CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

19.09.18 - The Original Testdrive Soundtrack

The Original Test Drive Soundtrack
The Original Test Drive Soundtrack

UNIEKE TESTRIT

The Original Test Drive Soundtrack is een unieke testrit aan boord van de radicale berline, de nieuwe Peugeot 508. Tijdens deze testrit kon de chauffeur, die vooraf geselecteerd was, niet alleen de wagen testen, maar vooral ook genieten van een muzikale begeleiding in perfecte harmonie met de weg, dankzij het hi-fi premium Focal® systeem.

The Original Test Drive Soundtrack

WEERGALOZE OPZET

Peugeot is tot het uiterste gegaan om deze weergaloze testrit te verwezenlijken. Camera’s filmden de route en de chauffeur. Al deze beelden werden live vertoond aan Jean-François Zygel die, in functie van de weg en de rijstijl, een geimproviseerd muziekstuk speelde op de Pleyel-piano.

The Original Test Drive Soundtrack

DE ONTMOETING

De rijervaring eindigde op een positieve noot voor de testdriver, die na afloop van de rit ontdekte dat hijzelf de inspiratiebron was geweest voor de soundtrack waarnaar hij achter het stuur van de nieuwe Peugeot 508 had geluisterd.

HERBELEEF THE ORIGINAL TESTDRIVE SOUNDTRACK

JEAN-FRANÇOIS ZYGEL

Jean Francois Zygel

Jean-François Zygel is een Franse improvisatiepianist en componist. Hij heeft talloze jaren ervaring en ontving meerdere onderscheidingen voor zijn talent, waaronder de Victoire de la musique in 2006.

De uitdaging van "The Original Testdrive Soundtrack" accepteerde hij dan ook zonder enige twijfel. Een halfuur lang improviseerde de pianist op de majestueuze Pleyel-piano op het ritme van het traject van de wagen.

Aan het einde van de testrit mocht de gelukkige chauffeur zich – tot zijn grote verassing – bij Jean-François Zygel voegen op het podium. Daar wachtte hem een 80-koppig publiek dat, in de prestigieuze artiestenstudio van Daft Studios, de prestatie live had gevolgd.

RIJERVARING

508 The Original Testdrive Soundtrack

 Wat vond je van de test drive?

“Ik moet toch toegeven dat het de meest verrassende testrit is die ik ook heb gemaakt.”

“Ten eerste het landschap en dan natuurlijk de muziek, dat is voor mij echt belangrijk in een wagen.”

Philippe - Testdriver

DE PLEYEL PIANO

Pleyel Peugeot Designlab

Voor deze ongeziene ervaring hadden we een piano nodig met een onvergelijkbare klank... En daarvoor konden we rekenen op het Peugeot Design Lab, die ervaring en knowhow uit meer dan 200 jaar industriële innovatie en 120 jaar automobiele innovatie halen. De Pleyel is de eerste piano ooit waarbij het publiek de artiest ziet spelen uit elke gezichtshoek. Deze piano krijgt zijn dynamisme mee uit de autowereld. Het zachte, organische, aerodynamisch gestileerde silhouet doet soms denken aan de romp van een boot.

ONGEHOORDE GELUIDSKWALITEIT

Focale

Focal® staat bekend voor zijn zuivere, krachtige en gedetailleerde klank, met dank aan exclusieve en gepatenteerde technologieën.

Alle systeemcomponenten zijn stuk voor stuk speciaal ontworpen met het oog op een zo rijk en nauwkeurig mogelijke geluidsweergave die het origineel zo dicht mogelijk benadert.

Aan boord van de Peugeot 508 ervaar je zo de essentie en de spirit van het merk Focal dat kan bogen op 35 jaar knowhow en ervaring inzake HiFi-luidsprekers. In het comfortabele interieur kan je zo genieten van je favoriete muziek die perfect wordt weergegeven, tot in de kleinste details.

  • MEER OVER FOCAL®

PREMIUM Hi-Fi FOCAL SYSTEEM®

Hifi Ultimate Focale

FOTOS

ONTDEK DE 508 EN 508 SW