CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

208 T16, BELGIAN RALLY CHAMPIONSHIP

/image/41/4/rallye-ann.262414.jpg

VERRASSINGSTEAM IN DE 208 T16!

De kleuren van Peugeot België- Luxemburg zullen dit jaar wel degelijk verdedigd worden in het Belgian Rally Championship (BRC). Met een bemanning ‘van formaat’ aan boord van de 208 T16, kijkt iedereen hoopvol uit naar de titel.

Links, achter het stuur, verwelkomt Peugeot de Nederlander Kevin Abbring, een toptalent op wereld- (WRC) en Europees niveau (ERC). Niet zonder reden is hij ook internationaal testpiloot! En toch heeft deze 28-jarige rallyrijder ook nog tijd voor een bijkomend sportief programma. Daarom gaat hij nu achter de overwinning van het Belgisch Rallykampioenschap aan, in een Peugeot 208 T16!

Om het plaatje compleet te maken, moest de copiloot ervaren maar vooral... atypisch zijn! Dus in de rechterstoel neemt – jawel - Pieter Tsjoen, achtvoudig Belgisch rallykampioen, deze taak op zich! En zoals Wim Doms, PR manager van Peugeot Belux, toelicht, is het een verrassend verhaal: “Twee jaar geleden, toen we een glas dronken na de Condrozrally, gooide Pieter het idee al eens in de groep dat hij graag een negende titel zou willen halen, maar dan wel als copiloot en met een toppiloot achter het stuur. We hebben er op dat ogenblik allemaal om gelachen. Maar toen we voor 2017 in gesprek raakten met Kevin, kwam dit idee weer boven water.”

Zal Pieter Tsjoen erin slagen een negende nationale titel te behalen zonder zelf achter het stuur te zitten? Krijgt Kevin Abbring het voor elkaar om de 208 T16 (1.6 l serie-turbomotor, met een vermogen dat Peugeot Sport opdrijft tot 280 pk) naar de top te voeren? Met een derde podiumplaats tijdens de eerste rally van het seizoen en drie van de vier snelste tijden na de eerste dag in de Spa Rally, lijkt dit een haalbare uitdaging. Het seizoen belooft boeiend te worden!

25 FEBRUARI: RALLY VAN HASPENGOUW

17-18 MAART: SPA RALLY

7-8 APRIL: TAC RALLY

28-30 APRIL: RALLY VAN WALLONIË

20-21 MEI: SEZOENSRALLY

23-24 JUNI: KENOTEK YPRES RALLY

1-2 SEPTEMBER: OMLOOP VAN VLAANDEREN

29-30 SEPTEMBER: EAST BELGIAN RALLY

4-5 NOVEMBER: CONDROZRALLY