CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

PEUGEOT EN AUTO VAN HET JAAR

/image/27/3/peugeot_3008_header1.26273.jpg

Peugeot en Auto van het Jaar

Een lang verhaal

De nieuwe SUV Peugeot 3008 is het vijfde model in de geschiedenis van Peugeot dat verkozen wordt tot Auto van het jaar. De eerste Peugeot die deze titel te beurt viel, was de lofwaardige berline 504 in 1969. Vervolgens was het 19 jaar wachten tot de 405 in 1988 een tweede trofee aan de erelijst toevoegde. Sindsdien is het ritme merkelijk versneld, want de 307 haalde de buit binnen in 2002, en de tweede generatie van de 308 bemachtigde de titel slechts drie jaar geleden. Deze onderscheidingen tonen aan dat Peugeot grote zorg besteedt aan zijn wagens en oog heeft voor de details die het gamma van het merk opwaarderen. Ontdek de ‘Wall of Fame’ van Peugeots die ongetwijfeld hun stempel drukten op hun tijd.

coty

504

De Peugeot 504 die in september 1968 wordt onthuld, komt op de markt in een moeilijke periode, wanneer Frankrijk nog volop aan het bekomen is van de mei ‘68-gebeurtenissen. Het volk wilt vernieuwing, en dat is nu net wat de 504 hen biedt. Vergeleken met zijn voorgangers en veel van zijn tijdgenoten, brengt de 504 echte technische innovatie, met name door zijn onafhankelijke wielophanging, een première voor een Peugeot. De Peugeot 504, ook beschikbaar als break, coupé, cabriolet en zelfs pick-up, wordt een toonbeeld van robuustheid en betrouwbaarheid, wat hem international succes oplevert, vooral in landen waar de rijomstandigheden moeilijk zijn.

coty

405

De Peugeot 405 palmt de jury van de Auto van het jaar 1988 in met zijn klassiek-elegante design en zijn moderne technische oplossingen. Een onderscheiding die de aanzet geeft voor zijn succes! De 405 rolt van de band in tal van versies, waaronder ook een luxueuze (Signature) en sportieve (T16) uitvoering. Vanaf 1989 komt er een bijzonder ruime break op de markt, die alle kwaliteiten van de berline overneemt. De 405 die hetzelfde kwaliteitsniveau bereikt als de 504, treedt in de voetsporen van zijn voorganger aangezien hij, vandaag nog, geproduceerd wordt in sommige landen van het Midden- Oosten.

coty

307

De Peugeot 307 maakte zijn debuut op een markt in volle verandering. Met zijn royale interieur- en laadruimte, te danken aan het verhoogde profiel, kent deze compacte Peugeot een enorm succes. Zijn uitzonderlijke rijkwaliteiten en comfort overtuigen ook de Auto van het jaar 2002- jury. Zijn uitstekende chassis past zich aan alle carrosserievarianten aan. Zowel als gezinsbreak, die met zijn zeven plaatsen aanleunt bij de compacte monovolume, of als originele cabriolet met stijf dak, valt de 307 in de smaak dankzij zijn betrouwbare rijkwaliteiten.

coty

308

De in 2014 onderscheiden Peugeot 308 blijft verbazen en boeien. Dit heeft zeker te maken met zijn innovatieve Peugeot i-Cockpit®. Deze bestuurderspost, herkenbaar aan zijn compacte stuur, head-up instrumentenbord en hoge middenconsole, staat garant voor een intense rijbeleving. De precisie en energie van de 308 zorgen voor grootse sensaties die, drie jaar na zijn lancering, een van de onbetwistbare troeven zijn van de compacte Peugeot, zowel in berline- als breakversie. Het is geen toeval dat deze wagen de weg voorbereidde voor de nieuwe SUV Peugeot 3008 die op zijn beurt bekroond werd!

coty

SUV 3008

Slechts drie jaar na de 308, is het opnieuw een Peugeot die tot Auto van het jaar wordt uitgeroepen. Door de nieuwe SUV Peugeot 3008 deze onderscheiding toe te kennen, bekroonde de jury voor het eerst in zijn geschiedenis, een compacte SUV. Men stelde de nieuwe SUV 3008 op prijs voor zijn look, kwaliteitsvolle interieur, en zijn responsieve en dynamische rijgedrag.