PEUGEOT 308 

Gemengde CO2-uitstoot: 121 tot 151 g/km
Gemengd brandstofverbruik : 4,6 tot 6,7 l/100 km

 

PEUGEOT 308: de compacte 5-deurs hatchback

 

Herontdek de compacte PEUGEOT 308 hatchback met zijn zéér assertieve persoonlijkheid. Met zijn PEUGEOT digitale i-Cockpit® staat hij garant voor verjongend rijplezier.

 

UITGEPUURD DESIGN*

*Geraffineerd design

De laatste nieuwe look van de PEUGEOT 308 in Vertigo blauw benadrukt zijn karakter en zijn vlotte, sportieve stijl.  Zijn expressieve voorkant plaatst de iconische leeuw centraal en openbaart zijn oerkracht in de vorm van een bolvormige motorkap, een verticale grille met dambordpatroonStandaard verkrijgbaar op de GT- en GT Pack-versieen een dynamische bumperStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type..

KOPLAMPEN

OPMERKELIJK AANWEZIG

 

Om het karakter van de PEUGEOT 308 in de verf te zetten, is deze wagen uitgerust met een lichtsignatuur ingebouwd in de Full LEDStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type-koplampen, die zowel tijdens de dag als 's nachts zijn persoonlijkheid benadrukken. Met de scrollende LED-indicatorlampenStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het typeen de LED-mistlampenStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het typestaat de technologische verfijning van de Peugeot 308 op punt.

ACHTERLICHTEN

EEN OM IN HET OOG TE HOUDEN

 

Al van bij het eerste moment dat de PEUGEOT 308 in je gezichtsveld opduikt, valt het herkenbare, katachtige uiterlijk van de achterkant op. Het hedendaagse ontwerp van de drieklauw in de achterlichten is het handelsmerk van de Peugeot.

INTERIEUR

EEN GERAFFINEERD INTERIEUR

 

Je valt ongetwijfeld voor het charmante interieur van de PEUGEOT 308, met zijn strakke uitzicht, zijn klassevolle bekleding en zijn nauwgezette afwerking.

COMFORT

COMFORT BOVEN ALLES

 

Of je nu vooraan of achteraan zit aan boord van deze geraffineerde PEUGEOT 308, eens je in het ergonomische, knusse design van de zetels neergevleid bent, wordt rijden meer dan ooit een ultieme belevenis.

PANORAMISCH DAK

EEN GERUSTSTELLING VAN BEGIN TOT EIND

 

Of je nu voor- of achteraan zit, reizen voelt als een geruststelling onder het uitgestrekte, panoramische glazen dakOptioneel of niet verkrijgbaar naargelang het typemet verduisteringsgordijn, dat zich in het midden van de PEUGEOT 308 bevindt.

EEN GERAFFINEERDE RIJBELEVING*

* Een unieke rijbelevenis

 

Neem plaats in het interieur van de PEUGEOT 308, een universum dat volledig ontworpen is om je een verjongende rijbeleving aan te bieden.

 

Van zodra je plaatsneemt in de PEUGEOT digitale i-Cockpit®, maak je kennis met een flexibele en intuïtieve rijbeleving, dankzij het compacte vollederen stuur, het digitale Head-Up instrumentenbord en het 7" capacitieve touchscreen met glanzende afwerking.

 

NIEUW DIGITAAL INSTRUMENTENBORD
Dankzij het nieuwe digitale Head-Up instrumentenbord wordt alle belangrijke rij-informatie binnen je gezichtsveld getoond. Je kunt je rijbeleving personaliseren door één van de 6 beschikbare displaystanden te kiezen, waaronder één die je toelaat je navigatie te bekijken zonder je ogen van de baan af te wenden. 
RIJSENSATIES OP HOOG NIVEAU

Versterk je rijplezier met de perfecte, authentieke klank van het Denon Hi-Fi pakketOptioneel of niet verkrijgbaar naargelang het type, voor een ultieme soundtrack tijdens het rijden.

Om je rijbeleving nog te verbeteren, activeer je het Driver Sport-PakketStandaard verkrijgbaar op de GT- en GT Pack-versie, dat bepaalde instellingen zoals het reactievermogen van het gaspedaal of het motorgeluid beheert. Sportieve bestuurders tillen zo hun rijbelevenis naar een hoger niveau.

 
NIEUW DIGITAAL INSTRUMENTENBORD
Dankzij het nieuwe digitale Head-Up instrumentenbord wordt alle belangrijke rij-informatie binnen je gezichtsveld getoond. Je kunt je rijbeleving personaliseren door één van de 6 beschikbare displaystanden te kiezen, waaronder één die je toelaat je navigatie te bekijken zonder je ogen van de baan af te wenden. 
RIJSENSATIES OP HOOG NIVEAU

Versterk je rijplezier met de perfecte, authentieke klank van het Denon Hi-Fi pakketOptioneel of niet verkrijgbaar naargelang het type, voor een ultieme soundtrack tijdens het rijden.

Om je rijbeleving nog te verbeteren, activeer je het Driver Sport-PakketStandaard verkrijgbaar op de GT- en GT Pack-versie, dat bepaalde instellingen zoals het reactievermogen van het gaspedaal of het motorgeluid beheert. Sportieve bestuurders tillen zo hun rijbelevenis naar een hoger niveau.

 

DOORGEDREVEN EFFICIËNTIE*

*Een opmerkelijke doeltreffendheid


Zij die van prestaties en doorgedreven rijplezier op topniveau houden, kunnen kiezen voor een PEUGEOT 308 met motor van de laatste generatie op ofwel benzine, zoals de PureTech, of op diesel, zoals de BlueHDi.

 

Afhankelijk van het type motor, is er een compacte hatchback met een 6-traps manuele schakeling of een EAT8EAT8: Efficient Automatic Transmission 8 – automaat met 8 versnellingen8-traps automatische versnellingsbak, die snel en vlot schakelen mogelijk maakt.

 

Met de hoogtechnologische rijhulpsystemenStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het typevan de PEUGEOT 308, zoals Adaptive Cruise Control,  Active Safety BrakeAutomatisch noodremsysteem.en Distance Alert of Active Blind Spot Monitoring, ga je volledig gerustgesteld de baan op.

 

De state-of-the-art uitrustingStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het typemet het Speed Limit Recognition & Recommendation-systeem, het Automatic Smartbeam Assist-systeem en het Active Lane Departure Warning-systeem, zorgt ervoor dat je tijdens je lange ritten optimaal rijcomfort geniet.

 

En met het parkeersysteem Visiopark 1Optioneel of niet verkrijgbaar naargelang het typeof Park AssistOptioneel of niet verkrijgbaar naargelang het typein de compacte hatchback wordt parkeren een fluitje van een cent.

 

=>Bekijk hieronder de 3D-videos waarin de rijhulpsystemen van de PEUGEOT 3083D-illustraties van de PEUGEOT 308 tonen een aantal visuele onjuistheden.getoond worden 

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

 

Dit systeemStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het typereduceert automatisch de snelheid van de wagen door middel van motorremmen en het inschakelen van het rempedaal, al naargelang de afstand met de voorligger. Op deze manier wordt er een veilige afstand gehouden met de voorligger tot de wagen stilstaat (bij wagens met een automatische versnellingsbak) of tot de wagen een snelheid van 30 km/u aanhoudt (bij wagens met een manuele versnellingsbak).

ACTIVE SAFETY BRAKE (Automatisch noodremsysteem)

 

Het Active City BrakeAutomatisch noodremsysteem met waarschuwingssignaal bij risico op botsen. Standaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type.-systeem is een hulpmiddel bij het remmen.

 

De Distance Alert-functie dient om de bestuurder te waarschuwen dat zijn wagen mogelijk een risico loopt op botsen met de voorligger of met een voetganger op de weg.

 

Het Active Safety Brake-systeem zal tussenkomen na het geven van een waarschuwingssignaal als de bestuurder zelf niet snel genoeg reageert en het rempedaal niet indrukt.

 

Het systeem helpt bij het vermijden van botsingen of begrenst de impact ervan door de snelheid van het voertuig te reduceren zonder dat er enige respons van de bestuurder nodig is.

LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

 

Het Lane Departure Warning SystemStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het typemaakt gebruik van een camera om onverwachte overschrijdingen van de volle en de gebroken lijn op de weg te detecteren. Het systeem zal het traject van het voertuig corrigeren met behulp van de stuurinrichting.

HERKENNING VERKEERSBORDEN

 

Het systeemStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het typedetecteert en leest automatisch verkeersborden met een snelheidslimiet en 'einde snelheidsbegrenzingsborden' met een camera die bovenaan de vooruit is gemonteerd.

 

Of het systeem nu actief is of niet, bij gebruik van de cruisecontrol of de snelheidsbegrenzer zal het systeem vragen of je de aanbevolen snelheid, die door de camera van het verkeersbord wordt afgelezen, automatisch wilt instellen.

BLIND SPOT MONITORING

 

Dankzij de ultrasoundsensoren in de voor- en achterbumpers  zal het Blind Spot MonitoringStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type-systeem de bestuurder verwittigen in het geval dat een voertuig zich in de dode hoek op een ander baanvak bevindt, zij het links of rechts van de wagen.

VISIOPARK 1

 

Het Visiopark 1-systeemStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het typewaarmee jouw PEUGEOT 308 is uitgerust, beschikt over een 180º videocamera geïnstalleerd op het kofferdeksel, dat je toelaat de onmiddellijke omgeving van je compacte hatchback te bekijken via het touchscreen. De parkeersensoren dragen bij tot de informatie die via de bovenkant van het voertuig wordt aangeleverd.

AUTOMATISCH INSCHAKELEN GROOTLICHT

 

De PEUGEOT 308 is uitgerust met een camera bovenaan op de voorruit, waarmee lichtbronnen worden geanalyseerd. Dit systeemStandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het typeschakelt automatisch van grootlicht naar dimlicht al naargelang de helderheid en de aanwezigheid van andere wagens op de baan. Daardoor kan het systeem het gebruik van je grootlicht optimaliseren, wat tot een betere veiligheid leidt.

GECONNECTEERDE DIENSTEN

VERBETER JE PEUGEOT-BELEVING

 

De lijst met diensten is lang, de voordelen eindeloos.
 
Ontdek hoe geconnecteerd PEUGEOT is.

MYPEUGEOT® APP

 

Beheer je PEUGEOT 308 vanop afstand met de gratis MyPeugeot®Afhankelijk van je toegang tot het mobiele netwerk en beschikbaar al naargelang de bestemmingapp en geniet van de gepersonaliseerde dienstverlening, die in realtime met je account synchroniseert:

 

• Houd de staat van je wagen in het oog (ritgegevens, locatie).

• Vlotte en snelle toegang tot bijstand.

• Beheer het onderhoud en de noodzakelijke diensten van je wagen.

VOOR PROFESSIONELEN

PEUGEOT 308

Maak kennis met het uitgepuurde design van de PEUGEOT 308, de compacte hatchback met de PEUGEOT digitale i-Cockpit®, dat, samen met een opmerkelijke efficiëntie, een unieke rijbeleving oplevert en ontworpen is om aan al de behoeften van zakelijke klanten tegemoet te komen.