CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

NIEUWE SUV 5008

PEUGEOT 5008 SUV

De naam blijft, maar het concept is ongezien: de nieuwe Peugeot 5008 verkent nieuwe horizonten en waagt zich op het terrein van de grote SUV's met zeven plaatsen uit het C-segment. Hij betreedt deze veelbelovende markt met drie ambities:

  • De hogere positionering van het merk voortzetten en concretiseren
  • Internationaal succes oogsten als wereldauto
  • Marktleider worden in het segment van de grote SUV's met zeven plaatsen voor het C-segment

 

Nieuwe PEUGEOT i-Cockpit®

Binnenin onderscheidt de nieuwe Peugeot 5008 zich door de jongste evolutie van de Peugeot i-Cockpit®, het vernieuwende, bijna futuristische concept dat de inzittenden van de wagen welkom heet in een verrassend en uiterst hoogwaardig universum. Behalve zijn compacte stuur en 8" grote aanraakscherm biedt de nieuwe Peugeot
i-Cockpit® ook standaard een spectaculair digitaal head-up display, een hogeresolutiescherm dat maar liefst 12,3 duim groot is en verrast met zijn adembenemende animaties en looks.

 

Zee aan interieurruimte

Met zijn wielbasis van 2,84 m werpt de nieuwe Peugeot 5008 SUV zich meteen op als de ruimste SUV van het C-segment. Toch blijft zijn totale lengte (4,64 m) binnen de perken. Hoewel hij 19 cm langer is dan de nieuwe 3008 en 11 cm langer dan de vorige 5008, behoren de buitenafmetingen van de nieuwe 5008 SUV nog steeds tot de meest compacte van alle volumewagens uit het C-segment. Bovendien staan de extra centimeters volledig ten dienste van de interieurruimte, voor een optimaal architectuurrendement. De nieuwe PEUGEOT 5008 is dan wel een SUV, toch innoveert hij met een onuitgegeven configuratie op de markt met:

  • drie identieke, onafhankelijke, verschuifbare en wegklapbare zetels met verstelbare rugleuning op de tweede zetelrij
  • twee onafhankelijke, wegklapbare en verwijderbare zetels op de derde zetelrij
  • het grootste koffervolume in zijn klasse: 780 dm³ (VDA 210) of 1.060 liter

De nieuwe 5008 SUV biedt ook de mogelijkheid om de voorste passagierszetel neer te klappen tot een tafeltje om voorwerpen met een lengte tot 3,20 m te vervoeren. Hij krijgt ook een handenvrije achterklep mee.

 

Imposant koetswerkdesign

Aan de buitenkant laat hij er geen twijfel over bestaan: de nieuwe Peugeot 5008 is wel degelijk een SUV. Hij heeft er dan ook alle stijlkenmerken van: een lange, horizontale motorkap, een verticale neus, een hoge gordellijn, ... Kortom, een geïnspireerd, krachtig en hoogwaardig design. De ongewijzigde hoogte (1,64 m inclusief dakstangen) geeft hem een erg dynamisch silhouet. Vooraan is hij herkenbaar aan de verchroomde radiatorspijlen en achteraan vinden we de glanzend zwarte band met klauwvormige opaalachtige ledachterlichten die zo typisch zijn voor de jongste SUV-generatie van het merk.

 

Rij- en reisplezier

De nieuwe 5008 SUV doet een beroep op het EMP2-platform van de Peugeot 308 en 3008 en op de allernieuwste Euro 6.1-motoren. Zowel de benzinemotoren als de diesels zijn onovertroffen in hun klasse en hun vermogensniveau. Zo begint de CO2-uitstoot bij 115 g/km voor de benzinemotoren en nauwelijks 105 g/km voor de diesels.

Deze nieuwe Peugeot nodigt zijn inzittenden uit om te reizen dankzij een uitmuntende geluiddemping en talloze comfortvoorzieningen: een luchtmassagesysteem met acht vakken in de voorzetels, een premium hifi-systeem van FOCAL®, een panoramisch open dak, enz. Daarnaast laat hij zijn inzittenden genieten van de allerbeste permanente connectiviteit met de Mirror Screen-functie en het geconnecteerde 3D-navigatiesysteem (met TomTom® Traffic).

 

De nieuwe 5008 SUV kan ook schermen met een arsenaal aan veiligheidsvoorzieningen (Advanced Driver Assistance Systems) die naargelang de markt standaard of als optie worden aangeboden: Advanced Grip Control met de onuitgegeven functie Hill Assist Descent Control (HADC), automatische noodremfunctie, botswaarschuwing, actieve rijstrookwaarschuwing, waakzaamheidsassistent, automatische grootlichtassistent, verkeersbordenherkenning, adaptieve snelheidsregelaar met stopfunctie (automaat), actieve dodehoekassistent, Park Assist en Visio Park (360°-camera).

 

Om een antwoord te bieden op de mobiliteitskwesties van vandaag innoveert de Peugeot 5008 SUV door in zijn koffer plaats te bieden aan de e-Kick, een elektrisch ondersteunde plooistep, of de e-Bike eF01 (een elektrisch ondersteunde plooifiets) en hun uitneembare laadstations.

 

De nieuwe Peugeot 5008 SUV zal van de band rollen in de fabriek van Rennes (Frankrijk) en wordt voor het eerst voorgesteld aan het grote publiek tijdens het autosalon van Parijs 2016. Zijn internationale commercialisering begint in de lente van 2017.