EFFICIENT DESIGN

/image/48/3/peugeot_fractal.30483.jpg

EFFICIENT DESIGN

“Voor het eerst is bij het ontwerp van een concept car zoveel aandacht besteed aan het geluid. De PEUGEOT FRACTAL innoveert ook door het materiaalconcept van de ONYX toe te passen op een wagen in het B-segment.”

3D-PRINTING EN GENERATIEF DESIGN

De innovatieve FRACTAL maakt gebruik van 3D-printing om vormen te creëren die anders niet mogelijk zouden zijn. Deze onderdelen maken meer dan 80% van de interieuroppervlakte uit en combineren innovatieve styling met functioneel design. De verbindingskabels van de touchpads zijn geïntegreerd in de spaken van het compacte stuurwiel.

De echovrije oppervlakken, die meer dan 15 m² van het interieur beslaan, zijn ontworpen met behulp van generatief design. Dankzij de rekenkracht van de huidige computers kunnen alle mogelijke vormen en structuren van een onderdeel worden bestudeerd. Bij generatief design worden met behulp van wiskundige formules efficiënte vormen gecreëerd om zo een ideaal onderdeel te bekomen. Bij de PEUGEOT FRACTAL wordt een minimum aan materiaal gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de geluidsisolatie.

VERHOOGDE CONNECTIVITEIT

Ten slotte vergemakkelijkt deze concept car het leven van zijn eigenaar door te communiceren met de smartwatch Samsung Gear S.

De auto stuurt permanent informatie over de laadtoestand van de tractiebatterij, de batterijlaadstatus, de interieurtemperatuur en de locatie van de auto naar het horloge. Met een eenvoudige druk op het horloge kan de bestuurder de deuren openen en het interieur personaliseren, waarbij airconditioning en hifi-systeem naar eigen smaak kunnen worden ingesteld.

IDEEËNLABO