DE PEUGEOT 208 WRX IN DE ARENA

De PEUGEOTS 208 WRX in de arena

Het Team Peugeot Hansen treedt dit seizoen opnieuw aan in het FIA Wereldkampioenschap Rallycross dat op 1 en 2 april van start gaat in Barcelona. Sébastien Loeb en Timmy Hansen strijden tegen de alsmaar fellere concurrentie voor de rijders- en teamtitels, terwijl de jonge Kevin Hansen nog meer internationale ervaring opdoet.

/image/24/9/dessin-peugeot-rallycross.171249.jpg
  • Voor het Frans-Zweedse team dat in 2015 kampioen werd, is het het vierde seizoen in dit Wereldkampioenschap in volle ontwikkeling.
  • Na het seizoen 2016 waarin het vice-wereldkampioen werd, treedt het Team Peugeot Hansen dit seizoen opnieuw aan met twee PEUGEOTS 208 WRX voor Sébastien Loeb en Timmy Hansen.
  • Sébastien Loeb en Timmy Hansen rijden met een PEUGEOT 208 WRX editie 2017.
  • Naast de twee wagens die punten moeten scoren voor de teamtitel, zet het Team Peugeot Hansen nog een derde wagen in voor de jonge Europese kampioen Kevin Hansen (18 jaar). Deze door het FIA tot “Rookie of the year 2016” verkozen rijder betwist het Wereldkampioenschap aan het stuur van een PEUGEOT 208 WRX editie 2016. Een leerschool op het allerhoogste niveau.

Live uit de paddock…

Bruno Famin, Directeur Peugeot Sport

“Wij waren kampioen in 2015 en vice-kampioen in 2016. Met de strijd om de rijders- en teamtitel zetten wij nu alvast een nieuwe stap. Daarvoor kunnen wij rekenen op twee ervaren rijders, want naast Timmy Hansen heeft nu ook Sébastien Loeb een seizoen in deze discipline achter de rug. Het niveau in rallycross stijgt dan ook pijlsnel. Wij stellen met genoegen vast dat na Ford nu ook Audi en Volkswagen hun officiële steun aan twee geduchte teams hebben toegezegd. Het niveau wordt ontstellend hoog. Wij van onze kant blijven trouw aan onze samenwerking met Hansen Motorsport binnen het Team Peugeot Hansen. Peugeot Sport staat in voor de technologische ontwikkeling van de wagen en Hansen Motorsport zet die in. Wij hebben onze technische ploeg versterkt maar blijven zeer bescheiden in onze aanpak en kostenbeheersing. Rallyraid is en blijft onze core business. Toch zijn we ervan overtuigd dat rallycross een discipline met toekomst is maar één van de voorwaarden is wel een bijzonder interessante verhouding kosten/baten.

Kenneth Hansen, Team Principal

”Met vier constructeurs wordt het Wereldkampioenschap Rallycross 2017 bijzonder spannend. Het niveau zal ongetwijfeld hoger liggen dan ooit en winnen wordt een hele uitdaging. Het Team Peugeot Hansen geeft elke race opnieuw het beste van zichzelf om op het hoogste schavotje te eindigen. Wij hebben alles in handen en als onze inspanningen die wij sinds vorig jaar hebben geleverd lonen, dan zijn we ervan overtuigd dat we onze doelstellingen halen. In eerste instantie willen wij onze rijders laten beschikken over een PEUGEOT 208 WRX waarmee ze hun talenten voor de volle 100% kunnen benutten. In dat geval ben ik ervan overtuigd dat we voor de twee titels kunnen strijden.  “

Sébastien Loeb (piloot van de PEUGEOT 208 WRX #9)

Ik heb in 2016, tijdens mijn eerste volledige rallycross-seizoen als rijder, veel bijgeleerd. Voor het nieuwe seizoen liggen mijn ambities dan ook veel hoger. Ik hoop dat wij met de PEUGEOT 208 WRX editie 2017 kunnen strijden voor de titel. Dit jaar is de concurrentie nog feller maar ik ben vastbesloten om mijn palmares in deze discipline nog meer glans te geven. “

Timmy Hansen (piloot van de PEUGEOT 208 WRX #21)

Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat! De ingenieurs hebben er tijdens de winter alles aan gedaan om de PEUGEOT 208 WRX nog competitiever te maken. Een bolide die vraagt om te racen! Bij aanvang van het seizoen zal het nog even wennen zijn aan de wagen.  Maar volgens mij is dat een noodzakelijke fase om dan mee te strijden voor de zege. Er zijn nog nieuwkomers in het kampioenschap en ik kijk alvast uit naar de strijd die de vier constructeurs dit jaar aanbinden. Ik hoop dat we mooie races te zien krijgen en dat we vaak op het hoogste schavotje zullen staan! “

Kevin Hansen (piloot van de PEUGEOT 208 WRX #71)

“Ik ben blij dat ik eindelijk full time kan aantreden in het Wereldkampioenschap! Na mijn Europese titel heb ik na een lange winter kunnen tekenen bij het Team Peugeot Hansen voor een WorldRX campagne, wat voor mij een unieke kans betekent. Persoonlijk zou ik in 2017 opnieuw het gevoel willen krijgen dat ik vorig seizoen had aan het stuur van de PEUGEOT 208 WRX om zo verder te groeien. De top in de rallycross is dan ook mijn ambitie. Ik kijk alvast uit naar mijn debuut in Barcelona! 

OVER RALLYCROSS

/image/24/8/calendrier-en.171248.jpg

Rallycross-wedstrijden worden verreden op gemengde circuits: 60% onverhard en 40% verhard. Ze zijn ongeveer 1 kilometer lang en tellen vaak veel jumps. De rijders worden in de loop van het weekend één voor één uitgeschakeld en de finale wordt betwist door de zes snelste en stoutmoedige deelnemers.