CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

Vlaamse premies voor elektrische wagens stopgezet

PEUGEOT e-208 PRIME

Vlaamse premies voor elektrische wagens stopgezet: hoe kan je er alsnog van genieten?

PEUGEOT e-208 PRIME

De Vlaamse regering kondigde aan dat de premies voor de aankoop van een elektrische wagen vanaf 1 januari 2020 worden afgeschaft. Is het te laat om er alsnog van te genieten? Niet helemaal, maar snel bestellen is de boodschap.

Vanaf 1 januari 2020 kan je in Vlaanderen geen premie meer aanvragen wanneer je een elektrische wagen koopt. De reden achter deze beslissing is dat er te weinig gebruik werd gemaakt van de premies en dat ze dus 'hun doel voorbij schoten', aldus de Vlaamse minister van Energie die het dossier behandelt.

PEUGEOT e-208 PRIME

Hoe kan je er nog van genieten voor het te laat is? Door nog voor eind december 2019 een elektrische wagen te kopen. Elke bestelbon die uiterlijk voor 31 december getekend wordt, geeft recht op een premie die tot 4000 € kan bedragen. De wagen moet officieel wel geleverd en ingeschreven zijn voor 30 oktober 2020, uiterste datum voor de aanvraag van de premie. Nog even meegeven dat deze premie zowel van toepassing is voor elektrische wagens met batterij als voor waterstofwagens met brandstofcel.

Meer informatie over de premies bij aankoop van een elektrische wagen en de voorwaarden voor toekenning ervan vind je hier.