CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

PEUGEOT I-COCKPIT® EFFECT

/image/46/9/ndp-article-icockpit-header-1210x380-bil.188469.png

Peugeot i-Cockpit® effect

Een volkomen nieuwe rijervaring

De getuigenissen in de voorstellingsvideo’s van de Peugeot i-Cockpit® bewijzen dat het merk met deze innovatie het autorijden heruitvindt. De revolutionair ontworpen bestuurderspost omvat een compact stuur, een head-up instrumentenpaneel en een groot touchscreen. De Peugeot i-Cockpit® maakt vandaag deel uit van de 208, de 308 en de Nieuwe SUVs Peugeot 2008 en 3008. Op termijn zullen alle Peugeots ermee uitgerust worden.

 

‘Alsof ik in een kart rijd.’
‘ Alsof ik in een designsalon zit, met een schitterend scherm voor me.’
‘Alsof ik op een surfplank sta.’

/image/47/2/ndp-article-icockpit-volant-640x480-bil.188472.png

HET COMPACTE STUUR LIGT IDEAAL IN DE HAND

Met de Peugeot i-Cockpit® geeft het merk vorm aan zijn unieke rijfi losofi e die resulteert in een ongeëvenaarde rijervaring. Het kleine en met grote precisie wendbare stuur versterkt volgens sommigen de sensatie van sportiviteit, volgens anderen het gevoel van veiligheid. De compacte vorm zorgt ervoor dat u het stuur nauwelijks hoeft te bewegen om de volledige controle over uw auto te hebben en hem heel gericht te sturen. Uw rijstijl wordt dynamischer, alsof u moeiteloos over de weg glijdt. U wijkt niet van uw baan af en anticipeert op wat komen gaat, dankzij de informatie die via het headup instrumentenpaneel in uw gezichtsveld verschijnt.

'Alsof ik in een kart rijd...'

/image/47/0/ndp-article-icockpit-headsup-640x480-bil.188470.png

OPTIMAAL ZICHT

Peugeot opteerde voor een uitgepuurd design, opdat de bestuurder gefocust blijft op het allerbelangrijkste: het verkeer! Op het head-up instrumentenpaneel kan de bestuurder alle essentiële rij-informatie afl ezen (snelheid, afstand tot andere voertuigen, snelheidsregelaar en -begrenzer, navigatietips) terwijl hij gewoon naar de weg blijft kijken. Dit resulteert in een panoramisch uitzicht én houdt uw blik gericht op de weg, omdat uw ogen deze informatie niet op een lager gelegen instrumentenpaneel moeten zoeken. Op het strak ontworpen dashboard staan vrijwel geen knoppen. De meeste gegevens verschijnen immers, intuïtief geordend, op het touchscreen. De handelingen om de functies op het scherm te bedienen volgen elkaar logisch op, wat het autorijden een stuk veiliger maakt.

/image/47/1/ndp-article-icockpit-touch-640x480-bil.188471.png

DOELTREFFENDE ERGONOMIE

De zithouding achter het stuur is uitgekiend om maximaal comfort te bieden, als in een designsalon waar alles strak oogt. Peugeot koppelt comfort aan een optimale ondersteuning van het lichaam: de bestuurder wordt één met de wagen en ervaart zo lichamelijke sensaties terwijl hij adequaat kan reageren en de auto helemaal onder controle heeft. Ontworpen met het oog op een zintuiglijke en intuïtieve rijervaring, creëert de Peugeot i-Cockpit® volkomen nieuwe rijsensaties. Iedereen ervaart dit uiteindelijk op een eigen manier! Dus, waar wacht u nog op om het uit te proberen?