308 SW

PEUGEOT 308 SW 

Gemengde CO2-uitstoot: 122 tot 151 g/km
Gemengd brandstofverbruik : 4,6 tot 6,7 l/100 km

PEUGEOT 308 SW: the 5-deurs stationwagen

Herontdek de compacte PEUGEOT 308 SW met zijn nog assertievere persoonlijkheid. 

Ontdek een totaal nieuwe rijsensatie dank zij de PEUGEOT digital i-Cockpit®.

UITGEPUURD DESIGN*

*Geraffineerd design

 

In zijn nieuwe kleur Bleu Vertigo is de strak en sportief gelijnde  5-deurs PEUGEOT 308 SW een wagen waarin je graag wilt rijden en gezien worden.  

Hij heeft met zijn royale afmetingen en vloeiende lijnen een bijzonder uitnodigend karakter.

Hij maakt onmiddellijk indruk met zijn voorzijde met de krachtig gelijnde motorkap en een verticaal geplaatste rooster met  dambordpatroon, waarin in het midden de Peugeot-leeuw prijkt.Standaard verkrijgbaar op de GT- en GT Pack-versie 

KOPLAMPEN

KARAKTER EN EEN STERKE PRESENCE

Het robuuste en stijlvolle design wordt op elegante wijze geaccentueerd door de full led-lichtsignatuur die zowel overdag als 's nachts zichtbaar is Sequentiële led-indicatielampenStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type  en led-mistlampenStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type  zijn ingebouwd in de bumper. 

ACHTERLICHTEN

EEN UNIEKE SIGNATUUR

Al van bij het eerste moment dat de PEUGEOT 308 in je gezichtsveld opduikt, valt het herkenbare, katachtige uiterlijk van de achterkant op. Het hedendaagse ontwerp van de drieklauw in de achterlichten is het handelsmerk van de Peugeot.

PANORAMISCH DAK

BELEEF DE SENSATIE ELKE KILOMETER

Dankzij het grote glasoppervlak en het enorme panoramisch dak met zonnescherm genieten alle inzittenden optimaal van het uitzicht.Optioneel of niet verkrijgbaar naargelang het type  

KOFFER

AANPASBAAR AAN AL UW BEHOEFTEN

Het ruime en uitnodigende interieur van uw PEUGEOT 308 SW, perfect afgestemd op uw vrije tijd en uw levensstijl, kan aan uw behoeften worden aangepast. Met de "Magic Flat"-achterbank kan de toch al royale bagageruimte worden  omgetoverd tot een enorme laadruimte met een volledig vlakke laadvloer. De lage laaddrempel maakt de bagageruimte eenvoudig toegankelijk.Optioneel of niet verkrijgbaar naargelang het type  

INTERIEUR

EEN GERAFFINEERD INTERIEUR

Laat u inspireren door elk detail in de PEUGEOT 308 SW. 

Ontdek de hoogwaardige materialen, het strakke design, de fraaie  bekledingsstoffen en de tot in de kleinste details verzorgde afwerking. 

COMFORT

ULTIEM COMFORT

De royale zitplaatsen van de Peugeot 308 SW kenmerken zich door prettige bekledingsmaterialen en een uitstekend zitcomfort, zowel vooraan als achteraan. 

Het interieur van de Peugeot 308 SW ademt een sportieve sfeer dankzij de luxe bekleding met rode sierstiksels*, een met hoogwaardig leder bekleed stuurwiel en aluminiumStandaard verkrijgbaar of niet verkrijgbaar naargelang de versie  accenten.

EEN GERAFFINEERDE RIJSENSATIE*

* Een unieke rijsensatie

Neem plaats in het interieur van de PEUGEOT 308, een universum zo ontworpen dat je een verjongende rijsensatie ondergaat. 

Je  zal een unieke rijsensatie beleven dankzij het compacte stuurwiel, verbeterde reactiviteit dank zij het digitale head-up instrumentenpaneel en een meer intuïtieve rijstijl met de hulp van het 7 "capacitieve touchscreen.

 

 

NIEUW DIGITAAL INSTRUMENTENBORD
Op het nieuwe digitale head-up instrumentenpaneel wordt alle nuttige rijinformatie boven het stuurwiel duidelijk zichtbaar weergegeven. Je kunt je rijbeleving personaliseren door één van de 6 beschikbare displaystanden te kiezen, waaronder één die je toelaat je navigatie te bekijken zonder je ogen van de baan af te wenden. 
RIJSENSATIES OP HOOG NIVEAU

Geniet onderweg van muziek met hifi geluidskwaliteit danzij het Denon Hi-Fi PackOptioneel of niet verkrijgbaar naargelang het type  systeem.

Het biedt de keuze uit twee geluidsverdelingen en vijf geluidssferen wat garant staat voor een krachtig, puur en natuurlijk geluid .

Geef je rijsensatie een boost en activeer het Driver Sport-PakketStandaard verkrijgbaar op de GT- en GT Pack-versie , dat bepaalde instellingen zoals het reactievermogen van het gaspedaal of het motorgeluid beheert.

 

DOORGEDREVEN EFFICIËNTIE*

*Een opmerkelijke doeltreffendheid

Zij die van prestaties en doorgedreven rijplezier op topniveau houden, kunnen kiezen voor een PEUGEOT 308 SW met motor van de laatste generatie op ofwel benzine, zoals de PureTech, of op diesel, zoals de BlueHDi. 

Afhankelijk van het type motor, kan hij ook uitgerust worden met een BVM6 6-traps manuele-  of een EAT8EAT8: Efficient Automatic Transmission 8 – automaat met 8 versnellingen  8-traps automatische versnellingsbak, die snel en vlot schakelen garandeert.BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-UITSTOOT  

De PEUGEOT 308 SW, beschikt over hoogwaardige rijhulpsystemen zoals Adaptieve Cruise Control, Active Safety BrakeAutomatisch noodremsysteem.  , Distance Alert en Actieve dodehoekbewaking. 

De state-of-the-art uitrustingStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type  met het Speed Limit Recognition & Recommendation-systeem, het Automatic Smartbeam Assist-systeem en het Active Lane Departure Warning-systeem, zorgt ervoor dat je tijdens je lange ritten optimaal rijcomfort geniet .

En met het parkeersysteem Visiopark 1Optioneel of niet verkrijgbaar naargelang het type   of Park AssistOptioneel of niet verkrijgbaar naargelang het type   wordt parkeren een fluitje van een cent.

 

=>Bekijk hieronder de 3D-videos waarin de rijhulpsystemen van de PEUGEOT 3083D-illustraties van de PEUGEOT 308 tonen een aantal visuele onjuistheden.  getoond worden

 

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Dit systeemStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type  reduceert automatisch de snelheid van de wagen door middel van motorremmen en het inschakelen van het rempedaal, al naargelang de afstand met de voorligger. Op deze manier wordt er een veilige afstand gehouden met de voorligger tot de wagen stilstaat (bij wagens met een automatische versnellingsbak) of tot de wagen een snelheid van 30 km/u aanhoudt (bij wagens met een manuele versnellingsbak).

ACTIVE SAFETY BRAKE (Automatisch noodremsysteem)

Het Active City BrakeAutomatisch noodremsysteem met waarschuwingssignaal bij risico op botsen. Standaard beschikbaar, maar ook als optie verkrijgbaar of helemaal niet beschikbaar: dit hangt af van het type -systeem is een hulpmiddel bij het remmen. 

De Distance Alert-functie dient om de bestuurder te waarschuwen dat zijn wagen mogelijk een risico loopt op botsen met de voorligger of met een voetganger op de weg.

Het Active Safety Brake-systeem zal tussenkomen na het geven van een waarschuwingssignaal als de bestuurder zelf niet snel genoeg reageert en het rempedaal niet indrukt.

Het systeem helpt bij het vermijden van botsingen of begrenst de impact ervan door de snelheid van het voertuig te reduceren zonder dat er enige respons van de bestuurder nodig is.

LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Het Lane Departure Warning SystemStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type  maakt gebruik van een camera om onverwachte overschrijdingen van de volle en de gebroken lijn op de weg te detecteren. Het systeem zal het traject van het voertuig corrigeren met behulp van de stuurinrichting.

HERKENNING VERKEERSBORDEN

Het systeemStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type  detecteert en leest automatisch verkeersborden met een snelheidslimiet en 'einde snelheidsbegrenzingsborden' met een camera die bovenaan de vooruit is gemonteerd.

Of het systeem nu actief is of niet, bij gebruik van de cruisecontrol of de snelheidsbegrenzer zal het systeem vragen of je de aanbevolen snelheid, die door de camera van het verkeersbord wordt afgelezen, automatisch wilt instellen.

BLIND SPOT MONITORING

Dankzij de ultrasoundsensoren in de voor- en achterbumpers  zal het Blind Spot MonitoringStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type -systeem de bestuurder verwittigen in het geval een voertuig zich in de dode hoek op een ander baanvak bevindt, links of rechts van de wagen.

VISIOPARK 1

Het Visiopark 1-systeemStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type  waarmee jouw PEUGEOT 308 SW is uitgerust, beschikt over een 180º videocamera geïnstalleerd op het kofferdeksel, die je toelaat de onmiddellijke omgeving van je compacte stationswagen te bekijken via het touchscreen. De parkeersensoren dragen bij tot de informatie die via de bovenkant van het voertuig wordt aangeleverd.  

AUTOMATISCHE KOPLAMP INSCHAKELEN

De PEUGEOT 308 is uitgerust met een camera bovenaan op de voorruit, waarmee lichtbronnen worden geanalyseerd. Dit systeemStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type  schakelt automatisch van grootlicht naar dimlicht al naargelang de helderheid en de aanwezigheid van andere wagens op de baan. Daardoor kan het systeem het gebruik van je grootlicht optimaliseren, wat tot een betere veiligheid leidt.

VERBETER JE PEUGEOT-BELEVING

Een lange lijst van services met ongekende voordelen.

Ontdek de PEUGEOT connectiviteit.

MYPEUGEOT® APP

Beheer je PEUGEOT 308 SW vanop afstand met de gratis MyPeugeot®Afhankelijk van je toegang tot het mobiele netwerk en beschikbaar al naargelang de bestemming   app en geniet van de gepersonaliseerde dienstverlening, die in realtime met je account synchroniseert:

 

  • Hou de staat van je wagen in het oog (ritgegevens, locatie).
  • Vlotte en snelle toegang tot bijstand.
  • Beheer het onderhoud en de noodzakelijke diensten van je wagen.

VOOR PROFESSIONELEN

PEUGEOT 308 SW 

Ontdek het pure design van de PEUGEOT 308 SW, de compacte stationwagen ontworpen voor zakelijke klanten, met zijn digitale i-Cockpit® en zijn opmerkelijke efficiëntie en unieke rijbeleving.