SKIP TO CONTENT

FORFAIT REMBLOKKEN

 

 

 

FORFAIT REMBLOKKEN

Met het kiezen van een service voor het controleren van je remmen, kies je voor je veiligheid (controle van trommels, blokken, schijven en remklauwen). Is er een nieuw onderdeel nodig, dan kun je genieten van de voordelen bij één van onze beschikbare remservices.

 

Service voor vervanging van voorste remblokken:

 

Een 'all-in'-prijs (onderdelen en werkuren), zonder verrassingen, die een optimaal presterend remsysteem garandeert.

  • Een set van vier voorremblokken
  • Werkuren installeren door vakmannen
  • Visuele controle door PEUGEOT-experten
  • Verslag van de uitgevoerde werken
WELKE REMONDERDELEN KUNNEN SLIJTEN?
REMBLOKKEN
  • Wrijving veroorzaakt door remmen leidt tot extreme hitte.
  • Het gebruikte materiaal van de remblokken is zachter van aard dan dat van de remschijven, dus het slijt sneller.

Versleten remblokken kunnen de remschijven beschadigen.

 

Aanbevelingen voor onderhoud:

  • Laat regelmatig je remblokken nakijken (ongeveer elke 10.000 km).
  • Laat ze vervangen van zodra ze minder dan 2 mm dik zijn.
REMSCHIJVEN

Er wordt bij het remmen veel van je remschijven gevraagd. Slijtage van de remschijven kan trillingen veroorzaken. Wanneer de remschijven in goede conditie zijn, geniet je van optimale veiligheid.

 

Aanbevelingen voor onderhoud:

Laat dan ook je remschijven nakijken wanneer je de remblokken vervangt. Laat controleren of de dikte ervan nog overeenstemt met de richtlijnen van de fabrikant.

REMTROMMELS

Hoewel deze meestal minder slijtage vertonen dan de remblokken, zijn ze toch onderhevig aan dezelfde gebruiksomstandigheden.

 

Aanbevelingen voor onderhoud:

Laat je remtrommels regelmatig nakijken (ongeveer elke 20.000 km). De onderdelen zullen vervangen moeten worden wanneer de dikte van de remschoenen minder dan 1.5 mm is.

REMVLOEISTOF
  • Wanneer de oude vloeistof niet tijdig vervangen wordt, kunnen je remprestaties afnemen. Een lek in het hydraulische pompsysteem kan leiden tot het uitvallen van je remmen. Het waarschuwingslampje op het dashboard zal je tijdig verwittigen.
  • Krijg je toch te maken met een abnormaal laag niveau van de remvloeistof, neem dan zo snel je kunt contact op met je PEUGEOT-expert.

 

Aanbevelingen voor onderhoud:

Vervang je remvloeistof minstens om de twee jaar of om de 40.000 of 60.000 km, afhankelijk van de inschrijvingsdatum van je wagen. Dat is van levensbelang voor de levensduur van je wagen.

SIGNALEN VAN SLIJTAGE AAN HET REMSYSTEEM

 

 

HET REMPEDAAL VOELT ZWAAR AAN
Het zou kunnen dat je remsysteem niet goed meer werkt. Er kunnen problemen rijzen in de leidingen of aan het elektrische gedeelte van het hydraulische pompsysteem. Maar het zou ook aan de wielcilinders of de remklauwen kunnen liggen.
HET REMPEDAAL SLAAT DOOR
Het rempedaal lijkt niet meer te werken en je kunt enkel remmen door veelvuldig met het rempedaal te pompen. Wees voorzichtig want dit wijst op een ernstig probleem met het hydraulische pompsysteem.
DE WAGEN WIJKT AF BIJ HET REMMEN
Het zou kunnen dat een wielcilinder of een remklauw verstopt is, of dat er een band  lucht verliest. Bij slijtage van de ophanging krijg je ook deze afwijking.
DE WAGEN TRILT BIJ HET REMMEN
Waarschijnlijk is er een probleem met je remschijven, is er een onderdeel losgeraakt of is er een probleem met de voor- of achtervering.
DE WAGEN SCHOKT BIJ HET REMMEN
Wanneer de remmen bij de minste druk vastlopen, dan zou dit aan defecte remschijven kunnen liggen. Denk ook aan de trommels of de remschoenen.
BETROUWBAARHEID EN VEILIGHEID VAN PEUGEOT REMONDERDELEN

PEUGEOT-onderdelen bieden een opmerkelijke kwaliteit en voldoen aan de strengste technische vereisten.

Op het vlak van veiligheid waarborgen wij de hoogste kwaliteitsnormen voor materiaal, slijtageweerstand en remdoeltreffendheid.

 
PEUGEOT EN HET MILIEU

PEUGEOT doet aan verantwoord ondernemen en zet zich actief in voor het duurzaam afvoeren van schadelijke stoffen. Daarom heeft PEUGEOT asbestvrije remblokken ontwikkeld, die de remprestaties niet verminderen. Van het ontwerp van onze wagens tot het recycleren van gebruikte onderdelen, PEUGEOT en zijn netwerk zetten zich in voor

milieuverantwoord handelen tijdens de gehele levensduurcyclus van de wagenBezoek de website www.groupe-psa.com voor meer informatie.

 
PEUGEOT SERVICES
PEUGEOT ORIGINELE SERVICES

Originele kwaliteit, gemoedsrust gegarandeerd


All-in forfaits bestaande uit nazicht door onze experts, werkuren en originele onderdelen inbegrepen. Voor de onderhoudswerkzaamheden worden onderdelen gebruikt die 100% identiek zijn aan diegene die worden gebruikt bij nieuwe voertuigen. Ze zijn het meest geschikt voor je wagen en garanderen maximale veiligheid. Door originele onderdelen van hoge kwaliteit te gebruiken, blijft je wagen jarenlang in topconditie. Geniet zonder zorgen van een optimaal rijgenot.

 
ONTDEK ALLES OVER ORIGINELE ONDERDELEN
PEUGEOT EUROREPAR
Een combinatie van kwaliteit, prijs en prestatie
 

All-in pakketten inclusief werkuren en Eurorepar-onderdelen, met een exclusief assortiment universeel toepasbare onderdelen van verschillende merken, specifiek aangepast aan wagens ouder dan drie jaar. En omdat ze tot 25% goedkoper zijn dan originele onderdelen, kun je op kosten besparen.

 
ONTDEK ONZE ONDERDELEN VAN VERSCHILLENDE GROTE MERKEN