CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE
PHEV
PHEV

PEUGEOT presenteert zijn PLUG-IN HYBRID gamma als tastbaar bewijs van zijn streven naar sereen rijgenot in de toekomst.

PLUG-IN HYBRID TECHNOLOGIE

Benzinemotoren met HYBRID en HYBRID4 technologie. Toptechnologie alom. Eenvoudig te combineren met totale transparantie voor de gebruiker.

PHEV

Benzinemotor

De 1.6 PureTech is aangepast, meer bepaald door toevoeging van een alternator-startmotor en een specifieke koeling. Het vermogen bedraagt 180 pk voor de HYBRID en 225 pk voor de HYBRID4.

 Nieuwe elektrisch bediende automaat

De PureTech-motor is gekoppeld aan de nieuwe e-EAT8 (Electric Efficient Automatic Transmission - 8 speeds) achttrapsautomaat die speciaal is ontwikkeld voor de PLUG-IN HYBRID motoren van PEUGEOT.

Met deze transmissie stuurt de elektromotor 110 pk/80 kW naar de voorwielen.

Voor een optimale en onmerkbare overgang tussen elektrische en thermische aandrijving is de koppelomvormer van verbrandingsmotoren vervangen door een meervoudige natte plaatkoppeling. Deze aanpassingen resulteren in een koppelwinst van 60 Nm, wat de responsiviteit ten goede komt.

Elektrische achterwielaandrijving

Bij de HYBRID4 versies is de meervoudig geleide achterwielaandrijving uitgerust met een inverter, een elektromotor van 110 pk/80 kW en een reductor. Al deze technologie gaat niet ten koste van de binnenruimte.

Lithium-ionbatterij

De hoogspanningsbatterij is van het type lithium-ion (300 V) en bevindt zich onder de 2e zetelrij, zowel bij de HYBRID als bij de HYBRID4 uitvoeringen.

Deze batterij heeft een toonaangevende capaciteit van 11,8 kWh (HYBRID) tot 13,2 kWh (HYBRID4). Deze capaciteit garandeert een autonomie met 100% elektrische aandrijving van 50 kilometer WLTP(2) (60 kilometer NEDC(1)).

Om het geluidsniveau zoveel mogelijk te beperken is de Zero Emission modus altijd standaard wanneer de batterij voldoende is opgeladen. De verbrandingsmotor treedt dan pas in werking vanaf een snelheid van 135 km/u.

/image/46/9/peugeot-3008phev-hy4-1809tech-317.457469.jpg

NIEUWE FUNCTIES VOOR INNOVATIEF RIJGENOT

/image/47/0/peugeot-508phev-1809pb-306.457470.jpg

Brake-functie

De bestuurder beschikt over een innovatieve Brake-functie waarmee kan worden geremd zonder het rempedaal in te trappen. Deze motorrem laadt bovendien de batterij op, bijvoorbeeld bij het bergaf rijden. In de Drive-modus volstaat het om de keuzehendel van de Shift and Park by wire automaat naar achteren te tikken om de Brake-functie in te schakelen. Nogmaals tikken en ze is uitgeschakeld.

Efficiënt remsysteem

Om de autonomie bij 100% elektrisch rijden te verhogen, recupereert het i-Booster systeem bij het remmen of vertragen energie (die bij een conventionele aandrijving verloren gaat). Het i-Booster systeem werkt met een elektrische pomp in plaats van een vacuümpomp bij een verbrandingsmotor.

Nieuwe e-SAVE-functie 

Dankzij e-SAVE kan naar believen elektrisch worden gereden. Met e-SAVE kan de bestuurder anticiperen op elektrische ritten (10 km, 20 km of volledige batterij). Deze functie kan worden bediend via het menu e-SAVE op het touchscreen. Wanneer ze is geactiveerd, wordt de gereserveerde autonomie aangegeven in km op het instrumentenbord. De bestuurder kan dan naar believen overschakelen naar 100% elektrische aandrijving.

MAKKELIJK EN SNEL OPLADEN

De batterij wordt volledig opgeladen:

  • in 8 uur via een gewoon stopcontact (3,3 kW, 8 A lader)
  • in 4 uur via een stopcontact type Green’up® (3,3 kW, 14 A lader)
  • en zelfs in minder dan 2 uur met een Wallbox (6,6 kW, 32 A lader in optie).

Verlichting rond de laadstekker geeft een snelle indicatie van de laadstatus. Nadat de stekker is aangesloten, verandert de kleur van de verlichting in functie van de lading. 

Deze aansluiting is discreet geïntegreerd in de linker achtervleugel (zoals de tankklep bij een verbrandingsmotor). Het laadsysteem bevindt zich onder de vloer van de bagageruimte.

PEUGEOT 3008 HYBRID4:

  • Gemiddelde autonomie(1): 50 km WLTP / 60 km NEDC(2)
  • Gemengde CO2-uitstoot(1) : 49g/km WLTP /  49g/km NEDC(2)
  • Gemengd brandstofverbruik(1): 2,2 l/100 km WLTP / 2,2 l/100 km NEDC(2)

PEUGEOT 508 en 508 SW HYBRID:

  • Gemiddelde autonomie(1): 40 km WLTP / 50 km NEDC(2)
  • Gemengde CO2-uitstoot(1) : 49 g/km WLTP / 49 g/km NEDC(2)
  • Gemengd brandstofverbruik(1): 2,2 l/100 km  WLTP / 2,2 l/100 km NEDC(2)

 (1) Indicatieve raming in afwachting van homologatie

(2) Waarden conform WLTP. Vanaf 1 september 2018 worden nieuwe wagens gehomologeerd op basis van een wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP), een meer realistische procedure voor het meten van het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de autonomie van plug-in hybridewagens. Deze meer realistische WLTP-procedure vervangt de bestaande Europese NEDC-procedure. De autonomie van plug-in hybridewagens gemeten met de WLTP-procedure is dan ook veelal kleiner dan gemeten met de NEDC-procedure. De vermelde autonomiewaarden zijn gemiddelde waarden voor de wagens van het gamma. Deze waarden kunnen variëren in functie van de uitrusting, opties en gemonteerde banden. Voor meer informatie kan u terecht bij uw dealer.