COVID-19 | Onze beschikbare diensten voor meer veiligheid. MEER INFORMATIE

Comforttechnologie

/image/00/6/peugeot-3008-2016-892-fr.379006.jpg

Ontdek de talrijke comfortverhogende technologieën van PEUGEOT:

HELLINGSTARTHULP

Hill Assist vergemakkelijkt het wegrijden en manoeuvreren op hellingen. Op een helling van meer dan 3% houdt Hill Assist het voertuig enkele seconden stil zodat de bestuurder rustig de tijd heeft om de voet van het gaspedaal op het rempedaal te plaatsen.

ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitrijcamera maakt gebruik van het centrale display en vergemakkelijkt het parkeren. Dit systeem visualiseert de contouren van de wagen en het ideale traject met gekleurde lijnen om het manoeuvreren te vergemakkelijken.

KEYLESS ENTRY/START & HANDENVRIJE ACHTERKLEP

KEYLESS ENTRY & START

Met Keyless Entry & Start kan de wagen worden ontgrendeld, vergrendeld en gestart met gewoon de elektronische sleutel op zak.

HANDENVRIJE ACHTERKLEP

Deze elektrische achterklep kan worden geopend en gesloten zonder de handen te gebruiken. Dit kan op verschillende manieren:

  • met de elektronische sleutel van Keyless Entry & Start
  • met de externe of interne bedieningstoets
  • met de bedieningstoets op het dashboard
  • met een beweging van de voet onder de achterbumper

De elektrische achterklep kan worden geopend en gesloten door gewoon de voet onder de achterbumper te bewegen.

/image/00/7/peugeot-3008-2016-263-uk.379007.jpg

VISIOPARK

De wagen is uitgerust met een 180° videocamera op de achterklep (Visiopark 1) en in de grille (Visiopark 2). Dit systeem toont de nabije omgeving rond het voertuig op het touchscreen met behulp van camera’s. Signalen van de parkeersensoren vullen het bovenaanzicht van de wagen aan. Bij het manoeuvreren wordt in real time een 360° bovenaanzicht van het voertuig en de omgeving gevormd.

Op die manier kan de wagen nauwkeurig worden geparkeerd en obstakels in de buurt worden gevisualiseerd.

PARK ASSIST

Dit systeem maakt gebruik van laterale ultrasoon sensoren om het parkeren te vergemakkelijken:

  • het detecteert een geschikte parkeerplaats met behulp van sensoren op de voor- en achterbumper
  • vervolgens neemt het de controle over het stuur over om te parkeren

De bestuurder bedient gaspedaal, rempedaal, transmissie en koppeling (manuele versnellingsbak). Bij het in- en uitrijden van de parkeerplaats verschaft het systeem de bestuurder audiovisuele informatie om veilig te manoeuvreren. De bestuurder kan dus te allen tijde de controle over het stuur hernemen.

Park Assist vergemakkelijkt het parkeren, zowel parallel als haaks.

AUTOMATISCHE DIMLICHTEN

De wagen is uitgerust met een camera bovenaan de voorruit die lichtbronnen analyseert. Het schakelt automatisch om tussen dimlichten en grootlichten in functie van de licht- en rijomstandigheden. Zo kan maximaal met grootlichten worden gereden, wat de rijveiligheid verhoogt.

VERKEERSBORDHERKENNING

De camera bovenaan de voorruit detecteert en leest verkeersborden en geeft die weer op het instrumentenbord. Het systeem houdt ook rekening met snelheidsbeperkingen via het navigatiesysteem. Specifieke snelheidsbeperkingen zoals die voor vrachtwagens worden niet weergegeven.

Daarnaast kan de bestuurder ook zelf de snelheid aanpassen op basis van snelheidsbeperkingen die door de camera worden geregistreerd.