SKIP TO CONTENT
VEILIGHEIDSSYSTEMEN

Peugeot hulpmiddelen en uitrusting gewijd aan veiligheid  

Ontdek de Peugeot-technologieën voor de veiligheidssystemen.

 

 

SNELHEIDSREGELAAR
ACTIEF
Actieve cruisecontrol is een cruisecontrol / snelheidsbegrenzer met uitgebreide regelfunctie in relatie tot de afstand van de voorligger.

Deze functie is met name geschikt voor rijomstandigheden op de snelweg in halfdicht of vloeiend verkeer door te voorkomen dat de regelaar systematisch wordt losgekoppeld telkens wanneer een voorligger komt. Inderdaad, zodra de radar een wagen detecteert, wordt een constante kloof gehandhaafd door de snelheid van de wagen automatisch te verminderen tot 20 km / u dankzij het remmen op de motor door op het gaspedaal in te werken. Wanneer de rijstrook vrijkomt, hervat de regelaar de aanvankelijk gevraagde snelheid. Als de vertraging van 20 km/u niet voldoende is om het gat te behouden, waarschuwt de cruisecontrol de bestuurder en geeft de besturing terug aan de bestuurder.
ADAPTIEF MET STOP-FUNCTIE
De wagen is uitgerust met een radar die in het midden van de voorbumper is geïnstalleerd, met een maximaal bereik van 150 meter. Tussen 30 km/u en 180 km/u biedt de adaptieve cruisecontrol met stopfunctie (ACC Stop) 2 functies:

Automatische handhaving van de voertuigsnelheid op de door de bestuurder geprogrammeerde waarde en
Automatische aanpassing van de afstand met de wagen voor u (3 vooraf ingestelde niveaus: ver, normaal en dichtbij)
Dit systeem detecteert een voor hem rijdende wagen in dezelfde rijrichting. Het past automatisch de snelheid van de wagen aan die van de voorligge, met behulp van de motorrem en het remsysteem (de remlichten gaan dan aan), om een ​​constante afstand aan te houden tot de '' volledige stop van de wagen (voor wagen uitgerust met een automatische versnellingsbak) of tot 30 km/u (voor een wagen uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak)Verkrijgbaar als standaard of als optie, afhankelijk van de modellen en motoren .
MOTORISATIE
GRIP CONTROL 
Dankzij zijn duimwiel op de middenconsole vergroot de Grip Control het gebruiksbereik van de wagen door de tractie aan te passen in omstandigheden met weinig grip. Dit gepatenteerde systeem werkt samen met een specifiek aangepast pneumatisch samenstel.

Veelzijdig en flexibel, Grip Control optimaliseert de tractie op basis van het afgelegde terrein door op de voorwielen in te werken. Het systeem geeft de bestuurder te allen tijde de controle. Deze laatste kan dankzij de Standard-modus namelijk op elk moment vertrouwen op de intelligentie van deze apparatuur, of de gewenste modus selecteren met de draaiknop:
 • De standaardmodus is bedoeld voor normale wegomstandigheden met een laag slippercentage.
 • De sneeuwmodus past de slip van elk van de voorwielen onmiddellijk aan de gripomstandigheden aan. Zodra de wagen een snelheid van 50 km/h bereikt, schakelt het systeem over naar de standaardmodus.
 • Met de All-Road-modus kan je zich rustig voortbewegen op glad terrein (modder, nat gras, enz.). Het start de wagen in deze specifieke omstandigheden door het maximaal mogelijke koppel over te brengen op het grijpwiel. Als sperdifferentieel (DGL) is het bijzonder geschikt voor trails en actief tot 80 km/u.
 • De zandmodus houdt de slip op beide aandrijfwielen tegelijkertijd vast om vooruitgang op zachte grond mogelijk te maken en het risico op dichtslibben te beperken. Deze modus is functioneel tot 120 km/u en schakelt dan over naar de standaardmodus.
 • De ESP Off-modus geeft de bestuurder de vrijheid om ESP en Grip Control volledig los te koppelen, tot 50 km/u, en om de tractie volledig autonoom te beheren.
ADVANCED GRIP CONTROL
Het verbeterde tractiesysteem "Advanced Grip Control" heeft de volgende uitrustingen:
 • Geoptimaliseerde tractiecontrole met deze vijf gripmodi (Normaal, Sneeuw, Modder, Zand, ESP Uit) die worden bediend door een draaiknop op de middenconsole
 • 18 '' M + S specifieke bandenmontage (modder en sneeuw)
 • Hill Assist Descent Control (HADC), een nieuwe Hill Assist-functie waarmee je jouw wagen en zijn traject op steile hellingen veilig en volledig kunt controleren. Het systeem is innovatief omdat het de wagen op een zeer lage snelheid (3 km/u) kan houden, waardoor controle en veiligheid wordt geboden in situaties waarvan bekend is dat ze angst veroorzaken.

Deze functie kan worden geactiveerd via een speciale druk op de middenconsole voor een snelheid van minder dan 70 km/u. Onder de 30 km/u wordt het systeem actief.
Bij een flauwe helling of als er geen moeilijkheden zijn, kan de bestuurder het gas- en rempedaal loslaten. Als de versnellingsbak in de eerste of tweede versnelling staat, wordt de snelheid geregeld.
Bij een steile helling en/of bewegingsmoeilijkheden kan de HADC-functie worden geactiveerd door naar neutraal te schakelen. De snelheid die bij de afdaling wordt aangehouden, is lager om de veiligheid te verbeteren.

De HADC-functie past zich aan de helling aan:

 • tussen 5 en 8% convergeert de functie naar een snelheid van 17 km/h
 • meer dan 8% regelt de functie de snelheid tussen 3 en 17 km/h
ACTIVE SAFETY BRAKE
De Active Safety Brake (automatische noodrem) grijpt in na de waarschuwing, als de bestuurder niet snel genoeg reageert en de wagen niet remt. Zo draagt ​​het, zonder enige actie van de bestuurder, bij aan het vermijden van een aanrijding of aan het beperken van de ernst daarvan door de snelheid van de wagen te verminderen. Geregistreerde wagens, die in dezelfde rijrichting rijden of stilstaan, worden door het systeem in aanmerking genomen, evenals voetgangers op het spoor (fietsen, motorfietsen, dieren en voorwerpen op de weg worden niet gedetecteerd). De Active Safety Brake werkt als:
 
 • De snelheid van de wagen ligt tussen 5 km/u en 140 km/u wanneer een bewegende wagen wordt gedetecteerd.
 • De snelheid van de wagen niet hoger dan 80 km/u is wanneer een stilstaande wagen wordt gedetecteerd. 
 • De snelheid van de wagen niet hoger is dan 60 km/u wanneer een voetganger wordt gedetecteerd.
ONVRIJWILLIGE RIJSTROOKOVERSCHRIJDING ALERT (AFIL)
STANDAARD
De onvrijwillig rijstrookoverschrijdingswaarschuwing is een systeem dat, met behulp van een camera die doorlopende of onderbroken lijnen herkent, het onvrijwillig overschrijden van een lijnmarkering op de grond van de rijstroken detecteert. Voor veilig rijden analyseert de camera het beeld en geeft vervolgens een visuele en akoestische waarschuwing in geval van een stuurafwijking als de aandacht van de bestuurder wordt verminderd en de snelheid boven 80 km/u komt.
ACTIEF
Tussen 65 en 180 km/u voert de actieve waarschuwing voor onvrijwillige rijstrookoverschrijding ook een rijcorrectie uit: zodra het systeem een ​​risico op onvrijwillige overschrijding van een van de markeringslijnen op de grond detecteert, werkt de besturing geleidelijk tegen om de wagen op de oorspronkelijke rijstrook. Als hij de baan van zijn wagen wil behouden, kan de bestuurder de correctie voorkomen door het stuur stevig vast te houden (bijvoorbeeld tijdens een uitwijkmanoeuvre). De correctie wordt onderbroken zodra de richtingaanwijzers worden geactiveerd.
DODEHOEKSVERKLIKKER
STANDAARD
De dodehoeksverklikker informeert de bestuurder over de aanwezigheid van een wagen in de aangrenzende rijstrook rechts of links in zijn dode hoek. Deze uitrusting is verkrijgbaar met parkeerhulp voor en achter of Visiopark 1.
ACTIEF
Tussen 12 km/u en 140 km/u waarschuwt dit systeem de bestuurder voor de aanwezigheid van een andere wagen in de dode hoek van zijn wagen, wanneer dit een potentieel gevaar vormt. De waarschuwing wordt gegeven door een waarschuwingslampje dat in de spiegel aan de betreffende zijde gaat branden zodra een voertuig (wagen, vrachtwagen, fiets) wordt gedetecteerd.

Dit systeem werkt in combinatie met Active Lane Departure Warning: naast het vaste knipperlicht in de achteruitkijkspiegel aan de betreffende kant, zal een koerscorrectie worden gevoeld als een lijn wordt overschreden terwijl het knipperlicht is geactiveerd, om de bestuurder te helpen om een ​​aanrijding te voorkomen.
WAAKZAAMHEID VAN DE BESTUURDER
RIJTIJD WAARSCHUWING
De rijtijdwaarschuwing is een waarschuwing die afgaat zodra het systeem detecteert dat de bestuurder na twee uur rijden met een snelheid van meer dan 65 km/u geen pauze heeft genomen. Deze waarschuwing resulteert in de weergave van een bericht waarin je wordt verzocht een pauze te nemen, vergezeld van een geluidssignaal.

WAARSCHUWING BESTUURDERSCONCENTRATIE
De rijtijdwaarschuwing wordt aangevuld met het waarschuwingssysteem voor de bestuurder. De wagen is uitgerust met een camera aan de bovenkant van de voorruit om zijn traject te analyseren. Het systeem beoordeelt de waakzaamheid van de bestuurder door de afwijkingen van het pad van de markeringen op de grond te identificeren. Het kan dan verschillende niveaus van hoorbare en visuele waarschuwingen activeren (“Wees waakzaam!” Of “Neem een ​​pauze!”).