CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

PEUGEOT CONNECT SOS - EEN KNOP DIE LEVENS REDT

peugeotconnectsos

PEUGEOT CONNECT SOS

EEN KNOP DIE LEVENS REDT

Peugeot Connect SOS is een noodoproepdienst met geolokalisering die overal in Europa 24/7 operationeel is. Dit systeem zorgt ervoor dat de vereiste hulpdiensten sneller ter plaatse zijn, zowel wanneer je zelf slachtoffer bent, als getuige van een ongeval. Deze dienst die dus van vitaal belang kan zijn, wordt levenslang gratis aangeboden bij aankoop van de optie ‘Peugeot Connect SOS’.

peugeotconnectsos

Met het noodoproepsysteem Peugeot Connect SOS kan men in geval van nood de interventie van geschikte hulpdiensten optimaliseren. Dankzij deze technologie, in 2003 door Peugeot als eerste in

Europa gelanceerd, kon al in ruim 8.000 gevallen hulp worden geboden.

In het eerste geval zendt je wagen automatisch een noodsignaal uit, meteen nadat de airbags of pyrotechnische veiligheidsgordels worden geactiveerd. Het systeem geeft je positie door aan het callcentrum en vraagt een interventie van de gepaste hulpdiensten. Een operator neemt ook onmiddellijk contact met je op via het handenvrije telefoonsysteem in je wagen. Vervolgens volstaat het om, als getuige of slachtoffer van een ongeval, manueel de SOS-knop op het dashboard in te drukken. Je wordt dan onmiddellijk verbonden met het Peugeot Connect SOS-callcenter.

Bij een ongeval met trauma’s spreekt de brandweer altijd over het ‘gouden uur’. Hoe sneller de hulpverleners bloedingen kunnen stelpen en kritieke breuken stabiliseren, hoe kleiner het risico is op overlijden. Supersnel reageren en ingrijpen is daarom van levensbelang. Dankzij zijn onmiddellijke reactie en de aangepaste opleiding van de callcenteroperatoren, zorgt het Peugeot Connect SOS-systeem voor een snelle interventie van de hulpdiensten, wat de ernst van de verwondingen en het aantal doden op de weg doet afnemen. Ook vanuit psychologisch oogpunt speelt Peugeot Connect SOS een vitale rol. Het rechtstreekse contact met een gesprekspartner doet de impact van stress en angst van de gewonde dalen. Zo wegen alle gevolgen — lichamelijke letsels en de emotionele schokervaring — minder zwaar door.

 Benieuwd hoe een knop tot 2.500 levens kan redden ? Bekijk de video en getuigenissen van professionals op technologie.peugeot.be

PEUGEOT CONNECT ASSISTANCE

MEER DAN OOIT JE ASSISTENT ONDERWEG

peugeotconnectsos

Met Peugeot Connect Assistance hoef je — bij problemen onderweg — niet langer het juiste telefoonnummer te zoeken. Druk gewoon de ‘Leeuwenknop’ in en je wordt meteen rechtstreeks verbonden met de helpdesk van Peugeot Assistance. Zo win je dus tijd en word je sneller geholpen. Peugeot Connect Assistance zorgt niet enkel voor snelle pechverhelping, maar stuurt ook technische informatie naar je Peugeot-verdeler die deze gegevens anders pas ontvangt wanneer je wagen in de werkplaats aankomt. Zo is hij voorbereid op de interventie en kan hij ze sneller en effi ciënter laten verlopen.

Die apparaten zijn beschikbaar op de volgende modellen: