CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

25.02.2019 - Nieuwe Peugeot 208

Peugeot 208

NEW PEUGEOT 208

In een B-segment waar uniformiteit steeds vaker de norm wordt, ten koste van rijplezier en jeugdigheid, verleidt Peugeot met zijn nieuwe 208.

Omdat de autosector voortdurend verandert en de energietransitie reële opportuniteiten met zich meebrengt, wordt de nieuwe Peugeot 208 van bij zijn lancering verkrijgbaar met drie mogelijke energiebronnen: elektrisch, benzine en diesel. Wie kiest voor een 208, kan gewoon de aandrijving kiezen die op zijn behoeften is afgestemd.

Deze nieuwe generatie van de 208 sluit perfect aan bij de hogere positionering van het merk en onderscheidt zich door zijn scherpe lijnen, vol jeugdigheid en energie.

Hij vernieuwt echter niet alleen met zijn opvallende stijl, maar ook met een nieuwe generatie van de Peugeot i-Cockpit© met driedimensionaal head-up display en een waaier aan rijhulpsystemen uit de hogere segmenten.

FUTURISTIC & YOUNG

Peugeot 208
Peugeot 208
Peugeot 208

De wereld verandert. De nieuwe uitdagingen vragen oplossingen op maat, zowel in de auto als daarbuiten. Gesterkt door 208 jaar geschiedenis engageert Peugeot zich op serene en concrete wijze voor het tijdperk van de energietransitie, door een opwindende en geruststellende toekomstvisie voor te stellen: #UNBORINGTHEFUTURE.

Als jongste vrucht van die toekomstvisie bevestigt de nieuwe Peugeot 208 zijn jeugdige karakter door de nadruk te leggen op zijn energie, zijn spontaneïteit en de waarden van het merk: Allure, Excellentie en Emotie. Zijn atletische lijn roept sportiviteit op. Zijn verzorgde en kwalitatieve design geeft hem een hoogwaardig karakter dat perfect aansluit bij de hogere positionering van het Peugeot-gamma.

INTELLIGENT GAMMA

Peugeot 208

De nieuwe Peugeot 208 is verkrijgbaar in vijf uitrustingsniveaus: Access, Active, Allure, GT Line en GT. 

De topversies GT Line en GT onderscheiden zich door specifieke stijlkenmerken:

 • ‘full led’-koplampen met een lichtsignatuur met drie klauwen,
 • wielkastverbreders en zwart gelakte ruitranden,
 • 17” gediamanteerde lichtmetalen velgen met inzetstukken,
 • interieur met verzorgde details: zwarte accenten in de hemelbekleding, stiknaden in de kleur Adamite, keuze uit acht kleuren voor de sfeerverlichting, dynamische zetels, aluminium pedalen.

 De uitvoering GT, die is voorbehouden aan de Peugeot e-208, is nog makkelijker herkenbaar dankzij:

 • een exclusieve bekleding in Alcantara©/Gréval grijs, in combinatie met een technisch 3D-weefpatroon,
 • 17” lichtmetalen velgen met specifieke inzetstukken.

ULTRAVEILIG

Peugeot 208

Met het nieuwe Drive Assist-systeem opent de nieuwe Peugeot 208 de weg naar semiautonoom rijden, mede dankzij de rijhulpsystemen van de jongste generatie, die hun gelijke niet kennen in dit segment:

 • adaptieve snelheidsregelaar met Stop & Go-functie (met EAT8-automaat) en instelbare adviesafstand ten opzichte van voorliggers. Bij het volgen van de file vertrekt de wagen automatisch weer wanneer hij minder dan drie seconden heeft stilgestaan. Staat hij langer dan drie seconden stil, dan dient de bestuurder even het gaspedaal of de bedieningshendel aan het stuur aan te tikken om de functie opnieuw te activeren. De functie is beschikbaar vanaf 0 km/u. Met de 30 km/u-functie van de handgeschakelde versnellingsbak wordt de snelheidsregelaar gepauzeerd wanneer het systeem de wagen afremt tot minder dan 30 km/u. De bestuurder moet zelf verder remmen en ontkoppelen tot de wagen stilstaat.
 • rijstrookassistent met behoud van de positie op de rijstrook, waarbij de bestuurder de positie kiest (gekoppeld aan de adaptieve snelheidsregelaar met Stop & Go);
 • Full Park Assist met ‘Flankguard’-perimeter (met de EAT8-automaat). Het systeem bedient automatisch de stuurinrichting, het gaspedaal en de remmen om parkeerplaatsen in en uit te rijden;
 • automatische noodremhulp van de nieuwste generatie (detecteert zowel overdag als ‘s nachts voetgangers en fietsers bij snelheden van 5 tot 140 km/u) plus een botswaarschuwing;
 • actieve rijstrookassistent die voorkomt dat u onbedoeld de rijstrook- of zijmarkeringen van de weg overschrijdt door uw traject te corrigeren vanaf 65 km/u;
 • waakzaamheidsassistent voor de bestuurder die bij lange afstanden en snelheden van meer dan 65 km/u de microbewegingen van het stuur volgt om na te gaan of de bestuurder geconcentreerd blijft;
 • automatische omschakeling tussen dim- en grootlichten;
 • herkenning van snelheidsborden en -aanbevelingen;
 • uitgebreide herkenning van verkeersborden (stop, verboden rijrichting);
 • actieve dodehoekassistent (met trajectcorrectie) vanaf 12 km/u;
 • elektrische parkeerrem.

ONTDEK DE NEW 208