ELEKTRISCHE STADSCOUPÉ

/image/48/3/peugeot_fractal.30483.jpg

ELEKTRISCHE STADSCOUPÉ

RIJERVARING

De PEUGEOT FRACTAL is thuis in de stad, in perfecte harmonie met zijn omgeving. Een lengte van 3,81 m en een breedte van 1,77 m maken deze ultracompacte stadscoupé uitermate handzaam en wendbaar.

Om het manoeuvreren te vergemakkelijken zijn de 19” Tall&Narrow-wielen ver in de hoeken geplaatst, waardoor de voor- en achteroverhang slechts 0,52 m bedraagt.

Dankzij de elektrische aandrijflijn kreeg de Peugeot Fractal een gloednieuwe architectuur. Elk onderdeel is optimaal gepositioneerd. De lithium-ionbatterijen zitten in de middentunnel en dragen zo bij tot een lager zwaartepunt en een betere gewichtsverdeling.  Ze voeden de twee elektromotoren die elk 75 kW/102 pk leveren en voorin en achterin zijn gemonteerd. Deze aandrijflijn helpt ook de stroomlijn van de wagen verbeteren. Zo vertoont het front slechts minimale openingen omdat de mechanische onderdelen minder koeling vereisen.

PRESTATIEPOTENTIEEL

De lithium-ionbatterijen met een capaciteit van 40 kWh voorzien de elektromotoren met een totaal vermogen van 150 kW/204 pk van de nodige stroom voor een gemiddelde autonomie van 450 km.

Elektrische vierwielbesturing verhoogt de efficiëntie in de stad en de stabiliteit bij hoge snelheden. Dankzij de pneumatische ophanging kan de vrije hoogte al dan niet volautomatisch variëren van 7 tot 11 cm. In de laagste stand is de stroomlijn optimaal en de autonomie van de FRACTAL maximaal. De hoogste stand is dan weer ideaal voor de stad, waar verkeersdrempels en ondergrondse parkings geen obstakels vormen.

Met een leeggewicht van slechts 1000 kg, accelereert de FRACTAL in een nieuwe geluidsdimensie van 0 naar 100 km/u in 6,8 s en 1000 m vanuit stilstand in 28,8 s.

Een lichtstrook boven de diffusor achteraan de auto geeft op equalizerachtige wijze informatie over het inductief laden van de tractiebatterijen. Tijdens het rijden fungeert deze LED-lichtstrook als achterlichten. Vooraan situeert de lichtsignatuur zich onderaan het radiatorrooster en boven de koplampen. Hierin zijn ook de lopende richtingaanwijzers opgenomen.

 

 

COUPE FRANCHE

De lijnen van de FRACTAL accentueren het urban karakter. Het koetswerk oogt vloeiend en dynamisch, zonder scherpe kanten. De Coupe Franche versterkt deze dynamiek door de scherpe overgang van helder wit naar matzwart ter hoogte van het scharnierpunt van de deuren. Dankzij het afneembare dak kan deze coupé worden omgevormd tot een cabriolet.

 

COUPÉ OF CABRIOLET

/image/50/3/comparateur_naturellement_equilibre_-_1.30503.jpg /image/50/4/comparateur_naturellement_equilibre_-_21.30504.jpg