel dat lijkt op dat van een verbrandingsmotor.
 • sterk, voor vertragen met het gaspedaal
SPECIALE SERIES

Speciale serie 2008 & e-2008 ROADTRIP

De speciale serie PEUGEOT 2008 & e-2008 ROADTRIP, ontworpen met het Allure Pack-afwerking, is gewijd aan de geest van reizen:
 
 • 10 '' HD-aanraakscherm
 • ROADTRIP monogram en graphische afdruk op de achterste zijpanelen
 • Zetels met Alcantara-bekleding, Diamond-stof en TEP- en Sunset Orange-stiksels, ROADTRIP-specifieke labels
 • Decor Sunset Orange op deurpaneelstrips
 • Specifieke matten met ROADTRIP-logo, Orange Sunset-stiksels
 • Aluminium dorpels en pedalen

Speciale serie 2008 & e-2008 STYLE

De speciale serie PEUGEOT 2008 & e-2008 STYLE is gebaseerd op het Active Pack-niveau en heeft een onderscheidend design:
 
 • Tweekleurige STYLE-monogrammen op de voorkant en graphische afdruk op de zijlichten
 • Donker getinte zijruiten en achterruit
 • Stoelen met Pneuma-bekleding en Azure Blue-stiksels, STYLE-specifieke labels, Azure Blue-decor op deurpaneelstrips, dorpels en matten.

TECHNISCHE INFORMATIE

E-2008 OPLADEN & RIJBEREIK

Er zijn verschillende particuliere of openbare laadoplossingen voor jou beschikbaar.

Geschatte oplaadtijden:
 
 
Het rijbereik Het opladen

BENZINE & DIESEL

4 benzinemotorenNieuwste generatie Euro 6 PureTech-benzinemotoren, die brandstofzuinigheid, rijplezier en prestaties op hoog niveau bieden.  zijn verkrijgbaar :

 • 1,2L PureTech 100 S&S BMV6
 • 1,2L PureTech 130 S&S BMV6
 • 1,2L PureTech 130 S&S EAT8
 • 1,2L PureTech 155 S&S EAT8


2 DieselmotorenEuro 6-dieselmotoren uitgerust met exclusieve ‘BlueHDi’-technologie, die hoge prestaties combineert met lage emissies. zijn verkrijgbaar :

 • 1,5L BlueHDi 110 S&S BVM6
 • 1,5L BlueHDi 130 S&S EAT8 
 
AFMETINGEN

exterieurafmetingen

 • Lengte : 4 300 mm
 • Breedte : 1 770 mm
 • Hoogte : 1 530/1 550 mm

 

INTERIEURAFMETINGEN SUV PEUGEOT 2008

Vooraan (Rij 1) 

 • Elleboogbreedte : 1 370 mm
 • Buste hoogte 14° : 906 mmAchteraan (Rij 2) 

 • Elleboogbreedte : 1 317 mm
 • Knieruimte : 238,5 mm


AFMETINGEN VAN DE KOFFER SUV PEUGEOT 2008
Afhankelijk van de uitrusting en motoren varieert het koffervolume van 434 liter VDA tot 1.467 liter met de rugleuningen van de achterbank neergeklapt.

ACCESSOIRES 

MAAK JE LEVEN GEMAKKELIJKER

Nuttige en esthetische accessoires zijn ontworpen om je comfort en veiligheid aan boord van de PEUGEOT SUV 2008 verder te vergroten.

Vind ze in je verkooppunt.
 

VOOR PROFESSIONELEN

Ontdek de PEUGEOT 2008, de compacte en dynamische SUV met zijn uitgebreide keuze aan diesel-, benzine- en elektromotoren die helemaal aan de eisen van de professional beantwoorden.