SKIP TO CONTENT
FORFAIT DISTRIBUTIERIEM

Vervanging van de distributieriem bij Peugeot

FORFAIT DISTRIBUTIERIEM

Met deze service bescherm je je motor en zorg je ervoor dat je distributieriemsysteem naar behoren  functioneert (inclusief riem en spanrollen). 

 

 • Het monteren van een nieuwe distributieriemkit inclusief een riem en spanrollen
 • Werkuren voor de montage inbegrepen
 • Specifieke controles van het distributiesysteem
 • Verversen van de olie in de compressor
 • Visuele controle door PEUGEOT-experten
 • Verslag van de uitgevoerde werken
PEUGEOT STAAT VOOR JE KLAAR:
 • We raden aan de waterpomp samen met de distributieriemkit te vervangen. Als je ze samen vervangt, wordt de levensduur van het systeem verlengd en hoef je later niet opnieuw werken te laten uitvoeren. Bovendien betekent het feit dat de componenten zo dicht bij elkaar zitten, dat je de motor maar één keer uit elkaar hoeft te halen om ze te vervangen, waardoor je geld bespaart.
 • De essentiële vervanging van de distributieriem om preventieve redenen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant (zie het onderhoudsboekje)Bezoek de website www.groupe-psa.com voor meer informatie 
 • Voor je eigen veiligheid vraag je, na 80.000 km, best om raad aan je PEUGEOT-verdeler.
 
WAAROM MOET DE DISTRIBUTIERIEMKIT VERVANGEN WORDEN?

De distributieriem is noodzakelijk voor de goede werking van je motor.

Deze synchroniseert voortdurende de beweging van de zuigers en de kleppen. 

 

 • Ze worden voortdurend gebruikt terwijl de motor draait, wat betekent dat de onderdelen van het distributiesysteem op natuurlijke wijze slijten naarmate je meer kilometers met je wagen maakt.
 • Door de weersomstandigheden kan er vroegtijdige slijtage optreden.
 • Een lek in de waterpomp en het weglopen van koelvloeistof kan de levensduur van de distributieriem aanzienlijk verkorten.
WANNEER MOET JE DE DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN?

Er zijn geen duidelijke tekenen waarmee je de mate van slijtage

van de distributieriem kunt meten. Om je motor te beschermen, moet de distributiekit worden vervangen in overeenstemming met de aanbevelingen in je onderhoudsboekje.

GEBRUIK PEUGEOT-ONDERDELEN VOOR MEER VEILIGHEID

De distributieriemkits, bestaande uit de riem, spanrollen en looprollen, helpen de goede werking van het gehele distributiesysteem te behouden. De riem, spanrollen en looprollen zijn samen ontwikkeld om de levensduur van alle componenten te optimaliseren. Deze kits bieden maximale kwaliteit en voldoen aan strikte technische specificaties.

Volledig aangepast aan jouw PEUGEOT, combineren ze kwaliteit en duurzaamheid.

 
PEUGEOT HELPT HET MILIEU
PEUGEOT neemt zijn verantwoordelijkheid als fabrikant op en zet zich actief in voor het duurzaam afvoeren van schadelijke stoffenBezoek de website www.groupe-psa.com voor meer informatie . Van het ontwerp van onze wagens tot het recycleren van gebruikte onderdelen, PEUGEOT zet zich samen met zijn netwerk in om milieubewust te handelen in elke fase van de levenscyclus van het voertuigBezoek de website www.groupe-psa.com voor meer informatie . 
PEUGEOT SERVICES