PEUGEOT 108 

 

CO2-uitstoot: 109 g/km

Verbruik : 4.8 l/100 km

  

PEUGEOT 108 | De 5-deurs stadswagen

De PEUGEOT 108 is op maat gemaakt voor het stadsleven en heeft een chic en elegant design. Beschikbaar in hatchback en cabriolet-versie. Deze compacte stadswagen springt er overal bovenuit. Met zijn geconnecteerde uitrusting zal hij jouw dagelijkse leefwijze op zijn kop zetten.

DESIGN

DESIGN
ELEGANT EN STIJLVOL DESIGN
De PEUGEOT 108 is hét model bij uitstek met een stijlvol designDe stof van het dak is verkrijgbaar in zwart, jeans, Green fizz of bordeaux . De jaloerse blikken neem je erbij. Dat heb je te danken aan zijn gesofisticeerd stadsdesign, aangevuld met dynamische lijnen en nauwkeurig afgewerkte details.  Je kunt deze stadswagen naar wens aanpassen
KATACHTIG UITERLIJK
Het vooruitstrevende koplampdesign en de daglicht LED-verlichting in het koetswerk geven de PEUGEOT 108 een chique en classy look. Achteraan bevinden zich de achteruitrijlampen en mistlampen, wat het 3-klauwenontwerp van het hele koetswerk nog eens benadrukt. 
108 TOP! : CABRIOLET
Met het 108 TOP!-model, geniet je van een breed afneembaar zacht, stoffen plafond en elektrische controle als standaardDe stof van het dak is verkrijgbaar in zwart, jeans, Green Fizz of bordeaux.  Je kunt de opening zo groot of klein maken als je zelf wilt, terwijl er automatisch een winddemper verschijnt bij het openen om de cabine tegen lawaai en wind te beschermen.

SPECIAL EDITIONS

De special editions van de PEUGEOT 108 dragen verschillende persoonlijkheden uit

108 COLLECTION 

Beschikbaar als hatchback of als cabriolet, komt de 108 Collection in zes kleuren  : Smooth groen, Calvi blauw, Lipizan wit, Gallium Grijs, Antelope en Caldera zwart. De totaallook wordt aangevuld met deurspiegels in retrochroom, een gekleurde stoffen bekleding en een kleurgecodeerd dashboardStandaard verkrijgbaar al naargelang het type  . 

108 STIJL

De 108 STIJLBeschikbaar bij de 5-deurs 108 heeft een stadse, hippe look! Van buitenaf gezien springt deze stadswagen eruit dankzij zijn retrochromen deurspiegels, zijn "Stijl"-monogram op de voordeuren en zijn getinte achterruiten. Binnenin vind je een stoffen White Line Jusa-bekleding en decoratieve elementen in Gis Délice BlackMet glanzend zwarte façade, glanzend zwarte ventilatiekleppen en lederen versnellingspook met glanzend zwarte ring 
COMFORT

RUIMTE

Het interieur van de PEUGEOT 108 werd ontworpen voor een maximaal gebruik van de ruimte en biedt verschillende opbergplekken voor zowel de bestuurder als de passagiers.

ADML

Het Keyless Entry & Start systeem biedt de mogelijkheid om de wagen te vergrendelen/ontgrendelen en te starten met een eenvoudige druk op de Start/Stop-knop. Het Stop & Start systeem (VTi 72 S&S MT5) is ideaal voor in de stad doordat het zowel het brandstofverbruik als de schadelijke uitstoot en het geluidsniveau bij stilstand helpt beperken.

AUTOMATISCHE AIRCONDITIONING

Het automatische monozoneal dan niet beschikbaar al naargelang het type  -airconditioningsysteem in de PEUGEOT 108 reguleert en optimaliseert automatisch alle volgende functies: temperatuur van de cabine, luchtstroom, -verdeling en luchtopname.

 

COMFORTABEL... EN COMPACT

Met een capaciteit van 243 l196 dm3 volgens de VDA  biedt de koffer heel wat ruimte. Ze kan bovendien uitgebreid worden tot 868 l780 dm3 volgens de VDA  door de 50/50 gedeeldeStandaard verkrijgbaar, al naargelang het type  achterbank neer te leggen.

TOUCHSCREEN

Het 108-model voert de stadswagen naar een nieuwe technologisch tijdperk, dankzij het grote 7"Standaard verkrijgbaar of als optie, al naargelang het type  touchscreen in het midden van het dashboard.  Net zoals de radio-invoer, de boordcomputer en de wageninstellingen vind je hier ook alle nodige informatie over je rit.
RIJHULPSYSTEMEN

ACTIVE SAFETY BRAKE

Het Active City Brakeal dan niet verkrijgbaar al naargelang het type  -systeem is een hulpmiddel bij het remmen.  Wanneer de wagen tegen minder dan 30 km/u rijdt in een stedelijke omgeving, zorgt het systeem ervoor dat aanrijdingen worden vermeden of dat een botsing minder erg is wanneer de bestuurder niet tijdig kan reageren.

ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitrijcamerastandaard verkrijgbaar of als optie, al naargelang het type voorzien van een touchscreen  wordt automatisch geactiveerd wanneer je wagen in achteruitrijmodus zet. Je krijgt op het scherm een zicht op wat er zich achteraan afspeelt, zodat je veilig achteruit kunt rijden, in om het even welke omstandigheid.

HILL START ASSIST

Het Hill Start Assist-systeemDeze functie is standaard en niet uitschakelbaar zet de wagen even stil, zodat de bestuurder tijd krijgt om zijn voet van de rem naar het gaspedaal te brengen.

VERKEERSBORDHERKENNING

Het Active City Brake-systeem is verbonden aan de herkenning van verkeersborden:  het systeem detecteert en leest automatisch verkeersborden met een snelheidslimiet en 'einde snelheidsbegrenzingsborden' met een camera die bovenaan de vooruit is gemonteerd.

LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Het Lane Departure Warning Systemal dan niet verkrijgbaar, al naargelang het type detecteert het onvoorzien overschrijden van de witte lijn van het baanvak tegen snelheden van meer dan 50 km/u wanneer de richtingaanwijzer niet gebruikt wordt.  Dit hoorbare en zichtbare alarm is vooral handig wanneer de bestuurder een seconde indommeltvoor je eigen veiligheid, wees alert voor de eerste tekenen van vermoeidheid en neem om de twee uren rust, zodat je je focus op de weg te allen tijde behoudt. of zijn concentratie verliest.

BANDENSPANNINGSCONTROLE

Het tyre under-inflation-detectiesystemstandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type en het soort motor  waarschuwt de bestuurder wanneer één van je banden drukverlies heeft. Deze informatie wordt getoond via een waarschuwingslicht op het display, samen met een hoorbaar signaal.

SPAARZAAM EN PERFORMANT

De PEUGEOT 108 is uitgerust met een VTi 72 S&S 5-traps manuele 3-cilindermotor, die zowel spaarzaam als performant is, met een brandstofverbruik van amper 5,2 l/100 km. Deze compacte en lichtgewichte benzinemotor haalt zijn prestaties uit de geoptimaliseerde verbranding en de verminderde wrijving.