COVID-19 | Onze beschikbare diensten voor meer veiligheid. MEER INFORMATIE

KENOTEK YPRES RALLY 2017

/image/30/4/podium.261304.jpg

KENOTEK YPRES RALLY 2017

DE PERFECTE WEDSTRIJD!

Kevin Abbring en Pieter Tsjoen reden de 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg naar een klinkende overwinning in de mooiste wedstrijd van het Belgian Rally Championship. Een overwinning die de Belgisch-Nederlandse bemanning stap voor stap kon opbouwen dankzij hun ijzersterke en betrouwbare auto.

8 seconden. Dat was het verschil tussen de winnende Peugeot 208 T16 en zijn dichtste achtervolger in deze 53ste – en onwaarschijnlijk spannende – editie van de Rally van Ieper.

"Dit weekend hebben we nog eens laten zien hoe wondermooi de Belgische rallysport kan zijn", vertelt een uitgelaten Wim Doms, woordvoerder van Peugeot België-Luxemburg, net na de aankomst. "Na onze winst in de Rally van Wallonië een tijdje geleden, tonen Kevin en Pieter hier in totaal andere omstandigheden hoe sterk hun 208 T16 wel is… en hoe klaar ons team is voor eender welke uitdaging!”

De winst bouwden ze stapje voor stapje op. “We weten uit ervaring dat je in Ieper nooit op de zaken vooruit moet lopen”, vertelt Pieter Tsjoen, de copiloot die in 2001 deze wedstrijd aan de andere kant van de auto wist te winnen. “In de Westhoek mag je nooit proberen om in elke bocht te bewijzen dat je de snelste bent. De voorbije maanden heeft Kevin die stap gezet in zijn mentaliteit. Hij heeft aan maturiteit gewonnen.”

"Je kan inderdaad wel zeggen dat ik dit soort wedstrijd vijf jaar geleden anders had aangepakt", vult de pijlsnelle Nederlandse piloot aan. "Door de samenwerking met Pieter, Peugeot Belux en DG Sport in het Belgische kampioenschap heb ik ook heel wat bijgeleerd.”

En tegelijk heeft ook het team een grote stap gezet. “We streden dit weekend tegen één van de sterkste piloten uit het rallywereldje, en in de slotfase hebben we Bryan Bouffier meerdere keren op een afstand kunnen rijden. Ik vind dat we echt trots mogen zijn op dit resultaat, waarmee we bovendien een uitstekende zaak doen in het Belgisch kampioenschap. Echt waar, dit is misschien wel één van de knapste overwinningen in mijn carrière”, besluit Kevin Abbring.

“Dit weekend stond eigenlijk de hele tijd in het teken van een overwinning”, besluit ook Wim Doms. “Al van bij het begin van de week, voelden we allemaal dat er iets in de lucht hing. Onze sport kan soms zo hard en teleurstellend zijn. Maar er kan absoluut niets op tegen dit gevoel, als alle puzzelstukjes op hun plaats vallen!”