CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

AUTONOOM MANIFEST

/image/06/1/peugeot-e-legend-1809heme502-small.454061.jpg
/image/06/1/peugeot-e-legend-1809heme502-small.454061.jpg

Peugeot e-Legend concept is voor het merk PEUGEOT synoniem met een 100% autonome, elektrische en geconnecteerde rijervaring.

MAAK MEER TIJD

/image/06/6/peugeot-e-legend-1809heme319-small.454066.jpg

De Responsive i-Cockpit biedt nog meer mogelijkheden voor een intense en gepersonaliseerde rijervaring met keuze uit 4 rijmodi.
In een wereld met zoveel stimuli als die waarin we vandaag leven, wordt “me-time” zowat de ultieme luxe.
De zelfrijdende auto biedt de mogelijkheid om meer tijd te maken voor zichzelf en een nieuwe manier van autorijden te ervaren.

VIER RIJMODI

/image/06/4/peugeot-e-legend-1809heme327-small.454064.jpg /image/06/3/peugeot-e-legend-1809heme324-small.454063.jpg

De Peugeot e-LEGEND CONCEPT biedt keuze uit vier rijmodi, afhankelijk van de verkeerssituatie of de ingesteldheid van de bestuurder.

TWEE AUTONOME RIJMODI

SOFT: mix van digitale materie en informatie beperkt tot het strikte minimum,

SHARP: maximale connectie met digitale activiteiten (social media, agenda, enz.) en mogelijkheid tot dynamische typering van de wagen.

TWEE MANUELE RIJMODI

LEGEND: "cruise"-modus met verwijzing naar de drie klokken van de 504 Coupé en digitaal bewerkt hout op de diverse schermen.

BOOST: dynamische en intense rijervaring dankzij de krachtige elektrische aandrijving. 180° immersie door projectie van de weg op een groot scherm.

In de autonome rijmodus wordt de interieurconfiguratie van de Peugeot e-LEGEND CONCEPT aangepast met behulp van "direction by wire" technologie: het stuur verdwijnt onder de soundbar waardoor het 49" scherm volledig vrijkomt, de voorzetels kantelen, de zijdelingse armsteunen schuiven automatisch uit waardoor een grote opbergruimte en een inductielaadzone voor smartphones vrijkomen, terwijl de belangrijkste functies nog steeds kunnen worden bediend via de middenconsole die is geïntegreerd in de bestuurderszetel.

De inzittenden kunnen zich nu volledig ontspannen en bijvoorbeeld een video game spelen of een film kijken op het centrale gebogen scherm of de individuele schermen die zijn geïntegreerd in de zonnekleppen.

100% ELEKTRISCHE AANDRIJVING

/image/06/2/peugeot-e-legend-1809heme300-small.454062.jpg

Samen met SOUNDHOUND Inc.®, leider inzake artificiële intelligentietechnologieën, werd voor de Peugeot e-LEGEND CONCEPT een persoonlijke assistent met stembediening voor autonoom rijden ontwikkeld.
Met één enkele zin kan de bestuurder een rijmodus selecteren, een playlist naar keuze beluisteren of de elektrisch bediende deuren van de wagen sluiten.
Het systeem antwoordt met de gedigitaliseerde stem van Gilles Vidal (directeur van Design Peugeot) en begrijpt 17 talen! Over 2 jaar is een aangepaste versie beschikbaar voor de seriemodellen van Peugeot.

GECONNECTEERDE AUDIO

Samen met SOUNDHOUND Inc.®, leider inzake artificiële intelligentietechnologieën, werd voor de Peugeot e-LEGEND CONCEPT een persoonlijke assistent met stembediening voor autonoom rijden ontwikkeld.

Met één enkele zin kan de bestuurder een rijmodus selecteren, een playlist naar keuze beluisteren of de elektrisch bediende deuren van de wagen sluiten. Het systeem antwoordt met de gedigitaliseerde stem van Gilles Vidal (directeur van Design Peugeot) en begrijpt 17 talen!

Over 2 jaar is een aangepaste versie beschikbaar voor de seriemodellen van Peugeot.

/image/06/5/-dsc8312-small.454065.jpg

Peugeot en FOCAL bereiden samen de audio van de toekomst voor, waarbij kwaliteit en innovatie worden gecombineerd voor een unieke luisterervaring.
Een audiosysteem van FOCAL® staat garant voor een sublieme geluidsweergave, ongeacht de bron. Het audiosysteem van de Peugeot e-LEGEND CONCEPT brengt de audio van de toekomst aan boord, met 2 innovatieve audiofuncties:

"mapping" waarmee bijvoorbeeld alleen de bestuurder navigatieberichten te horen krijgt terwijl de andere inzittenden muziek blijven beluisteren,

"zoning" waarmee content volledig kan worden gepersonaliseerd en de inzittenden elk in een aparte geluidsbubbel zitten zonder elkaar te storen.