CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

GT ZONDER COMPLEXEN

/image/08/1/peugeot-e-legend-1809heme402-small.454081.jpg
/image/08/1/peugeot-e-legend-1809heme402-small.454081.jpg

De PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT ademt het DNA van het merk door een opvallende mix van traditie en de meest geavanceerde autotechnologie.

ATLETISCHE EN SENSUELE LOOKS

/image/08/2/peugeot-e-legend-1809heme202-small.454082.jpg

Peugeot bewijst dat een hypertechnologische auto ook bijzonder mooi kan zijn.

De keuze voor een Coupé als koetswerkvariant voor een zelfrijdende auto intensifieert de rijervaring door een ultramoderne vormgeving te combineren met realistische en praktische afmetingen en verhoudingen. Nieuwe elektrische platformen bieden designers nog meer mogelijkheden door komaf te maken met de technische beperkingen die verbrandingsmotoren met zich meebrengen.

Om zijn technologische visie te concretiseren, put Peugeot e-LEGEND CONCEPT uit de traditie van het merk. Knipoog naar de styling van de 504 Coupé: een elegante, atletische, strakke en sensuele belijning, met een naar achteren geplaatste cabine en ruim bemeten beglazing.

Het front van de wagen wordt gekenmerkt door 3 strepen en twee dubbele modules die verwijzen naar de 4 koplampen van de 504 Coupé.
Onder de lichtunits bevindt zich de technische zone met alle functies van de rijhulpsystemen.
Het hele front is in de voorvleugels gezet en in twee gedeeld door een zwart aluminiumprofiel dat doet denken aan de bumpers van verchroomd staal.

Ook het hoogtechnologisch ogende achtersteven wordt getypeerd door de 3 karakteristieke Peugeot-strepen.
Het 3e remlicht bovenaan de achterruit overspant de hele breedte met een multilamellenstructuur die erin wordt gereflecteerd.

/image/08/6/peugeot-e-legend-1809heme102-small.454086.jpg

De flanken bestaan uit 3 duidelijk gescheiden zones met onderaan een verlenging van het technisch platform en een verhouding koetswerk/beglazing die is geïnspireerd op de Peugeot 504 Coupé. Door deze ruim bemeten beglazing baadt het interieur van de Peugeot e-LEGEND CONCEPT in licht. De wielkasten zijn negatief gesculpteerd en de voorste zijn uitgerust met een luchtafvoer. Het geheel wordt geaccentueerd door een metalen boog die de zijruiten omspant en de verzonken en gefacetteerde achterruit groter doet lijken. Op een scherm onderaan de achterste zijruit verschijnt een verwelkoming en het acculaadniveau voor het instappen. Hiermee wordt aan de buitenwereld ook duidelijk gemaakt dat de wagen autonoom rijdt. De aanraakgevoelige deurontgrendeling is handig verborgen in de zijruiten.

Het koetswerk is grijs gelakt met een subtiele champagnekleurige tint en oogt bijzonder strak.
Afhankelijk van de lichtinval varieert de kleur van chroom dat de omgeving reflecteert tot glanzend brons.
Dit procedé wordt door topparfumeurs ook toegepast op hun flacons.

/image/08/8/peugeot-e-legend-1809heme603-small.454088.jpg

De wielen bestaan uit 19" velgen die zijn geschoeid met MICHELIN®-banden in seriematen.
Realisme en geloofwaardigheid.

PREMIUM MATERIALEN

Voor een elegant en lichtrijk interieur hebben de ontwerpers geopteerd voor warme materialen ter compensatie van kille digitale technologie. Een welkome afwisseling.

Fluweel is weer helemaal in! Het nobele, zijdezachte fluweel is gecombineerd met modern technisch textiel dat nog meer confectiemogelijkheden biedt. Deze stof wordt digitaal en speciaal voor de Peugeot e-LEGEND CONCEPT geweven met een glanzende draad in dezelfde kleur als het fluweel. Dit materiaal vindt men ook terug in de Peugeot SUV 3008 en SUV 5008.

De bovenkant van de deuren en de deurdrempels zijn door onze HERVET MANUFACTURIER® bekleed met paldaohout. Dit exotisch hout is afkomstig van duurzame bosbouw en doet sterk denken aan meubilair uit de jaren 60 in palissander of ebbenhout. De donkere nerven contrasteren mooi met het turquoiseblauw van de zetels en de vloer. Deze moderne interpretatie van hout verwijst naar het dashboard van de Peugeot SUV 3008, SUV 5008 en 508 in GT-uitvoering.