CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

19.06.2019 - Nieuwe SUV Peugeot 2008

/image/51/8/peugeot-2008-2019-120-fr.596518.jpg

#NEXT GEN SUV

/image/51/5/peugeot-2008-1906pc-129.596515.jpg

De wereld verandert. De nieuwe uitdagingen vergen oplossingen op maat, en dat in alle segmenten van de automarkt. Gesterkt door 208 jaar geschiedenis zet PEUGEOT zijn engagement in het tijdperk van de energietransitie op serene wijze voort.

Onze geruststellende toekomstvisie komt opnieuw tot uiting in de nieuwe PEUGEOT 2008 SUV. Hij toont aan dat technologie en rijplezier perfect hand in hand kunnen gaan. Hij vormt elke rit om tot een reis en biedt alle inzittenden de mobiliteit die ze nodig hebben.

De nieuwe PEUGEOT 2008 positioneert zich in het hart van het gamma compacte SUV’s door bij te dragen tot wat het merk vandaag de dag zo succesvol maakt: een bevestigend design en differentiatie door innovaties en technologie.

#UNBORING THE FUTURE

NEW PEUGEOT 2008

Met zijn krachtige en uitgesproken stijl oogt de nieuwe PEUGEOT 2008 SUV als een gebeiteld en verleidelijk voorwerp. Hij beantwoordt aan de ambitie om een opmerkelijk nieuw hoofdstuk te beginnen in de SUV geschiedenis van PEUGEOT en sluit perfect aan bij de huidige stijl van het merk terwijl hij toch een eigen persoonlijkheid heeft.

De nieuwe PEUGEOT 2008 SUV, die op het gloednieuwe en efficiënte CMP-platform (Common Modular Platform) staat, is verkrijgbaar met diverse motortypes. Zo kan elke klant de ideale motor kiezen op maat van zijn behoeften en gebruik: zuiver elektrisch, benzine of diesel.

Het gamma is opgebouwd rond vier afwerkingsniveaus: Active, Allure, GT Line en GT. Al deze versies zijn verkrijgbaar met een elektromotor, benzinemotor of dieselmotor.

EXTENDED EXPERIENCE

/image/51/7/peugeot-2008-1906styp-208.596517.jpg

Nog hoogtechnologischer: de nieuwe Peugeot i-Cockpit® 3D

De PEUGEOT i-Cockpit® rust nog steeds op dezelfde basis en garandeert een feilloze ergonomie om alle zintuigen wakker te houden:

  • Een compact stuur dat beter in de hand valt en een betere wendbaarheid verzekert;
  • Een groot HD-aanraakscherm binnen handbereik en in het gezichtsveld;
  • En voortaan een innovatieve driedimensionale head-up display.

Dit stuur, dat vandaag de dag al meer dan vijf miljoen verkochte PEUGEOTS siert, krijgt in de nieuwe PEUGEOT 2008 SUV een nieuwe interpretatie. De informatie staat perfect in het gezichtsveld van de bestuurder. Naargelang de versie projecteert het dashboard van de PEUGEOT i-Cockpit® 3D ze als een hologram. De indicaties zijn dynamisch en geanimeerd: ze komen dichter bij de ogen te staan naarmate ze belangrijker of dringender worden. Bovendien wonnen ze een halve seconde aan reactiesnelheid. De PEUGEOT i-Cockpit® 3D, die werd ingewijd door de nieuwe PEUGEOT 208, is een ware innovatie en een wereldprimeur voor dit segment. Ze komt alle facetten van het rijden ten goede: de efficiëntie, het leesgemak en de veiligheid staan op een ongezien niveau.

EXCITING CHOICE

/image/51/3/peugeot-2008-1906pc-115.596513.jpg

De geneugten van zuiver elektrisch rijden

Omdat elektrisch rijmt op magisch biedt de eerste elektrische SUV van PEUGEOT een nieuwe wereld van sensaties. Dankzij de zuiver elektrische aandrijving geniet de bestuurder een uitzonderlijk comfort in combinatie met een totale afwezigheid van motorgeluiden en -trillingen. Dat genot gaat gepaard met de vrijheid om zelfs in stedelijke ‘Green Zones’ met emissiebeperking te rijden.

De motor met een vermogen van 100 kW (136 pk) en een onmiddellijk beschikbaar koppel van 260 Nm verzekert in alle omstandigheden een maximaal rijplezier. Het rijbereik van de 50 kWh grote batterij kan oplopen tot 310 kilometer volgens de nieuwe WLTP-norm. Die batterij geniet acht jaar of 160.000 km garantie voor 70 procent van de originele laadcapaciteit.

De laadtijd hangt af van het beschikbare vermogen:

  • 16 uur voor een volledige laadbeurt aan een Green Up™-stopcontact van Legrand® met de meegeleverde laadkabel;
  •  5:15 tot 8 uur voor een volledige laadbeurt aan een WallBox (driefasig 11 kW of eenfasig 7,4 kW);
  • 30 minuten om de batterij voor 80 procent op te laden aan een openbare laadpaal van 100 kW. De thermische regeling van de batterij maakt het gebruik van deze laadpalen mogelijk.

Laden met een timer kan via het navigatiescherm of vanaf een smartphone met de MyPeugeot®-app. Met die laatste kan men het laadproces op elk moment starten of stoppen en kan men de laadtoestand vanop afstand controleren.

ONTDEK DE NEW 2008