COVID-19 | Onze beschikbare diensten voor meer veiligheid. MEER INFORMATIE

SPA RALLY

/image/19/2/9z7a9291-0.184192.jpg

HEROCK SPA RALLY

17 en 18 maart

De Peugeot 208 T16 van Kevin Abbring en Pieter Tsjoen zorgde voor een groot deel van het spektakel tijdens de openingsmanche van het Belgian Rally Championship. Het duo dat in actie komt met de steun van Peugeot België Luxemburg veroverde er een mooie derde plaats en zal er dit weekend tijdens de Herock Spa Rally alles proberen om op het hoogste podium te klimmen.

Drie weken geleden, na afloop van de Rally van Haspengouw, stond Kevin Abbring er stralend bij. “Ik heb me tijdens die eerste wedstrijd van het Belgian Rally Championship ontzettend geamuseerd”, benadrukte de Nederlander. “De Peugeot 208 T16 bleek heel performant en toen ik hem tot het uiterste dwong hield hij gelijke tred met de concurrentie. Ik wist op de twaalf chronoritten trouwens vier keer de snelste tijd neer te zetten en finishte op slechts een handvol seconden van de winnaar.”

/image/19/3/pet-haspengouw-2017-abp-6910.184193.jpg

KEVIN ABBRING: "WE WILLEN SCHITTEREN!"

Prestaties die smaken naar meer, ook voor Kevin Abbring. “Ik kan haast niet wachten om aan de Herock Spa Rally te beginnen”, bevestigt hij. “Deze wedstrijd heeft een extreem technisch parcours en een goede stuurslag is hier heel belangrijk. Soms krijgen we smalle, hobbelige wegen voorgeschoteld, dan weer bredere en heel snelle stroken, en ook enkele stroken onverhard die niet zouden misstaan in het wereldkampioenschap. Ik ben er zeker van dat de kwaliteiten van de Peugeot 208 T16 in dit schitterende decor volledig tot hun recht zullen komen.”

Het deelnemersveld dat volgend weekend in het Ardense kuuroord aan de start staat is van heel hoog niveau, maar dat geldt ook voor de ambities van het Nederlands-Belgische duo. “Ik ben me er terdege van bewust dat het niveau van het Belgische kampioenschap uitstekend is”, vervolgt Kevin. “Maar wij willen hier schitteren! Het is aan ons om te tonen wat de Peugeot 208 waard is.”

De Herock Spa Rally wordt over twee dagen verreden. Vrijdag verlaten de deelnemers rond 17u45 Spa, om nadien twee keer twee chronoritten af te werken. Na die 72,70 kilometer tegen de klok zullen ze hun wagens vanaf 23u36 in het gesloten wagenpark parkeren.
Zaterdag gaat het tweede deel van de rally rond 8u30 van start. Op het programma: drie lussen van vier klassementsproeven. De finishvlag valt rond 20u15. Met de 130,99 km tegen de klok van de tweede etappe, wordt er in totaal 203,69 km gereden, verdeeld over 16 chronoritten.