CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

HET SUV FENOMEEN

/image/79/6/ph-nom-nepeugeot-5008-2016-144-fr-1-.267796.jpg

Het SUV-Fenomeen

De cijfers tonen het aan: ruim één Belg op vier rijdt tegenwoordig in een SUV! Peugeot speelt hierop in met de ontwikkeling van een volledig gamma in deze categorie. Maar waarom zijn SUV’s zo populair? Indien de nieuwe SUV Peugeot 5008 innovatief uit de hoek komt door uit te groeien tot een echte stoer ogende SUV, die zich aansluit bij de familie van de SUV 2008 en SUV 3008, dan is daar een reden voor! De marktcijfers bevestigen immers dat de ‘Sport Utility Vehicles’ bij velen in de smaak vallen. Volgens de statistieken van FEBIAC (de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie) bedroeg het marktaandeel van de SUV’s in 2010 slechts 11,5%, in 2015 al 21,4% en in 2016 liefst 25,91%! België haalt de Europese trend dus in.

De weg domineren

Met de komst van de nieuwe SUV Peugeot 3008 en 5008, en een SUV 2008 die in 2016 tot de top vijf van de favoriete SUV’s in België behoorde, geeft Peugeot zijn offensief op de veelbelovende SUV-markt duidelijk te kennen. Waarom kiest men eigenlijk een SUV? Er zijn verschillende redenen. Naast de nogal sexy avonturierslook, is er ook het plezier om de weg te domineren, boven het andere verkeer uit te kunnen kijken en een beter zicht te hebben op de file. De hoge zit geeft ook een groter gevoel van veiligheid en bescherming. Dankzij de extra grote bodemvrijheid is de toegankelijkheid van een SUV bovendien optimaal. Boodschappen inladen of een babyzitje plaatsen is kinderspel.

 

Dynamisch en zuinig

Vergis u echter niet: dit type wagen neemt de technische basis van een berline met bijbehorend dynamisme over! De moderne SUV lijkt in niets nog op de ruige en energieverbruikende ‘terreinwagen’ van vroeger. SUV’s rijden nu overigens uitsluitend als traditionele wagens. De meeste verkochte modellen zijn immers tweewielaangedreven, om het gewicht te beperken en zo het verbruik en de CO2-uitstoot terug te dringen. Voor de fleetmarkt, die altijd op zoek is naar een zo laag mogelijk verbruik tegen een redelijke prijs, is dit een interessant voordeel. Dit alles verklaart waarom in 2016 liefst 139.809 van alle in België ingeschreven voertuigen tot de SUV-categorie behoorden. In Europa klimt dit aantal tot 3,8 miljoen SUV’s en crossovers!

 

Het ‘extraatje’ van Peugeot

Met de nieuwe SUV 5008, de nieuwe SUV 3008 en de SUV 2008, biedt Peugeot nu het meest complete gamma in de SUV-categorie. Een prestatie die reeds beloond werd met de vele prijzen die de nieuwe SUV 3008 in de wacht sleepte en met het onwankelbare succes van de SUV 2008. De nieuwe SUV 5008 heeft immers dezelfde zin voor detail, dankzij zijn verzorgde stijl, biedt hetzelfde rijplezier, dankzij zijn Peugeot i-Cockpit® en is voorzien van dezelfde geavanceerde technologie. Daarbij komt dat de SUV 2008, 3008 en 5008 uitgerust zijn met de optioneel beschikbare Peugeot Grip Control®. Peugeot kan het zich immers permitteren om, zelfs in een tweewielaangedreven wagen, de technologie te gebruiken die de 3008 DKR een zege oplevert in de rallyraid! Peugeot Grip Control® biedt ook het voordeel minder duur te zijn dan imponerende 4x4-systemen. Kortom, Peugeot spaart moeite noch middelen om de klant te laten winnen.

ONTDEK HET SUV-GAMMA