CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

RIJERVARING

RIJERVARING

GECONNECTEERD NAVIGATIESYSTEEM

/image/10/6/peugeot_travellerilab_1602at010_1280x500.30106.jpg

Ritten verlopen vlot en stipt dankzij de nieuwste generatie navigatie met online verbinding van Peugeot. Kaartgegevens verschijnen in 3D en bij verkeersmoeilijkheden stelt het systeem alternatieve routes voor. Het geeft ook informatie over de weersomstandigheden en de brandstofprijzen, zodat u het wagengebruik kunt optimaliseren. Voice control zorgt voor extra veiligheid aangezien de bestuurder de navigatie-, telefoon- en mediafuncties mondeling aanstuurt en zijn blik op de weg gericht kan houden. Het capacitief 7'' touchscreen doet dienst als interface voor Visio Park. Deze parkeercamera biedt een zicht van 180° in vogelperspectief op de zone achter de auto. Zodra de camera een obstakel detecteert, visualiseert de automatische zoom van Visio Park de afstand tot het obstakel. Achteruit rijden en inparkeren wordt zo nog nauwkeuriger.

 

 

VEILIG RIJDEN

/image/10/7/peugeot_travellerilab_1601styp006_1280x500.30107.jpg

De veiligheid van de inzittenden is verzekerd dankzij tal van rijhulpsystemen. De verkeersbordenherkenning (Traffic Sign Recognition) scant de zijkanten van de weg en geeft op het kleurenscherm van het instrumentenpaneel de geldende snelheidsbeperkingen weer. De bestuurder bevestigt deze informatie om zo de cruise control/snelheidsbegrenzer in te stellen. De Peugeot Traveller i-Lab waakt over de alertheid van de bestuurder om ongevallen te voorkomen. De waakzaamheidsassistent (Driver Attention Alert) waarschuwt de bestuurder wanneer hij twee uur ononderbroken heeft gereden, en vervolgens om het uur indien hij niet stopt. Het systeem meet ook slingerbewegingen van de wagen via de camera en de hoeksensor van het stuur. Met een visuele en een geluidswaarschuwing wordt de bestuurder er attent op gemaakt dat hij alert moet blijven. Wanneer een aanrijding dreigt met een mobiel of vast voorwerp, een voertuig of een voetganger, dan voert de Active City Brake automatisch een remmanoeuvre uit. Het is de bedoeling om niet in contact te komen met het obstakel en indien dit toch niet te vermijden is, om de gevolgen ervan te beperken.

 

 

CONNECT FLEET MANAGEMENT

Aansluitend op de Peugeot Connect Fleet Management service, verschijnt via Mirror Screen een applicatie voor professionals op het touchscreen van de Peugeot Traveller i-Lab. Deze app verzamelt in real time locatie- en technische gegevens (verbruik, resterende autonomie, gemiddelde snelheid) en stuurt ze naar de bestuurder en de fleetmanager die zo de volgende onderhoudssessies kunnen inplannen en voorbereiden. Het brandstofverbruik kan geoptimaliseerd worden dankzij gepersonaliseerde eco-driving tips. Al deze informatie maakt de managementtool van het bedrijfswagenpark nog efficiënter. Met deze app kan het fleetmanagement de bestuurder in real time informeren over evenementen die van belang zijn voor zijn activiteit en de planning van zijn komende opdrachten organiseren.