CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

21.02.2019 - 508 Sport Engineered

508 Peugeot Sport Engineered
508 Peugeot Sport Engineered

Op 18 oktober 2018 heeft Peugeot Sport aangekondigd een gamma krachtige geëlektrificeerde afgeleiden van seriemodellen te gaan ontwikkelen.

In Genève stelt Peugeot binnenkort in wereldpremière de geëlektrificeerde concept car 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED voor, die vooruitblikt op dit nieuwe productgamma.

Met #UNBORINGTHEFUTURE belooft Peugeot een allesbehalve saaie toekomst in zijn auto’s. En omdat elektromotoren ook onversneden rijplezier kunnen bieden, leek het een vanzelfsprekende keuze om een prestatiegericht gamma te ontwikkelen.

De concept car 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, toevertrouwd aan de ingenieurs van Peugeot Sport, is afgeleid van de 508 HYbrid berline. Deze uiterst krachtige en toch emissievrije concept car staat garant voor uitzonderlijke prestaties, de sterkste ooit voor een Peugeot, en een scherpe en atletische look.

Peugeot offre déjà d’excellents niveaux de prestations avec ses versions GT ou GTi et demain avec les HYbrid et HYbrid4. Le Concept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED va encore plus loin. Il préfigure le développement d’une nouvelle ligne de produits électrifiés performants.

Met de GT- en GTi-versies kan Peugeot al schermen met krachtige modellen, en daar komen binnenkort nog de HYbrid en HYbrid4 bij. De concept car 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED gaat nóg een stap verder. Hij blikt vooruit op de ontwikkeling van een nieuw gamma krachtige elektrische wagens.

Met die nieuwe strategie bewijst Peugeot dat elektriciteit een intelligente bron van neo-prestaties is, die intensiteit met efficiëntie verenigt. De ontwikkeling van deze aandrijving werd toevertrouwd aan Peugeot Sport, dat altijd al garant stond voor de sportiefste modellen van het merk.


Peugeot Sport staat uiteraard bekend om zijn succesvolle internationale competitiemodellen, zowel op professioneel niveau (met de 908 en 3008 DKR, die respectievelijk de 24 Uren van Le Mans en Dakar wonnen), als in de ontwikkeling van auto’s voor privéteams (met de 208 R2 en de 308 Racing Cup en TCR). Die knowhow vindt ook zijn weg naar de seriemodellen, want Peugeot Sport tekende ook voor de ontwikkeling van de RCZ-R (2013), de 208 GTi 30th (2014) en de 308 GTi by PEUGEOT SPORT (2015).

 

Voor deze concept car putte Peugeot Sport uit zijn ervaring met twee andere baanbrekende geëlektrificeerde concepts:

  • de uiterst efficiënte 208 HYbrid FE (2013) die GTi-prestaties verenigde met verbruik- en uitstootcijfers die lager lagen dan bij de kleinste verbrandingsmotor uit die tijd. Dankzij een verregaande optimalisatie beperkte hij zijn CO2-uitstoot tot 46 g/km, terwijl hij toch in nauwelijks 8 seconden van 0 naar 100 km/u snelde.
  • de 308 R HYbrid Concept (2015) die absolute prestaties claimde: met zijn totale output van 500 pk en 730 Nm sprintte hij in 4 seconden van 0 naar 100 km/u.

 

De concept-car 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED bouwt voort op die ervaring en doet meteen beroep op de nieuwste technologische ontwikkelingen om efficiënte prestaties aan een ongeëvenaard brio te koppelen.

508 Peugeot Sport Engineered