SKIP TO CONTENT
508 PEUGEOT CONCEPT

508 Peugeot Sport Engineered conceptwagen: een wagen met krachtige prestaties

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT

TECHNOLOGISCHE KRACHT

De conceptwagen 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, die gebaseerd is op het radiacle ontwerp van de PEUGEOT 508 HYBRID Fastback, veronderstelt een conceptlijn van hybridewagens die op hoog niveau presteren, aangedreven door elektrische motoren die garant staan voor puur rijplezier. Met zijn nieuwe krachtige prestatievermogen, en zijn scherpe en atletische styling, levert deze hybride conceptwagen met lage emissie-uitstoot uitstekende en - zeker voor een PEUGEOT - nooit eerder geziene prestaties.

#UnboringTheFuture
 
 

 

Met de nieuwe hybride conceptwagen bewijst PEUGEOT dat elektriciteit de bron is van een nieuw soort intelligent prestatievermogen, waarbij intensiteit en efficiëntie worden gecombineerd om baanbrekende sensaties achter het stuur op te leveren. De nieuwe conceptlijn van krachtige elektrische wagens wordt ontwikkeld door PEUGEOT SPORT.

 

EXTRA ATLETIEK

 

 

Met de nieuwe hybride conceptwagen bewijst PEUGEOT dat elektriciteit de bron is van een nieuw soort intelligent prestatievermogen, waarbij intensiteit en efficiëntie worden gecombineerd om baanbrekende sensaties achter het stuur op te leveren. De nieuwe conceptlijn van krachtige elektrische wagens wordt ontwikkeld door PEUGEOT SPORT.

TECHNOLOGISCHE KRACHT

PEUGEOT SPORT INTERIEUR

 

De nieuwe conceptlijn van krachtige elektrische wagens wordt ontwikkeld door PEUGEOT SPORT.

De PEUGEOT SPORT heeft zijn expertise bewezen met de overwinningen bij de 908 (24 uur van Le Mans) en de 3008 DKR (Dakar Rally) in internationale competities en bij die van de 208 R2, de 308 Racing Cup en de 308 TCR in wedstrijden voor klanten, evenals bij de ontwikkeling van de PEUGEOT RCZ-R, de 208 GTi 30ste en de 308 GTi van PEUGEOT SPORT.

Er zijn al twee volledig elektrische conceptwagens ontwikkeld: de 208 Hybrid FE (2013), met het prestatievermogen van een GTi met een CO2-uitstoot van slechts 46 g/km, en de 308 R HYbrid Concept (2015), die een volwaardige 500 pk ontwikkelde.

De conceptwagen 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED bouwt voort op dit prestatievermogen en biedt efficiënte en uitzonderlijke prestaties.

 

MEESLEPENDE ERVARING  

De combinatie van de PureTech 200-motor met een elektromotor van 110 pk vooraan en een elektromotor van 200 pk achteraan, samen met vierwielaandrijving, zorgen voor een spectaculaire pick-up met een maximumkoppel van 500 Nm.
 

De prestaties van de nieuwe 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED hybride conceptwagen zijn vergelijkbaar met die van een wagen met verbrandingsmotor van 400 pk:

  • 0  tot wel 100 km/u: 4.3 s
  • 400 m start vanuit stilstand: 12.5 s
  • 1000 m start vanuit stilstand: 23.2 s
  • 80–120 km/u: 2.5 s
  • 80–180 km/u: 9.3 s
  • Maximum snelheid: 250 km/u
  • CO2-uitstoot 49 g/km (WLTP)!
 
De PEUGEOT SPORT heeft zijn knowhow en expertise op het vlak van krachtig motorvermogen en responsief chassis aangewend om de conceptwagen een nauwgezette rijbeleving en topprestaties te geven. De 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED hybride conceptwagen is uitgerust met MICHELIN Pilot Sport 4S-banden met de afmetingen 245/35 R20 voor een uitstekende grip op de weg.
 

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

De uitzonderlijke prestaties van deze nieuwe conceptwagen combineren compromisloos de voordelen van de hybridetechnologie met echte efficiëntie en de mogelijkheid van volledig elektrische ritten tot wel 50 km (WLTP) uit te voeren.

In de Sport-modus wordt interne verbranding en elektrisch vermogen met elkaar gecombineerd tot wel 190 km/u, voor een indrukwekkende acceleratie onder alle omstandigheden.

 

EXTRA ATLETIEK

GLOEDNIEUWE ATLETIEK

 
 
Het design van de conceptwagen 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED is verfraaid met een speciale koetswerklak die van tint verandert al naargelang het licht met behulp van de parelmoeren "Selenium Grijs"-particulen. Het levendige karakter van deze kleur wordt nog meer onderstreept door de 'Kryptonite'-inzetstukken.

De leeuwenklauwen worden gepresenteerd in de vorm van schuine lijnen, versterkt door de LED-achterlichten, in afwisselend zwart en Kryptonite. Het chroom is hier vervangen door glanzend zwarte accenten en door de iconische Leeuwen en de 'Peugeot 508'-badges zijn geanodiseerd, zoals ook te zien is op de conceptwagen PEUGEOT e-Legend.

Voor nog meer sportiviteit zijn de buitenspiegels afgewerkt met kappen uit koolstofvezel.
 

 

Het nieuwe aerodynamische design geeft een geraffineerde uitstraling en een nieuwe dimensie aan de 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED conceptwagen.

Aan de voorkant is de bumper scherper en zitten er grote koellepels naast de aerodynamische voorlappen. Het rooster beitelt de lucht uit en leidt de stroom af met behulp van de zwevende lamellen richting de radiator.
 
Als nieuw stijlkenmerk lopen de vleugels taps naar elkaar ter hoogte van de kwartlichten. De zijlappen zijn voorzien van stylingdetails om de luchtstroom te verbeteren.

De achtersteven behoudt volledig zijn balans en raffinement. Er is geen spoiler toegevoegd, maar het karakter werd versterkt door een nieuwe luchtstroomverspreider.
 

PEUGEOT i-Cockpit®: INSTINCTIEVE PRESTATIES

 

De PEUGEOT i-Cockpit® verbetert de prestaties van de 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED conceptwagen. Het compacte stuurwiel verhoogt de wendbaarheid, terwijl het Head-Up-display de bestuurder helpt zich volledig op de weg te concentreren.

De nieuwe, optimaal ondersteunende stoelen zijn bekleed met eersteklas Alcantara® en leder, afgewerkt met klassevolle stiknaden in Kryptonite en Onyx Zwart. Elk deel van de cabine is in reliëf vormgegeven, inclusief de A-, B- en C-stijlen, die werden afgewerkt met Alcantara®.

De elektronische impulsschakelaar is ook bekleed met Alcantara®, waardoor de bestuurder een nieuwe zintuiglijke en visuele ervaring beleeft.

De deurpanelen zijn geperforeerd en laten kuiltjes van Kryptonite zien, die steeds kleiner worden. Het bovenste deel van het dashboard is ook afgewerkt met klassevolle stiknaden uit Kryptonite.  De middenconsole is afgewerkt met koolstofvezel voor een elegante, atletische uitstraling.

Er is nauwgezet aandacht besteed aan dit laatste detail, met behulp van een subtiel vleugje Kryptonite dat het interieur van de deurgrepen versterkt.

 

FOTOGALERIJ