CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

PEUGEOT CONNECT SOS

peugeotconnectsos

PEUGEOT CONNECT SOS

EEN KNOP DIE LEVENS REDT

Peugeot Connect SOS is het noodoproepsysteem dat Peugeot in 2003, als  eerste in Europa, installeerde in wagens met compatibele telematica. Tegen 2018 wordt het systeem verplicht in alle in Europa verkochte wagens. In een noodsituatie kan zo de meest adequate hulp ter plaatse worden gestuurd. Peugeot heeft al heel wat ervaring met het systeem: ruim 1.000.000 wagens zijn ermee uitgerust, wat duizenden interventies in heel Europa mogelijk maakte. De technologie – voor zijn innovatie op het gebied van rijveiligheid bekroond met de ‘Euro NCAP Advanced Award’ – is vandaag belangrijker dan ooit.

peugeotconnectsos

EEN BEPROEFD SYSTEEM DAT ZIJN DEUGDELIJKHEID HEEFT BEWEZEN

Peugeot Connect SOS is een volledig autonoom noodoproepsysteem met  geolokalisatie. Deze Peugeot service, 24/7 operationeel, is beschikbaar in elke wagen die standaard of optioneel werd uitgerust met het Connect SOS-systeem of één van de ingebouwde GPS-navigatiesystemen Peugeot Connect Nav of Connect Com 3D. Een specifiek abonnement is niet nodig. Het system kan in meer dan tien Europese landen worden gebruikt. Wanneer u betrokken raakt in een ongeval, plots onwel wordt, het slachtoffer bent van verkeersagressie óf getuige van een gevaarlijke situatie, dan volstaat het om de SOS-knop in te drukken en, waar u ook bent, wordt u doorverbonden met een operator in uw eigen taal. Slaagt u er niet in de Connect SOS-knop in te drukken? Meteen nadat de airbags of de pyrotechnische veiligheidsgordels worden geactiveerd, zendt uw wagen automatisch een noodsignaal uit en wordt uw positie bepaald. Omdat elke minuut telt.

EEN ENGELBEWAARDER VOOR UW MEDEWERKERS

Omdat er geen kostbare tijd mag verloren gaan, draagt Peugeot Connect SOS bij tot een snelle interventie van de hulpdiensten en helpt zo de ernst van de verwondingen en het aantal doden op de weg te verminderen. Alle elementen vallen als puzzelstukjes in elkaar en resulteren in een snelle en efficiënte oplossing. De operator in het callcenter reageert alert, schat de situatie in en stuurt meteen de nodige hulpdiensten ter plaatse. De brandweer spreekt altijd over het ‘gouden uur’ bij trauma’s. Hoe sneller de hulpverleners bloedingen kunnen stelpen en kritieke breuken stabiliseren, hoe kleiner het risico op overlijden is. Supersnel reageren en ingrijpen is daarom van levensbelang. Ook vanuit psychologisch oogpunt spelt Peugeot Connect SOS een essentiële rol: dankzij het rechtstreekse contact met een gesprekspartner, doet het systeem de impact van stress en angst dalen. Zo wegen alle gevolgen – lichamelijke letsels én het emotioneel schokeffect – minder zwaar door. Peugeot Connect SOS redde al zó veel levens dat zelfs de technici die het in de Peugeots installeren, zich bewust zijn van de verantwoordelijkheid die ze dragen.

MEER DAN EEN KNOP: EEN LEVENSREDDER

Elke stap in het Connect SOS-systeem is doorslaggevend. De medewerkers voelen zich betrokken bij de effi ciëntie van het systeem dat achter die kleine ‘knop’ schuilgaat. Een Connect SOS-inspectrice getuigt: “De correcte montage en contrôle van de knop, is eigenlijk al een vorm van bescherming. Ik bescherm iemand door de technologie in een wagen te installeren. Net zoals een moeder voor haar kinderen zorgt. Wie op die manier een leven kan redden, heeft toch heel wat bereikt.” Een operator in het callcenter vertelt: “Op het moment dat ik zo’n oproep ontvang, gaat de adrenaline de hoogte in. Het is heel belangrijk om adequaat te reageren door de juiste vragen te stellen en de mensen gerust te stellen.” Een bij een ongeval betrokken chauffeur beseft: “Tot op de dag van het ongeval was de Connect SOS-knop een gewone knop in mijn wagen. Maar, na mijn ongeval, is dat veranderd. Ik zie echt de mens in het callcenter achter die knop. Ik weet dat er veel gebeurt in de fabriek. Voor mij is dit geen gewone knop meer, hij is echt levensreddend.”