CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

Alle personenwagens van Peugeot WLTP gehomologeerd

/image/61/1/peugeot-5008-0709styp-100.65179.65179.312611.jpg

Alle personenwagens van Peugeot WLTP gehomologeerd

Publicatiedatum: 29/08/2018

Het volledige gamma personenwagens van Peugeot is voor de klanten beschikbaar vanaf het ogenblik dat het nieuwe WLTP-protocol op 1 september van kracht wordt.


De technologie van de PureTech- en BlueHDi-motoren die sedert september 2017 werden geïntroduceerd laat Peugeot toe om wagens aan te bieden die de nieuwe drempelwaarden respecteren inzake NOx-, CO2- en partikeluitstoot die deze nieuwe reglementering vanaf 1 september 2018 voorschrijft.

De Groep PSA heeft ervoor gekozen om hierop te anticiperen door te investeren in de meest efficiënte zuiveringstechnologieën zoals SCR (Selective Catalytic Reduction), dat in 2013 werd geïntroduceerd op de BlueHDi-dieselmotoren, en GPF (Gazoline Particulate Filter) op de Pure-Tech-benzinemotoren met directe injectie.

Het nieuwe WLTP-protocol (Worldwide harmonized Light Vehicle Test Procedure) geldt vanaf 1 september 2018 voor alle personenwagens die in de Europese Unie op de markt komen. De WLTP-test is gebaseerd op realistische rijcycli die de reële rijomstandigheden zo dicht mogelijk benaderen wat betreft afstand, gemiddelde snelheid, stoptijd en temperatuur. Deze tests leveren gehomologeerde verbruiks- en emissiewaarden op die representatiever zijn voor het gebruik door de klant en de precieze configuratie van het voertuig. Bovendien worden de testbankresultaten inzake uitstoot van CO2, NOx en partikels ook nog gecontroleerd in reële rijomstandigheden op de weg.

Peugeot  blijft overigens de mogelijkheid bieden om een raming te krijgen van het reële verbruik van zijn modellen op basis van een protocol ontwikkeld in samenwerking met de NGO's Transport & Environnement en France Nature Environnement, waarvan de resultaten zijn gecertifieerd door Bureau Veritas. Meer informatie vindt u in de betreffende rubriek van de Peugeot-website.