CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

NIEUWE PEUGEOT SPORT ENGINEERED-GAMMA

De nieuwe, krachtige hybride 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED
/image/03/5/headersmartphone-508perfo-2009rc-012.723035.jpg

508 & 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED

PIONEERING PERFORMANCE AGAIN

360 pk - 520 Nm
Totaal vermogen - Maximaal koppeling

5,2 seconden
om van 0 naar 100 km/h op te trekken

46 g CO2/km
Gecombineerde CO2-uitstoot (WLTP)

Ervaar wat Peugeot bedoelt met neo-performance. Met de nieuwe 508 Berline of 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED toon je jouw gevoel voor schoonheid en jouw liefde voor innovatie, en geniet je van indrukwekkende prestaties gecombineerd met een geringe uitstoot: de kenmerken van de nieuwe efficiënte en geëlektrificeerde PEUGEOT SPORT ENGINEERED-modellen.

DESIGN

FULL SENSATION EXPERIENCE*

*Een ervaring vol sensaties
Geniet van een design gedicteerd door efficiency. Dankzij de nieuwe designelementen die een moderne invulling geven aan sportiviteit hebben de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED een krachtige en indrukwekkende stance gekregen, die wordt versterkt door de bumper, de zijskirts, de grotere spoorbreedte voor en achter en de nieuwe, speciale 20 inch-velgen. De nieuwe iconische zwarte grille met "zwevende" lamellen, de verticale windgeleiders en andere aerodynamische onderdelen versterken de efficiency van dit dynamische uiterlijk. De nieuwe exclusieve carrosseriekleur Gris Selenium, met subtiel parelmoereffect, in combinatie met de opvallende accenten in de kleur Kryptonite laat het vloeiende, zuivere en strakke silhouet nog beter tot zijn recht komen.

KOPLAMPEN

/image/03/9/peugeot-508perfo-2009styp-103.723039.jpg

ONDERSCHEIDENDE KLEUR KRYPTONITE

/image/04/0/peugeot-508perfo-2009styp-112.723040.jpg

LUCHTINLATEN

/image/04/1/peugeot-508perfo-2009styp-130-rotation.723041.jpg

ICONISCHE GRILLE

/image/04/2/peugeot-508perfo-2009styp-128.723042.jpg

20 INCH-VELGEN

/image/04/3/peugeot-508perfo-2009styp-127.723043.jpg

ACHTERZIJDE

/image/04/4/peugeot-508perfo-2009styp-113.723044.jpg

KOPLAMPEN

De verlichting, bestaande uit full led-koplampen met automatische hoogteregelingi, led-richtingaanwijzers, statische bochtverlichting en de voor een Peugeot zo kenmerkende signatuur van de dagrijverlichting, verhoogt zowel overdag als 's nachts het visuele comfort.

Je zicht en zichtbaarheid zijn onder alle omstandigheden verzekerd, voor een optimale veiligheid.

ONDERSCHEIDENDE KLEUR KRYPTONITE

De klauwafdrukken in de kleur Kryptonite symboliseren de trefzekerheid, de moderniteit en de milieuvriendelijke efficiency van de nieuwe PEUGEOT SPORT ENGINEERED-gamma. Bij de berline zijn ze terug te vinden op de sierdelen van de achterstijlen en bij de break op de voorschermen.

De expertise van de ontwerpers van de PEUGEOT SPORT ENGINEERED-gamma op het gebied van design en onberispelijke kwaliteit is duidelijk zichtbaar: evenwichtige verhoudingen, een perfecte afwerking en fraai op elkaar aansluitende carrosseriedelen... Aan de kleinste details is aandacht besteed in het streven naar ultieme perfectie.

De elegante frameloze portierruiten dragen bij aan de pure lijnen van de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

LUCHTINLATEN

De grote luchtinlaten met accenten in de kleur Kryptonite behoren tot de grafische en aerodynamische elementen van de nieuwe PEUGEOT SPORT ENGINEERED-gamma. Ze staan borg voor een uitstekende koeling van de motor en versterken het scherpe en indrukwekkende uiterlijk van de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

Ze geven een modern en opvallend aspect aan de voorbumper en versterken op elegante wijze het sportieve uiterlijk dat gekenmerkt wordt door een laag silhouet, een lange motorkap en een verticale grille.

ICONISCHE GRILLE

De nieuwe zwarte grille met de in "Dark Chrome" uitgevoerde leeuw heeft een subtiel gestreepte rand en scherp gelijnde "zwevende" lamellen die de luchtstroom kanaliseren.

Deze nieuwe iconische grille, met daarboven het matzwarte 508-embleem en de 3 klauwafdrukken in de kleur Kryptonite, staat symbool voor de efficiënte en milieuvriendelijke prestaties van de wagen.

Een sterke persoonlijkheid.

20 INCH-VELGEN

Door de extra luchtgeleiders loopt de voorbumper verder naar onderen door waardoor de nieuwe gesmede lichtmetalen 20 inch-velgen in de kleur Black Mist nog fraaier uitkomen. Dankzij de grotere spoorbreedte vullen de velgen de wielkasten op indrukwekkende wijze.

Deze nieuwe fraaie en hightech velgen zijn speciaal ontwikkeld voor de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED en zijn voorzien van high performance Michelin Pilot Sport 4S-banden.

Door de velgen van de voorwielen heen zijn de remklauwen met 4 zuigers in de kleur Kryptonite te zien, voorzien van grote geventileerde schijven die garant staan voor optimale remprestaties, ook bij intensief gebruik.

REAR END

Aan de achterzijde zijn in het glanzend zwarte paneel de 3D full led-achterlichten met de voor Peugeot kenmerkende klauwafdrukken opgenomen. Ze laten bij het vergrendelen en ontgrendelen van de deuren een uniek schouwspel zien. De lichtsterkte ervan wordt automatisch aangepast aan de hoeveelheid licht in de omgeving, wat onder alle omstandigheden een optimale zichtbaarheid garandeert.

Aan beide zijden van de perfect geïntegreerde diffusor bevinden zich de elektrolytisch behandelde zwarte uitlaatpijpen, specifiek voor de PEUGEOT SPORT ENGINEERED-gamma, die op ingetogen wijze het vermogen van 360 pk tot uiting brengen.


BESTUURDERSPLAATS

SENSATIES EN RIJPLEZIER VAN EEN SPORTWAGEN

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED : Peugeot i-Cockpit

Met de Peugeot i-COCKPIT® wordt autorijden een nog intensere beleving. Het compacte stuurwiel zorgt voor een ongekend dynamisch stuurkarakter. Op het nieuwe head-up instrumentenpaneel wordt in je onmiddelijke gezichtsveld alle belangrijke rijinformatie weergegeven, zodat je jouw blik op de weg gericht kunt houden. Onder de middenconsole is een plek om je smartphone op te laden. Het Connect 3D-navigatiesysteem met spraakherkenning staat borg voor een ontspannen reis: dankzij de TomTom®-services wordt alle voor het rijden nuttige informatiei in real time weergegeven.

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED : Nieuwe 12,3-inch high-head-combinatie

NIEUW INSTRUMENTENPANEEL EN CAPACITIEF TOUCHSCREEN

Dankzij de goed afleesbare en binnen handbereik geplaatste interfaces kan je de functies van je wagen bedienen en de rij-informatie bekijken zonder dat dit ten koste gaat van je concentratie.

Het 12,3 inch head-up instrumentenpaneel met een specifieke PEUGEOT SPORT ENGINEERED-layout en het 10 inch capacitieve HD-touchscreen zijn naar wens te personaliseren: je kan bijvoorbeeld de toerenteller weergeven of kiezen voor een weergave van de energiestromen om de status van de hybride-motorisatie te volgen.

In de Sport-modus wordt de sfeer in de wagen nog sportiever doordat een digitaal systeem het motorgeluid extra kleur geeft.

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED : Premium-Wi-Fi FOCAL-geluidsisolatie

PREMIUM HIFISYSTEEM VAN FOCAL®

Geniet van het loepzuivere geluid van het premium hifisysteem van Focal®i. Het biedt een uiterst pure en verfijnde geluidsweergave en zal ook de meest veeleisende muziekliefhebbers weten te overtuigen.

De 10 luidsprekers - een centrale luidspreker vóór, 4 tweeters, 4 woofers en een subwoofer- verdelen het geluid op een volle, gedetailleerde en dynamische wijze voor een volledig nieuwe hifi-ervaring in de wagen.

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED : comfortabele zetels met verstelbare rugleuning

"COMFORT FIT"-ZETELS

Comfortabel zitten in de extra steun biedende en verstelbare "comfort fit"-zetels met verwarming en massagefunctie geniet je van de strakke lijnen en fraaie materialen van het interieur.

De zetels zijn bekleed met een unieke combinatie van alcantara, stof en nappaleder Mistral dat op fraaie wijze is afgewerkt met dubbele sierstiksels in de kleuren Kryptonite en Tramontane.

Elk detail van het interieur, van het dashboard en de armsteunen tot de matten, ademt de onderscheidende, elegante en sportieve stijl van onze nieuwe lijn, zoals de dorpellijsten van de voorportieren met de PEUGEOT SPORT ENGINEERED-inscriptie.

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED : Stuur met PEUGEOT SPORT ENGINEERED-signatuur

ONDERSCHEIDEND STUURWIEL

Het compacte stuurwiel met twee afgeplatte vlakken ligt prettig in de hand en is bekleed met geperforeerd nerfleder met sierstiksels in de kleur Kryptonite. Onderaan het stuurwiel is de klauwafdruk van het PEUGEOT SPORT ENGINEERED-logo aangebracht in een glanzend zwart sierdeel.

Geniet met volle teugen!

MOTOREN

HIGH EFFICIENCY*

De nieuwe 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED hybride break met hoge prestaties

*Hoge performantie.

Kies voor de veelzijdigheid van een hybride en de efficiency van een high performance motor! Dankzij de kracht van de hybride-motor met een totaal vermogen van 360 pk, geleverd door de twee elektromotoren en de verbrandingsmotor, en de vierwielaandrijving hebben de 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED een geweldige tractie. Het maximale koppel van 520 Nm garandeert op zijn beurt spectaculair snelle tussensprints.

Deze indrukwekkende prestaties gaan samen met de brandstofbesparende voordelen van de hybride-motorisatie en de mogelijkheid om tot wel 42 km (WLTPi) volledig elektrisch te rijden.

Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED : uitlaatkanalen, specifiek voor zwarte elektrolytische behandeling

DRIE MOTOREN VOOR EEN OPTIMAAL VERMOGEN

Dankzij de ontwerpvaardigheid en expertise van PEUGEOT SPORT kon de ruimte voor de inzittenden en bagage (boven de vloermat) behouden blijven ondanks de aanwezigheid van de uit drie motoren bestaande aandrijvingen met een totaal vermogen van 360 pk en een maximaal gecombineerd koppel van 520 Nm:

 • PureTech-benzinemotor van 200 pk
 • Elektromotor vóór met een maximaal vermogen van 81 kW/110 pk verbonden met de geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie
 • Elektromotor achter met een maximaal vermogen van 83 kW/113 pk

Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 2,03 liter/100 km (WLTPi). 
De CO2-uitstoot bedraagt 46 g/km (WLTPi). 
In de Electric-modus is de CO2-uitstoot nul.


TECHNOLOGIE

PEUGEOT SPORT INSIDE*

De nieuwe, krachtige hybride 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

*Ontworpen met de expertise van PEUGEOT SPORT

Ervaar de neo-performance. PEUGEOT SPORTi heeft bij de ontwikkeling van het nieuwe PEUGEOT SPORT ENGINEERED-gamma al zijn expertise in de hybridetechnologie gebruikt, zodat je profiteert van een ongekend dynamische en soepele aandrijving die een rijplezier van het hoogste niveau biedt.

Het nieuwe PEUGEOT SPORT ENGINEERED-gamma biedt de perfecte combinatie van sportiviteit en low emission technologie voor een nieuw type milieuvriendelijke prestaties: de neo-performance.

Met een uitgebalanceerd onderstel, sportieve 20 inch-velgen, krachtige remmen en een geoptimaliseerde afstemming om de prestaties van de brandstofmotor en de twee elektromotoren zo efficiënt mogelijk op de weg over te brengen, bieden de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED spectaculaire prestatiesi:

 • 0 - 100 km/h in 5,2 seconden,
 • 80 - 120 km/h in 3 seconden,
 • 1000 meter met staande start in 24,5 seconden,
 • begrensde topsnelheid van 250 km/h (waar dat is toegestaan),
 • totaal vermogen van 360 pk en maximaal koppel van 520 Nm.

BELANGRIJKSTE RIJHULPSYSTEMEN

/image/03/1/1357-visiopark180-med-ivi.723031.jpg
PACK CITY 2

Deze pack vergemakkelijkt het parkeren. 
Dankzij de HD-camera's aan de voor- en achterzijde kan je veilig in- en uitparkeren. Ze geven op het touchscreen een beeld van de omgeving voor of achter de wagen weer en een beeld van bovenaf van de wagen waarop de gehele omgeving (360°) van de wagen zichtbaar is.

/image/05/9/-0959-a28nightvision-med-ivi.723059.jpg
NIGHT VISION

Ervaar de wereld van Augmented Reality. 
Voor een optimale veiligheid tijdens het rijden in het donker en bij slecht zicht detecteert het Night Vision-systeem door middel van een infraroodcamera voetgangers en dieren die zich voor de wagen bevinden. Het beeld van deze camera wordt in je onmiddelijke gezichtsveld weergegeven op het instrumentenpaneel. Bovendien word je voor de aanwezigheid van voetgangers of dieren gewaarschuwd.

/image/06/0/1659-j100handonsteeringwheel-med-ivi.723060.jpg
DRIVE ASSIST PLUS

Biedt de mogelijkheid van semi-autonoom rijden. 
Drive Assist Plus past de snelheid van de wagen automatisch aan die van de voorligger aan om een constante afstand tot deze voorligger te bewaren. Het systeem houdt de wagen ook op de door de bestuurder gekozen positie binnen de rijstrook.

/image/03/1/1357-visiopark180-med-ivi.723031.jpg
PACK CITY 2

Deze pack vergemakkelijkt het parkeren. 
Dankzij de HD-camera's aan de voor- en achterzijde kan je veilig in- en uitparkeren. Ze geven op het touchscreen een beeld van de omgeving voor of achter de wagen weer en een beeld van bovenaf van de wagen waarop de gehele omgeving (360°) van de wagen zichtbaar is.

/image/05/9/-0959-a28nightvision-med-ivi.723059.jpg
NIGHT VISION

Ervaar de wereld van Augmented Reality. 
Voor een optimale veiligheid tijdens het rijden in het donker en bij slecht zicht detecteert het Night Vision-systeem door middel van een infraroodcamera voetgangers en dieren die zich voor de wagen bevinden. Het beeld van deze camera wordt in je onmiddelijke gezichtsveld weergegeven op het instrumentenpaneel. Bovendien word je voor de aanwezigheid van voetgangers of dieren gewaarschuwd.

/image/06/0/1659-j100handonsteeringwheel-med-ivi.723060.jpg
DRIVE ASSIST PLUS

Biedt de mogelijkheid van semi-autonoom rijden. 
Drive Assist Plus past de snelheid van de wagen automatisch aan die van de voorligger aan om een constante afstand tot deze voorligger te bewaren. Het systeem houdt de wagen ook op de door de bestuurder gekozen positie binnen de rijstrook.


RIJBEREIK EN OPLADEN

ELEKTRISCHE RIJBEREIK VAN 42 KM (WLTP)

Met de lithium-ion tractiebatterij van de nieuwe 508 en 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED kan je tot 42 km volledig elektrisch rijden (volgens het WLTPi-homologatieprotocol). Het WLTP-protocol geeft gebruikers een nauwkeuriger en realistischer beeld van het rijbereik onder normale gebruiksomstandigheden.

Meer weten over het WLTP protocol       Meer weten over het rijbereik     Tips om het rijbereik te vrijwaren

De nieuwe 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED hybride break met hoge prestaties

MAXIMALISEER JE RIJBEREIK

Om het rijgedrag van de wagen af te stemmen op je wensen zijn er 5 modi beschikbaar, 4 hybridemodi (Comfort, Sport, Hybrid en 4WD) en 1 elektrische modus (Electric):

 • De Electric-modus is ideaal voor in en om de stad. In deze modus hebt je toegang tot alle milieuzones dankzij de geoptimaliseerde tractiebatterij die een elektrische actieradius van wel 42 km biedt en waarmee de wagen elektrisch maximaal 130 km/h kan rijden.
 • In de 4WD-modusi beschik je over vierwielaandrijving voor ontspannen rijden op wegen met weinig grip.
 • In de Sport-modus leveren de verbrandingsmotor en de elektromotoren hun maximale vermogen: een garantie voor bliksemsnelle acceleraties en tussensprints.
 • In de Hybrid-modus wisselen de verbrandingsmotor en de elektromotoren elkaar af om het gebruik van beide energiebronnen te optimaliseren.
 • De Comfort-modus komt qua werking overeen met de Hybrid-modus, maar voor extra comfort is de demping van oneffenheden soepeler.
Nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED : Signatuur Kryptoniet-remvoeringen

VERGROOT HET RIJBEREIK TIJDENS HET REMMEN

De "i-booster", een zeer efficiënt energieterugwinningssysteem, wint de bewegingsenergie terug tijdens het remmen en gas loslaten. Met deze energie wordt de tractiebatterij bijgeladen.

Naast het terugwinnen van elektrische energie zorgt dit systeem, dat voor hybridewagens is ontwikkeld en door PEUGEOT SPORT is geoptimaliseerd, voor een krachtig en prettig remgevoel. De remklauwen met 4 zuigers staan garant voor een betrouwbare remwerking, ook bij intensief gebruik.

De nieuwe 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED hybride break met hoge prestaties

THUIS EN OP HET WERK OPLADEN

Je kan de batterij van de nieuwe 508 & 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED volledig opladen:

 • op een standaard stopcontact (8A, 220V) in 6u30i ;
 • op een versterkt Green'up® stopcontact (14A, 220V) in 3u30i.

Ook op een Wall Box laad je sneller en veiliger op: slechts 1 uur en 30 minuten met een 7,4 kW Wall Boxi.

Peugeot heeft de partner ZEborne gekozen voor het opstellen van een diagnose en het voorstellen van een aangepaste oplossing voor de installatie van een Wall Box bij je thuisi.

LAAT JE BEGELEIDEN DOOR ZEBORE

MEER OVER OPLADEN THUIS

De nieuwe, krachtige hybride 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

OPLADEN VIA EEN PUBLIEKE LAADPAAL

Een uitgebreid netwerk van meer dan 185 000 openbare laadpalen is beschikbaar doorheen heel Europa om je hybridewagen te laden.

Peugeot geeft je de mogelijkheid om via de mobiele applicatie te abonneren op Charge My Cari, een aanbieding van Free2Move Services, waardoor u gemakkelijker toegang krijgt tot het uitgebreide netwerk van openbare laadstations.

Met het aanbod Charge My Car en de oplaadkaart heb je gemakkelijk toegang tot een netwerk van meer dan 140.000 laadstations in Europa.

ONTDEK CHARGE MY CHARGE

MEER OVER OPLADEN VIA EEN PUBLIEKE LAADPAAL

SPECIFIEKE DIENSTEN VOOR PLUG-IN HYBRIDES

MEER VRIJHEID DAN OOIT

Met de diensten van MyPeugeot® en Free2Move Services kon je nog nooit zo vrij beschikken over jouw elektrische wagen.

De nieuwe, krachtige hybride 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

e-REMOTE CONTROL

Beheer en plan het opladen gewoon via jouw smartphone. Je kan ook de temperatuur in de wagen regelen.

MEER INFO

Charge My Car

Plan jouw elektrische ritten in alle gemoedsrust dankzij de laadpunten van Free2Move Services.

MEER INFO

MYPEUGEOT® APP

CONTROLEER JOUW WAGEN VANOP AFSTAND

Nieuwe 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED : MyPeugeot Applicatie

Geniet in real-time van gepersonaliseerde en gesynchroniseerde diensten dankzij de gratis MyPeugeot®i app:

 • Hou de status van je wagen in de gaten (rijgegevens, locatie...).
 • Hulp is vlot en snel beschikbaar.
 • Beheer onderhoud en diensten van je wagen.
 • Beheer de batterijlading en de temperatuur aan boord van jouw 508 & 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED.
 • Controleer en plan via je smartphone de lading van je wagen tijdens de daluren.
ONTDEK DE MYPEUGEOT® APP

MEER WETEN


CONSOMMATION DE CARBURANT ET ÉMISSIONS DE CO2

 • Valeurs WLTP (1) : Autonomie moyenne : 42 km / Emissions CO2 mixte  : 46 g/km /Consommation mixte : 2,03 l/100 km

(1) Les valeurs de consommation de carburant, d'émissions de CO₂ et d’autonomie indiquées sont conformes à la procédure d’essai WLTP sur la base de laquelle sont réceptionnés les véhicules neufs depuis le 1er septembre 2018. Cette procédure WLTP remplace le cycle européen de conduite (NEDC), qui était la procédure d'essai utilisée précédemment. Les conditions d'essai étant plus réalistes, la consommation de carburant et les émissions de CO₂ mesurées selon la procédure WLTP sont, dans de nombreux cas, plus élevées que celles mesurées selon la procédure NEDC. Les valeurs de consommation de carburant, d'émissions de CO₂ et d’autonomie peuvent varier en fonction des conditions réelles d’utilisation et de différents facteurs tels que : la fréquence de recharge, le style de conduite, la vitesse, les équipements spécifiques, les options, les types de pneumatiques, la température extérieure et le confort thermique à bord du véhicule. Veillez à vous rapprocher de votre point de vente pour plus de renseignements. Plus d’informations sur le site internet de votre pays.