SKIP TO CONTENT
BANDEN MONTEREN EN UITLIJNEN
MONTAGE EN UITLIJNEN SERVICE

BAND MONTAGE EN UITLIJNEN SERVICE BIJ PEUGEOT

BAND MONTAGE EN UITLIJNEN SERVICE

Een 'all-in'-prijs (onderdelen en werkuren, geen verrassingen) voor maximale grip.
• Band montage en uitlijnen
• Vervangen van kleppen
• Visuele controle door PEUGEOT-experten

 

 

 

PEUGEOT STAAT VOOR JE KLAAR

  • Controleer je bandenspanning eens per maand en voor alle lange ritten. Dat doe je het best wanneer de banden koud staan. Een te lage bandenspanning verkort de levensduur van je banden, verhoogt het brandstofverbruik en brengt het weggedrag van je voertuig in gevaar.
  • De door de fabrikant van je wagen aanbevolen druk wordt weergegeven in de deuropening aan de bestuurderszijde en in de gebruikershandleiding.
  • Controleer regelmatig de slijtage van je banden door naar de slijtage-indicator te kijken.
  • Banden met uitstulpingen, barsten, insnijdingen, vreemde voorwerpen of onregelmatige slijtage moeten worden gecontroleerd door een erkende reparateur.
  • Hoe dan ook, banden moeten om de vijf jaar worden gecontroleerd, ongeacht het aantal kilometers en de diepte van het loopvlak. En vergeet het reservewiel niet. Je veiligheid hangt ervan af. De jaarlijkse technische keuring is vooral streng als het gaat om het controleren van de staat van banden en wielen.
  • Voor 4x4's is het raadzaam om alle vier de banden tegelijk te vervangen.  

RIJDEN MET WINTERBANDEN

Om je met een gerust hart de winterwegen te laten trotseren, biedt  PEUGEOT een groot assortiment banden die ervoor zorgen dat je wagen goed is uitgerust om te rijden, zelfs in moeilijke weersomstandigheden zoals sneeuw, regen, mist, ijs en ijzel. Al deze factoren kunnen rijden gevaarlijk maken.
Alleen winterbanden zijn speciaal ontworpen om hun grip te behouden en beschikken over technologie die de wegligging en het remgedrag van je wagen optimaliseert. Als de omgevingstemperatuur onder de 7°C daalt, is het tijd om voor winterbanden te kiezen. Je veiligheid staat op het spel.

PEUGEOT staat voor je klaar
  • In tegenstelling tot wat je wellicht hebt gehoord, is het speciale rubber dat in winterbanden wordt gebruikt, net zo duurzaam als het rubber in zomerbanden.Wanneer je ze niet gebruikt, breng je ze naar de opslag, zodat ze in goede staat blijven.
  • Dat geldt ook voor zomerbanden. Contacteer je PEUGEOT Service sales advisor  en spreek hem aan over de opslag van je banden in het Bandenhotel.

PEUGEOT Service beschikt ook over een assortiment sneeuwkettingen en anti-slipbeschermers voor je banden.

BANDEN KIEZEN

De maat, snelheidsindex en het draagvermogen worden bepaald door de fabrikant. Ze bieden de beste combinatie van veiligheid, rijgedrag en prestaties voor jouw PEUGEOT.
 
Kies geen band met een lagere snelheid of een lager draagvermogen dan goedgekeurd door de fabrikant. Het is niet alleen gevaarlijk, het is ook bij wet verboden.

BANDENMAAT

E.G.: 195/55/15
• 195 = breedte (diameter) van de band.
• 55 = hoogte van de zijkant in percenten tegenover de breedte.
• 15 = diameter van de velg in inches.

BANDMARKERINGEN

LAADVERMOGEN
De maximale belasting die de band bij maximale snelheid kan dragen (aangegeven door de snelheidsindex).
 
SNELHEIDSINDEX
Maximaal toegestane snelheid om de last te dragen die wordt aangegeven door het draagvermogen.
 
SLIJTAGE-INDICATOR
De slijtage-indicator van het loopvlak bevindt zich in de structuur, in een van de hoofdgroeven.
BETROUWBAARHEID EN VEILIGHEID VAN DE BANDEN AANBEVOLEN DOOR PEUGEOT
We kiezen onze banden van gerenommeerde internationale fabrikanten. Deze banden zijn grondig getest op betrouwbaarheid en pasvorm voor jouw PEUGEOT en bieden opmerkelijke prestaties en een hoog veiligheidsniveau Vraag je PEUGEOT-specialist om advies over de beste optie voor jouw wagen, jouw rijstijl en jouw budget, of kom langs www.peugeot.be 
HET MERK PEUGEOT EN HET MILIEU
PEUGEOT doet aan verantwoord ondernemen en zet zich actief in voor het duurzaam afvoeren van schadelijke stoffenBezoek de website www.groupe-psa.com voor meer informatie . Van het ontwerp van onze wagens tot het recycleren van gebruikte onderdelen, PEUGEOT zet zich samen met zijn netwerk in om milieuverantwoord te handelen in elke fase van de levenscyclus van de wagen.Bezoek de website www.groupe-psa.com voor meer informatie  Het merk doet ook het nodige om gebruikte banden te verzamelen en te recycleren. 
*Pour plus d’informations, rendez-vous sur le site : www.groupe-psa.com
PEUGEOT SERVICES
PEUGEOT ORIGINELE SERVICES

Originele kwaliteit, gemoedsrust gegarandeerd

 

All-in forfaits bestaande uit nazicht door onze experts, werkuren en originele onderdelen inbegrepen. Voor de onderhoudswerkzaamheden worden onderdelen gebruikt die 100% identiek zijn aan diegene die worden gebruikt bij nieuwe wagens. Ze zijn precies ontworpen voor je wagen en garanderen maximale veiligheid. Door originele onderdelen van hoge kwaliteit te gebruiken, blijft je wagen jarenlang in topconditie. Geniet zonder zorgen van een optimaal rijgenot.

 
MEER WETEN
PEUGEOT EUROREPAR

Een combinatie van kwaliteit, prijs en prestatie

 

All-in pakketten inclusief werkuren en Eurorepar-onderdelen, met een exclusief assortiment universeel toepasbare onderdelen van verschillende merken, specifiek aangepast aan wagens ouder dan drie jaar. En omdat ze tot 25% goedkoper zijn dan originele onderdelen, kun je op kosten besparen.

 
MEER WETEN